Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Крим Донбас, це
  УКРАЇНА

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Львівське «Динамо» хотіли зняти з чемпіонату України з водного поло
Львівське «Динамо» хотіли зняти з чемпіонату України з водного поло Версия для печати Отправить на e-mail
04.04.2012
zinkevych.jpg
Ватерполісти львівського «Динамо» могли не зіграти на останньому турі, що пройшов в Маріуполі. Львівську команду майстрів з багаторічною історією хотіли позбавити прав участі у турнірі, адже львів’яни не повністю заплатили вступний внесок за участь у змаганнях.

Усе в подробицях vgolos.com.ua розповів головний тренер команди Ігор Зінкевич.

– У нас є борг федерації три тисячі гривень, – починає розмову Ігор Ілліч. – Утім, коли ми приїхали на матчі першого туру чемпіонату, харківський БМК не приїхав на гру. Знаю, що ця команда в той час не була на турнірі, а була на навчально-тренувальному зборі. Згідно календаря, ми з ними не зіграли, і «на рівному місці» я втратив три тисячі гривень. Я не бачив причин, аби ця команда не приїхала на гру з нами. Про це я вже говорив у пресі.

На турі у Маріуполі віце-президент водного поло Олександр Євтушок сказав, що нас не допускають до змагань. Нам сказали, що ми можемо їхати додому. Моя позиція була проста – давайте усе владнаємо до туру, що буде 9-11 квітня у Харкові. Утім, Олександр Кучеренко, президент Федерації водного поло України, в телефонному режимі сказав, щоб «Динамо» знімати зі змагань. Я був шокований. Утім, дякуючи тренерам з Харкова Юрію Безвесільному та Сергію Столярову, нам вдалося усе владнати. Вони сказали, що замість нас заплатять три тисячі гривень і львівське «Динамо» надалі буде виступати у чемпіонаті. Вдячні команді БМК та їх президенту за такий крок. З ними цю справу ми залагодимо. У боргах ми не будемо (сміється).

– Що було б, якби не БМК «Харків»?

Не знаю. Могли повернутися до Львова, однак за витрачені кошти мені потрібно було б відзвітуватись. Знаю, що команди з нижньої частини турнірної таблиці також повністю на заплатили внески, а їх не «душили» як нас, і не знімали зі змагань. Усюди написано, що водне поло повинні розвивати. Без команди майстрів та дитячого водного поло самі розумієте що буде. У провідних ватерпольних країнах Європи команда майстрів без юнаків не існує. А у нас сьогодні є команда майстрів та юнаків. В інших командах немає такої потужної юнацької школи. Єдина наша проблема – це басейни і спонсори. Наші гравці за свою роботу отримують копійки. Найбільше тішить те, що хлопці вірять у своє майбутнє.

У нас чимало проблем. Ми не приймаємо матчів, завжди їздимо на виїзди. А це великі витрати. За сезон у нас шість виїздів через усю Україну. Я не розумію Федерацію водного поло України, їхніх керівників. Можливо, злі на мене через те, що я завжди говорю правду, а їм це не до вподоби. Як би нам складно не було, ми розвиваємо водне поло у нашому місті. Проводимо дитячі та ветеранські турніри, на які приїжджають солідні команди з Європи. Для прикладу, у ветеранському турнірі, який скоро пройде у нашому місті, дали згоду приїхати шість команд з-за кордону. На дитячий турнір також приїдуть команди з провідних ватерпольних держав Європи.

– Ігоре Іллічу, чи побачать львів’яни після багаторічної перерви на власні очі водно поло у виконанні команд майстрів?

– Згадую Спартакіаду України 1999-ого року, коли в басейні «Динамо» було водне поло високого рівня. Після цього у Львові ми не виступали. А це вже пройшло 13 років. Радий, що ми зберегли команду. Ми хочемо показати львів’янам що таке водне поло. Є люди, які нам готові в цьому плані допомогти. Усі обома руками за те, аби провести у Львові у басейні «СКА» провести Кубок України. Знаю, що усі хочуть приїхати до Львова, і це нас тішить. Після Пасхи, гадаю, це питання вийде на фінішну пряму. Думаю, до першого травня це питання проясниться остаточно.

 

www.vgolos.com.ua/

Последнее обновление ( 18.05.2012 )