Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Єдина  Країна
Единая Страна
Це Україна
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Наумчик: в юнацькому чемпіонаті гратимуть і молдовани, і грузини
Наумчик: в юнацькому чемпіонаті гратимуть і молдовани, і грузини Версия для печати Отправить на e-mail
04.01.2010
dfe7_adf8_polo_002.jpgОдин з наставників юнацької збірної країни з водного поло, заслужений тренер України Євген Наумчик розповів для turnir.com.ua про перспективи юнацького водного поло в Україні.

У Львові фінішувала Відкрита першість України з водного поло серед юнацьких команд, сформованих з гравців 1995/96 років народження. Перемогу в турнірі здобула команда господарів, у складі якої грали вихованці ДЮСШ-3- СК «Євроспорт». На другу сходинку подіуму зійшли юні ватерполісти кишинівського «Дельфіну», а на третю – одеської ДЮСШ «Водне поло».

В цілому юнацька першість залишила приємне враження, – каже Євген Георгійович. – Не може не тішити той факт, що знову є сильна команда у Львові, в якій є чимало перспективних хлопців. Львівська школа водного поло, як відомо, має давні і славетні традиції – чимало її вихованців з успіхом грали ще в збірній СРСР на змаганнях найвищого рангу. Проте був певний період, коли здавалося, що вона ледь не припинить своє існування.

Сьогодні все потрохи налагоджується. Справи пішли на краще після того, як у 2005 році було проведено капітальний ремонт палацу спорту «Динамо», басейн якого став функціонувати круглий рік. Того ж року відкрився і СК «Євроспорт». І хоча у цих спортивних спорудах малі ванни, для розвитку юнацького водного поло цього в принципі вистачає. А рік тому почав працювати і аквапарк «Пляж».

Ну, а з тренерськими кадрами у Львові проблем ніколи не було. Тому перемога ватерполістів Львова є цілком закономірною.

Що скажете стосовно виступу гостей з Молдови?
На мою думку, дуже добре, що у першості України грають команди з Молдови. Це додає колориту змаганням. До того ж, як ми бачимо, обидва колективи з Кишинева представляють собою доволі серйозних опонентів нашим командам. А значить рівень змагань від цього лише виграє.

До речі, цілком ймовірно, що в наступній першості, крім молдован, гратиме в нас і команда з Грузії. Вважаю, що це також буде для наших юних спортсменів корисним.

Чим можете пояснити, що в фіналі не було команд Києва і Маріуполя?
У Києві не один рік юнацьке водне поло було в занепаді і нині воно лише починає своє відродження. Щодо Маріуполя, то спортшкола «Іллічівця» має хороші умови для роботи, але питання впирається у тренерські кадри.

Віталій Павлишин автор

http://turnir.com.ua/

Последнее обновление ( 24.03.2010 )