Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Львів – чемпіон України з водного поло серед юнаків
Львів – чемпіон України з водного поло серед юнаків Версия для печати Отправить на e-mail
04.01.2010
7453_7p_u14nwcc09_114_003.jpgУ Львові завершився фінальний тур Відкритого чемпіонату України з водного поло серед юнаків 1995/96 років народження.

Боротьбу за нагороди розпочало 14 команд – 12 вітчизняних та два колективи з Молдови. На попередньому етапі в двох підгрупах було визначено десятку півфіналістів, яка у турнірі в одне коло розіграла шість путівок до столиці Галичини на вирішальну стадію першості.

Зазначимо, що саме у півфіналі дещо несподівано достроково припинили свої виступи у турнірі юні ватерполісти столичного «Динамо» та маріупольського «Іллічівця». А боротьбу за нагороди на водному майданчику львівського аквапарку «Пляж» вели збірні Львова і Севастополя, одеської ДЮСШ «Водне поло», Харківського училища фізичної культури, а також гості з Кишинева – СДЮСШОР та «Дельфін». Додамо, що виступи у фіналі команди учасниці розпочали з врахуванням ігор між собою на попередніх етапах.

Головним фаворитом першості фахівці одностайно називали господарів фіналу – збірну Львова, сформовану з вихованців ДЮСШ-3 та СК «Євроспорт». І підопічні заслужених тренерів України Олександра Богданова та Євгена Шилова на всі сто відсотків виправдали видані їм аванси.

За всю першість галичани зіграли 16 матчів, у яких здобули 15 перемог. А єдиної поразки (6:8 від «Дельфіну») вони зазнали в заключній зустрічі, коли вже достроково гарантували собі золоті нагороди. Для гостей з Кишинева ця перемога стала до певної міри компенсацією за поразку від збірної Львова у першій очній зустрічі (4:7).

Остання гра турніру могла стати й вирішальною у боротьбі за «золото», однак кишинівське дербі між СДЮСШОР і «Дельфіном» закінчилося внічию, тож перед поєдинками заключного ігрового дня львів’яни випереджали «Дельфін» на п’ять пунктів, а значить доля першого місця була вирішена достроково.

Треба відзначити, що збірна Львова і «Дельфін» упродовж всієї першості діяли значно потужніше за решту учасників, а найкращим свідченням цього є той факт, що у підсумковій турнірній таблиці ватерполісти з Кишинева аж на 11 очок випередили одеситів, бронзових призерів змагань.

По завершенні першості окрім команд-призерів було нагороджено і найкращих гравців за амплуа. Кіпер «Дельфіну» Флоря Раду одержав приз найкращого воротаря, львів’янина Олександра Цвіркуна було визнано найкращим захисником, а одесита Володимира Ситника – нападаючим.

 

Віталій Павлишин автор

http://turnir.com.ua/

Последнее обновление ( 24.03.2010 )