Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Олександр Обединський: Преса допомогла "Іллічівцю" вижити
Олександр Обединський: Преса допомогла "Іллічівцю" вижити Версия для печати Отправить на e-mail
18.07.2013

illich.jpg До сьогоднішнього дня доля багаторазового чемпіона України з водного поло маріупольського «Іллічівця» була під великим запитанням. Зважаючи на зміну керівників металургійного комбінату імені Ілліча, йшлося чимало розмов про те, що з вересня титулований клуб з багаторічною історією закриють остаточно. Не приховував серйозні проблеми у клубі і головний тренер команди Олександр Обединський. Наставник маріупольців останнім часом давав несолодкі інтерв’ю, в яких підкреслював, що фінансування клубу заплановане лише до 1-ого вересня. А що буде далі, не знав ніхто…

У зникнення з мапи України потужної ватерпольної команди вірити було боляче і непросто. Зважаючи на «зарубу» останнього чемпіонату України між «Іллічівцем» та «Динамо», зникнення маріупольців не тільки давало тріщину усьому українському водному поло, а й автоматично «без п’яти хвилин» називало нового-старого чемпіона України, фактично вбиваючи інтригу у боротьбі за перше місце.

На щастя, 18 липня, спортивну Україну облетіла радісна звітка - «Іллічівець» буде жити. Головний тренер команди Олександр Обединський у розмові з кореспондентом Вголосу подякував усім українським ЗМІ, які, на думку тренера, у своїх публікаціях суттєво допомогли вирішити майбутнє 13-ти (!) разових чемпіонів України.

Олександре Петровичу, радію разом з Вами. Як вдалося вирішити доленосне питання команди?
Дякую за підтримку. Сьогодні у мене відбулася зустріч з генеральним директором комбінату Юрієм Зінченком, на якій, окрім мене, були присутніми капітан команди Євген Обединський та ключовий гравець Тимур Шилін. Під час зустрічі ми знайшли точки дотику. Юрій Зінченко сказав, що фінансування команди продовжиться.

На який термін?
Сказав, що на цей і на наступний рік. І також додав, що на перспективу також.

Виходить так, що керівники комбінату змінили свою точку зору…
(Сміється). Ви самі усе сказали...

Таке рішення не стало для Вас несподіваним?
Публікації, які були у пресі, зіграли свою позитивну роль у вирішенні даного питання. На мою думку, мас-медіа зіграли свою роль. Звісно, можуть і бути інші причини цього позитивного рішення. Словом, я радий, що команда зберігається.

Олександре Петровичу, з Ваших слів зрозуміло, що Вам вдалося переконати керівництво у тому, що зарплати гравців футбольного і ватерпольного «Іллічівця» суттєво відрізняються…
(Сміється). Вдалося переконати, що у нас в рази менші бюджети, аніж у футболі. Ми знайшли розуміння і потиснули один одному руки. Юрій Зінченко через гравців нашої команди попросив передати усім хлопцям, що все буде нормально. Надіюся і я, що все буде саме так.

Склад команди зберігається?
По складу наразі нічого сказати не можу. Усі гравці ще не знають добрих новин. Завтра побачу усіх на тренуванні і їх заспокою. Нам потрібно усе зараз «переварити» і готуватися до Кубка України. Самі розумієте, що гравців треба зараз згуртувати, адже коли команда перебуває на невизначеності, психологічний стан кожного далеко не найкращий. Попри це, будемо старатися добре зіграти на Кубку України у Севастополі. На чемпіонат України ми також заявимося, однак в якому складі наразі сказати не можу.

Серед Ваших підопічних , мабуть, були і такі, які, зважаючи на «вчорашні» проблеми, шукали собі уже інші команди…
Приховувати не буду – були. В усіх гравців є свої сім’ї. Їм потрібно їх годувати. Деякі з них уже підшукували собі інші місця роботи. Утім, тішуся, що у нас ситуація стабілізувалася.

Олександре Петровичу, зізнайтеся, Ви більше думали, що команда зникне, чи у те, що ситуація «вгорі» налагодиться?
Я оптиміст і вірив до кінця. Якщо відверто, то віри з кожним днем залишилося все менше і менше. Розумів, що справи розвиваються явно не сторону команди. Попри це, в глибині душі вірив, що рано чи пізно усе повинно вирішитися.

Погодьтеся, що від розумного рішення впливових людей українське водне поло уникнуло великої тріщини.
Воно залишилося у виграші. У нас не така велика географія команд, що зникнення одного клубу стане непомітним. Хто б не зник, це буде великий мінус. Без нас певний інтерес у чемпіонаті би пропав. Хотілося, щоб команд рівня львівського «Динамо» та «Іллічівця» було б побільше. Від цього б тільки розвивався наш вид спорту.

Богдан Пастернак, Вголос

Последнее обновление ( 15.08.2013 )