Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow На передодні кубка України 2011р.
На передодні кубка України 2011р. Версия для печати Отправить на e-mail
01.10.2011
   З 2 по 4 вересня у Маріуполі пройдуть змагання за Кубок України 2011р. Нагадуємо що, у змаганнях  прийматиме участь  8 команд. Це: «ХПІ» Харків, «ХДУФК» Харків, «Динамо» Львів, зб. Севастополь, «БМК» Харків,  «ДНУ» Дніпропетровськ, та  господарі турніру «Іллічівець» Маріуполь.

Для когось ці змагання є відкриттям нового сезону, а для  когось продовженням  2010-2011р. Так, «БМК» Харків вже відкрив новий спортивний рік у сезоні 2011-2012р. іграми у Єврокубках.  Нагадаємо, що Харківчани є чинним Чемпіоном України 2010-2011р. і вони подали заявку на участь у Лізі чемпіонів. Отримавши на першому етапі саму сильну групу, команда під керівництвом Безвесільного Юрія не змогла пройти перший етап і посівши 6-е місце у своїй групі  буде грати за кубок Європи з другого кваліфікаційного раунду, який пройде  з 7-9 жовтня.   Але хочеться відзначити,  що всім, хто слідкує і уболіває за водне поло в Україні, було не соромно бачити результати, які показували Харківчани на першому етапі Лізі Чемпіонів у м. Котор: (BMK Kharkіv  – Panathinaikos Athens (GRE) 6-7),  Szeged Beton (HUN) – BMK Kharkіv (UKR) 10-7 ,  Montpellier Waterpolo (FRA) - BMК Kharkiv (UKR) 12-8).  Грати на рівні з найкращими клубами  Європи - це в котре підкреслює, що Чемпіонами України вони стали не випадково.  

     Нажаль в минулому році у сезоні 2010-2011р., «Іллічівці» припинив участь за кубок Європи після першого кваліфікаційного раунду, вперше за останні роки,  12-ти разовий чемпіон України відмовився брати участь у Кубку Європи у сезоні 2011-2012р., що для багатьох фахівців  і уболівальників стало неприємним «подарунком». Звичайно, в цей ситуації можна було б подумати, що команда  має фінансові проблеми, які мають більшість українських клубів, але справа зовсім в іншому. Справа у тому що,  Маріупольці подали заявку на участь у Російському чемпіонаті. Причина, як сказав Обединський у статті,  «Сезон двух чемпионатов» www.wpmariupol.com.ua -  "На Россию мы заявились потому, что там чемпионат объективно сильнее, и наша команда сможет участвовать в сложных, напряженных играх, которых нам не хватает в Украине".  Але другій рік поспіль, (єдиний в країні професійний клуб), маріупольці не вигравали ані чемпіонат, ані кубок країни, і це в слабкому чемпіонаті. Одразу виникає питання,  невже  Ліга Чемпіонів та Кубок Європи за рівнем нижче чемпіонату Росії?. Адже у цих змаганнях грають найсильніші Європейські клуби. А так як Обединський О. вихвалює клуб з Волгограду і перечислює титули і перемоги Волгоградців, то можна уявити, що це найсильніший клуб  у Європі. Хоча Волгоградцям ще треба дуже сильно попрацювати, щоб очолити еліту найсильніших клубів старого світу. Я впевнений, що жоден Російський клуб не відмовиться від участі у Єврокубках заради участі у чемпіонаті іншої держави, мотивуючи, що їх чемпіонат слабкий для них!. ЗТС   Обединський О. зі своєю командою помічників, Сидоренко О. (Олімпійский чемпіон з плавання) та іншими,  на мій погляд,  образив Українське водне поло, яке має дуже великі традиції. А «БМК» Харків вже другій рік поспіль у фінальних іграх ставить крапку у грі з «Іллічівцями» на свою користь не тільки у чемпіонаті, а і у кубках України  також.  І навідь якщо, наш Чемпіонат ще не є досить потужним,  він ще поступаеться і Російському і багатьом країнам західної Європи, він одужуєтся, рівень гри з кожним роком  швидко зростає, а результати останнього чемпіонату країни кажуть самі за себе де у Маріупольців було багато тяжких ігор, а перемогу у багатьох іграх вони отримували на останніх хвилинах гри.

    Ще напрошується питання, взагалі, з якою метою маріупольці приймають участь у чемпіонаті України, якщо вони відмовляються брати участь у кубку Європи, якщо чемпіонат України для них не цікавий, причина «Слабкий», вони можуть тоді взагалі відмовитися від національних ігор і не брати участь у «слабкому» чемпіонаті. А на збережені кошті, поїхати на тренування до Угорщини, а звідти до м. Кіриши на перший тур чемпіонату Росії де гратимуть з «Сургутнафтогаз» (Киріши) і іншіми командами  Російської федерації. У Європі багато клубів, які сильні у себе вдома і слабкі в Єврокубках і, щоб підвищити свою майстерність, було зроблено по прикладу ліги чемпіонів, А) Адріатик ліга, де переважно грають балканськи країни, Б) Чемпіонат Середземномор’я, в) чемпіонат центральної Європи. В останьому грають: Кошице (Словаччина), Лодзь (Польща), клуби з Сербії, Румунії, Словенії та Угорщини. Загалом, 8-10 клубів грають за правилами «гра дома - гра на виїзді». Маріупольці спокійно могли б подати заявку і приймати участь у чемпіонаті центральної Європи. Домашній майданчик для Маріупольців міг бути як у Кошице, так і у Будапешті. Причина - клуби відмовляються їхати на великі відстані. Чомусь у цих змаганнях багаторазовий чемпіон відмовляється брати участь. Причина, там дійсно треба грати, боротимуся за кожний пас, гол. Чого звичайно нема у наших північних сусідів. Чотири-п’ять потужних клубів, а решта рівень  Українського чемпіонату. Мабуть Маріупольці на цій другій половині і хочуть показати своєму керівництву перемоги, які  їм в останні часи бракує!

 І останнє!  Нажаль, читачі так і не отримали відповідь, чому тренерський штаб «Іллічівця» відмовився брати участь у Євро кубках!   Маємо надію у недалекому майбутньому, наші читачі отримають відповідь і на це питання.

       Перемагайте, бажаємо успіхів, хай щастить, залишайтесь з нами, ми завжди перші!

 

P.S. Старе “Жигулі», як його не ремонтувати, вимагає заміни авто!

 

Скуратов В.   (МСМК).

Последнее обновление ( 17.11.2011 )