Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
 
КРИМ
це УКРАЇНА
 
 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow "Кубок Львова" їде в Сербію
"Кубок Львова" їде в Сербію Версия для печати Отправить на e-mail
12.05.2013
dscn1801.jpg
 Сьогодні 12 травня, у Львові завершився ветеранський міжнародний турнір з водного поло, перемогу у якому святкувала команда зі столиці Сербії – Белграда. Відтак, головний трофей змагань поїхав на Балкани.

Загалом, традиційні змагання «Кубок Львова» зібрали вісім команд з України (3), Словаччини (3), Білорусі та Сербії. Восьмий за ліком ветеранський ватерпольний турнір аж ніяк не відстав від попередніх змагань за кількістю учасників. Він їх випередив і поставив своєрідний рекорд. Для білоруської команди з Бреста він став взагалі історичним, адже ця команда дебютувала у Львові.

З першого дня змагань найстарші ветерани львівського «Динамо» (50+ років), перемігши усіх суперників у групі, зробили серйозну заявку на перемогу у турнірі. Те, що ветеранський порох ще не промокає, найбільше доводив Вадим Скуратов. На «Кубку Лева» досвідчений ватерполіст зазвичай забивав багато і на попередніх турнірах. Нові змагання не стали для нього винятковими. Скуратов і компанія впевнено пробилася до головного поєдинку турніру.

Інша львівська ветеранська команда «Динамо»  (40+ років) не змогла поборотися за найвищі місця. Львів’яни посіли третє місце у групі, яке дало право позмагатися лише за 5-6-те підсумкове місце.

Мабуть, мало хто сподівався, що ветерани львівського «Динамо» (50+) у фінальному поєдинку проти команди з Белграду будуть такими гостинними. Фаворитом у цій парі були саме господарі, однак сенсації у водному поло ніхто не відміняв. У цьому виді спорту, як і в усіх інших, не завжди перемагає сильніший.

По ходу матчу львів’янам нічого не віщувало біди. Голи Ореста Мацейка, Володимира Тивонюка, Павла Прокопчука та Олександра Булатова дозволила львів’янам мати перевагу у кілька м’ячів, однак сербам вдалося перевернути усе з ніг на голову. На руку гостям з Белграда зіграло і вилучення з правом заміни рефері гри Сергієм Колмаковим, лідера львівської команди Вадима Скуратова. Без свого лідера господарі моментами діяли непогано, проте реалізація гольвих моментів їх явно підводила. У другому періоді гості закинули майже усе, а господарі свої моменти здебільшого марнували. Результат у такій грі не заставив себе чекати. З рахунком 7:5 перемогу святкували серби.

 А потім казали…

Орест Мацейко, гравець «Динамо» (50+)

 Звісно, наша команда розраховувала на золоті медалі, однак м’яч круглий і все може трапитися. Не завжди отримуєш те, що очікуєш. Чого забракло у фіналі? Можливо, психологічно не дотягнули. Окрім того, вилучили нашого основного гравця, що не пройшло безслідно. Та й на підсумковий результат матчу вплинув і інший сукупний ряд факторів. Загалом, друге місце – також вдалий результат. А найбільше тішить те, що ми зустрілися усі разом. Це найбільше спортивне свято, про яке можна тільки мріяти. З командою П’єштани ми як одна сім’я. Приїжджаємо до них в гості як мінімум три рази на рік і раді, що вони приїжджають до нас. Зізнаюся, очікували на ці змагання і хорватські команди, однак через робочу зайнятість до Львова приїхати вони не змогли. Думаю, з ними наш турнір був би ще цікавішим.

P.S. Для ветеранів львівського "Динамо" турнір у Львові став одним із етапів підготовки до літнього чемпіонату Європи, що пройде в Будапешті.  

Богдан Пастернак, Вголос 

Последнее обновление ( 06.06.2013 )