Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Росія
     Окупант !!!

 

 

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ігор Зінкевич: Ватерпольне "Динамо" зіграє на Кубку Литви
Ігор Зінкевич: Ватерпольне "Динамо" зіграє на Кубку Литви Версия для печати Отправить на e-mail
02.10.2013
zinkevych_champion.jpgДіючі чемпіони України ватерполісти львівського «Динамо» розпочали підготовку до наступної першості України. Наприкінці жовтня команда Ігоря Зінкевича зіграє на першому турі у Маріуполі, після чого планує взяти участь у відкритому Кубку Литви. Про це та інше Вголосу розповів головний тренер команди Ігор Зінкевич.

 

Ігоре Іллічу, скільки команд візьме участь у цьому чемпіонаті України?
Сім. В групі А гратиме «Динамо» (Львів), ВК «Севастополь» та харківський ХПІ. У групі Б - маріупольський «Іллічівець», харківський «Слобожанець», «Колос» з Київської області і збірна Одеси. З минулого чемпіонату у цій першості не зіграють три команди: академія імені Олексія Баркалова (ХОВАОБ), дніпропетровський ДНУ та львівська команда «УФК-Динамо-2». Причини в усіх команд, які не зіграють у цьому чемпіонаті, ідентичні – фінансові проблеми. Є сумніви у тому, що вони дозаявляться, адже останній термін подачі заявок був першого жовтня.

Коли і де відбудеться перший тур?
Коли у нас було засідання у Києві, вирішили, що у нас буде вісім команд і на підставі цього було прийнято рішення розбити команди на дві умовні групи: А і Б. Утім, сталося так, що у чемпіонаті зіграє лише сім колективів. Перший тур розпочнеться у Маріуполі 24 жовтня і триватиме до 27-ого числа. Львівське «Динамо» зіграє чотири матчі.

Раніше планувалося, що у Маріуполі пройдуть збори національної збірної України, тому затвердили це місто для проведення першого туру. Утім, через брак коштів цих зборів, швидше за все, не буде і на третій кваліфікаційний тур до фінальної частини чемпіонату Європи, який відбудеться у листопаді в французькому Монпельє, збірна України, швидше за все, поїде без них. Вважаю, наша команда у Франції може потрапити у топ-6 підсумкової турнірної таблиці і отримає право грати стикові матчі за вихід у групу А.

Хто з гравців «Динамо» поїде захищати честь збірної України?
Наразі невідомо. У нас є кілька збірників, а саме Юрій Бегень, Сергій Грішин, Дмитро Алєксєєв, Олександр Цвіркун та Дмитро Федоришин. Думаю, виклик цих гравців у збірну залежить від того як вони відіграють на першому турі у Маріуполі. Шанс має кожен. Після першого туру, думаю, буде остаточний список тих гравців, які поїдуть до Франції.

Які зміни, окрім повернення до Львова Олександа Дядюри, відбулися в команді після Кубка України у Севастополі?
Повернення Олександра Дядюри - основна зміна у нашій команді. Щодо легіонерів, то питання наразі не до кінця вирішене, однак є велика вірогідність того, що усе залишиться без змін.

Коли «Динамо» зіграє на відкритому кубку Литви?
Турнір пройде з 7-ого по 9-те грудня у місті Електренай, що поблизу Вільнюса. Окрім нас, участь у турнірі, звісно, візьмуть господарі, а також команди з Білорусі, Молдови та Польщі. Точна кількість команд наразі невідома, оскільки підтвердити свою участь у змаганнях можна до 10-ого жовтня. Тоді і буде відома остаточна кількість команд-учасниць.

Чи ставитимете якісь завдання на цьому турнірі?
Ні, завдань не буде. Такий турнір зумовлений лише тим, аби прогресувала наша молодь. Найголовніше це ігрова практика та здобуття міжнародного досвіду.

Богдан Пастернак, Вголос

Последнее обновление ( 09.10.2013 )