Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Єдина  Країна
Единая Страна
Це Україна
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Тренер ватерполістів «Динамо» Зінкевич: Молодими гравцями я задоволений
Тренер ватерполістів «Динамо» Зінкевич: Молодими гравцями я задоволений Версия для печати Отправить на e-mail
27.03.2012
zinkevych.jpg

Після третього туру відкритого чемпіонату України, який завершився в Маріуполі львівське «Динамо» продовжує боротьбу за призові місця. Хлопці Ігоря Зінкевича здобули важливу перемогу над «Севастополем» – 11:9. 

Головний тренер ватерпольного «Динамо» Ігор Зінкевич підсумував виступ «Динамо» у третьому турі в Маріуполі, поділився планами підготовки до наступного туру, а також розповів про комплектацію команди. Про це повідомляє «Спортивка». 

– Завдяки чому вдалося перемогти севастопольську команду?

– Тут не все так просто, ми перемогли одних, але програли іншим. Хоча головним елементом успіху стала налаштованість команди на гру, а зокрема, на перемогу. Відтак, розпочали гру ми добре, в першому періоді 4:1 вигравали, а другий період 4:1 програли. Відповідно, потрібно ще багато тренуватися та набувати потрібної форми. Важливим аспектом нашої перемоги став досвід Володимира Скуратова, якому вдалося забити вирішальний гол. Також варто наголосити на роботі молодих гравців, зокрема, Дмитра Алєксєєва, який приніс команді три голи. Підсумовуючи скажу, що перемогу ми здобули за рахунок досвіду старших гравців та перспективності молоді.

– У «Динамо» багато молодих гравців, кого можете виділити?

– На даному етапі не можу сказати, що гра є такою хорошою, якою я б хотів її бачити. Проте, вже наближається до доброго рівня гравець «Динамо» Дмитро Алєксєєв. Він 1995 року народження і є гравцем молодіжної Збірної України. Також, варто виокремити Олександра Цвіркуна, який примножує свою вправність та професійність. Допомагає досягти більшої результативності і наш ветеран Вадим Скуратов, який грає в основному складі. Також є ще проміжкова ланка гравців, які допомагають грати і молоді і ветеранам. Важливо є й те, що в основі тепер кожну гру грає два-три молодих ватерполісти, вони постійно змінюються. Тобто відбувається ротація, яка йде тільки на користь як їм, так і команді. Це такі гравці, як Федоришин, Алєксєєв, Цвіркун, Лащ, Свіщов. Кожної гри ми залучаємо у команду гравців різного стажу для створення опимальних умов, щоб усі могли грати в основі. Плюс в нас хороша ланка в нападі та середній лінії і навіть у захисті. Головне у командному виді спорту – командна гра. Адже коли є команда, буде позитивний результат.

– Яка все ж проблемна ланка «Динамо»?

– На мій погляд, найбільш проблемною ланкою «Динамо» є наші воротарі. Вони трохи погано виступили на змаганнях. Проте, ми зараз активно тренуємося, намагаючись виправити цю прогалину. Попереду нас ще чекає наступний тур у Харкові.

– Чи задоволені Ви якістю гри молодих гравців?

– Молодими гравцями я задоволений. Проте зараз весняний період і багато хто з молодих талановитих гравців пропускають тренування через те, що хворіють. Тому через їхню відсутність на тренуваннях у Львові ми не виконали того, що заздалегідь ставили собі за мету. Відповідно на змаганнях також не вистачає допомоги окремих молодих гравців, які хворіють. Відтак, для нас є зараз дуже важливо, щоб вони якомога швидше одужали та надолужити згаяне. Також варто пам’ятати про те, що наша команда любительська. У нас немає лікаря, тому ми змушені самостійно знаходимо методи лікування, а також підтримувати відповідну форму, яка потрібна для перемоги. Також відчувається брак відповідного харчування та вітамінної системи, які необхідні гравцям водного поло.

– Чи важко боротися із більш фінансово-успішними командами: БМК «Харків», «Іллічівцем» та «Севастополем»?

– Боротися важко. Насамперед у вище згаданих командах є гравці-професіонали, вони за свою роботу отримують відповідні кошти. Відтак мають кращі умови для фізичного та технічного розвитку. Нашим гравцям потрібно дуже багато зусиль, щоб отримати перемогу. Та не дивлячись на це «Динамо» чотири періоди грала майже на рівних з «Харковом» і лише за три хвилини до кінця програвала один м’яч. У майбутньому, якщо наші львівські гравці не покидатимуть команду заради інших клубів, зможемо завдяки сучасній молоді отримати хороші результати. Важливо знайти спонсора хоча б для того, щоб гравці отримували повноцінне харчування. Тоді, через два-три роки у нас буде команда, яка зможе боротися за перші місця.

– Де зараз готуватиметься «Динамо» до наступного туру?

– Вже традиційно «Динамо» проводитиме своє тренування у Львові. Однак, щодо змагань, є невеличка накладка. У нас грає багато модих гравців і 31 березня вони їдуть на тур юніорів чемпіонату України, на якому виступатимуть за училище. Таких гравців шість-сім, а ті, які залишаються у Львові їдуть у Дніпродзержинськ, де гратимуть з 31березня по 6 квітня, і ми ще не вирішили чи з Дніпродзержинська вони приїдуть до нас у Харків, чи повернуться до Львова. Адже якщо вони повернуться до Львова вранці, то ввечері їм вже потрібно буде їхати разом з нами у Харків. Тому ми ще думаємо яким чином все це зробити, щоб було краще для гравців, бо зайва втома від дороги нікому на користь не піде. А ми граємо з 9 по 11 квітня.

 www.zik.com.ua

Последнее обновление ( 05.04.2012 )