Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Крим Донбас, це
  УКРАЇНА

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ігор Зінкевич: За «великий» плей-оф хвилювався найбільше
Ігор Зінкевич: За «великий» плей-оф хвилювався найбільше Версия для печати Отправить на e-mail
29.02.2012
Image   Успішно зігравши у другому з’їзному турі у Києві, львівське ватерпольне «Динамо» потрапило до четвірки кращих команд відкитого чемпіонату України і продовжує боротьбу за медалі. Багаторічний тренер львівського клубу Ігор Зінкевич (на фото крайній зліва) розповів усі подробиці ватерпольних баталій у Києві.

Ігоре Іллічу, чи задоволені побаченим у Києві?

Двоякі враження. Задовлений тим, що ми провели хороший матч з ВК «Київ» і потрапили до четвірки кращих команд, а відповідно і до «великого» плей-оф. Утім, незадоволений грою з маріупольським «Іллічівцем». Очікував від гравців більшого.Ми почали матч непогано і два періоди грали добре, однак потім уже не мали тієї зібраності, не проявили характеру. Прикро те, що не зіграли через «не можу». Досвідчені гравці зробили чимало помилок. Це Юрій Маметьєв, Дмитро Завадовський та інші. Таких помилок у такому матчі вони робити не мають права. На жаль, третій і четвертий період провалили. Після гри у нас був серйозний «розбір польотів». Хлопці вирішили, що завдання із потраплянням в четвірку кращих команд виконане і можна трішки розслабитися. Ми могли грати на рівних з «Іллічівцем».

У Києві львівській команді вперше допоміг білоруський легіонер.

Так, ми підсилилися. Олексадрові Харлапу хоч і тільки 21, однак він нам допоміг. З ВК «Київ» ми програвали з рахунком 0:2, а він швидко закинув два м’ячі і зрівняв рахунок. За господарів грали гравці, які раніше виступали у провідних клубах Європи. Утім, їх вистачило тільки на два періоди. Фізична підготовка дала про себе знати.

Як відомо, у ватерпольному «Динамо» фінансова складова відверто не найкраща. На яких умовах  вдалося підписати Харлапа?

Так, з фінансами у нас не усе гаразд. Утім, ми знайшли людей, які нам допомогли оплатити цього гравця. Тренуватися з нами він не буде, лише виступатиме в офіційних матчах. Тренуватися він буде у Мінську з місцевою командою. Та це не проблема. Він ввійшов в наш колектив і, швидше за все, нам допоможе у трьох фінальних турах. Раніше він грав за команду Мінська, однак в Білорусі водне поло не сильно розвинене. Грав він за юнацькі та юніорські збірні. Ним наразі я задоволений.

Ігоре Іллічу, кілька років тому ви казали, що обіграти маріупольський «Іллічівець» для «Динамо» це завдання нереальне. З Ваших слів тепер зрозуміло, що у 2012-ому ситуація дещо змінилася.

Ріст нашої команди нормальний, ми на правильному шляху. До нас повернувся досвідчений Вадим Скуратов. Йому уже 45, але він грає як молодий гравець. Якби не Скуратов, у нас середній вік в команді був би 21 рік (сміється - авт.). Він починає ігри в основному складі і свій час на майданчику витримує на високому рівні. Якщо нам вдасться втримати гравців, ми матимемо хорошу команду через 2 роки. Тоді, можливо, обігруватиме сильніших суперників.

Тепер на «Динамо» очікують 9 хороших матчів з сильними командами і «великий» плей-оф.

Це колосальний досвід молодим гравцям. З 14 по 16 березня включно граємо тур у Маріуполі зі збірною Севастополя, з БМК «Харків» та «Іллічівцем». Потім 8-11 квітня у Дніпродзержинську гратимемо з цими ж командами, а після цього у травні знову усе повториться. Після цього зіграємо плей-оф. Турнірна таблиця залишається та, що є. Відповідно, ми стартуємо з 12-ома очками. Хто з ким гратиме у плей-оф визначать ці 9 матчів. Радий, що ми уже туди потрапили. За «великий» плей-оф я хвилювався найбільше. Якби ми не потрапили у «великий» плей-оф, я б сказав, що це марна трата грошей грати «малий» плей-оф за 5-8 місце. Скажімо, ми б потратили ті самі гроші, однак користі з цього було б мало.

На фото: Ватерпольне Динамо - спортивна візитівка Львова

Богдан Пастернак

Последнее обновление ( 11.03.2012 )