Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Росія
     Окупант !!!

 

 

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ Версия для печати Отправить на e-mail
13.07.2020
107924348_2699962700220027_2940527853876067622_n.jpg

Шановний міністре молоді та спорту України!
Шановні президенте, віце-президенти та члени Федерації водного поло України!
Шановний державний тренере з водного поло України!
Шановні голови та члени обласних федерацій водного поло України!
Шановні тренери, спортсмени, батьки!

Ми, представники Закарпатської обласної федерації водного поло, тренери, батьки, спортсмени-ватерполісти, звертаємося до вас через надзвичайну стурбованість, викликану пропозицією проведення ІІ туру Чемпіонату України з водного поло серед юніорів 2004 року народження у період з 06 по 10 серпня 2020 року.

Слід зазначити, що спортивна галузь України вже зазнала значних втрат через пандемію коронавірусу COVID-19. Скасовано багато національних та міжнародних змагань, відтерміновано проведення Олімпійських та Паралімпійських Ігор, відмінені тренувальні збори, взагалі порушено весь тренувальний процес. Для відновлення – необхідні час, адекватна фінансова підтримка та можливість проведення тренувань для спортсменів.
Пандемія коронавірусу COVID-19 становить значні виклики для нашої держави, для кожної людини. Успішна боротьба з хворобою потребує додаткових ресурсів та додаткових запобіжних мір захисту. На сьогоднішній день, у зв`язку із погіршенням епідситуації, в багатьох областях України, в тому числі, в Закарпатській області, введено посилений карантин, а саме, заборонено роботу басейнів, заборонено тренування в складі більше 10 осіб, скасовано міжміське транспортне сполучення, обмежена робота міського транспорту. Лікарні Закарпатської області практично повністю заповнені хворими на COVID-19.
Враховуючи чинні обставини, серед яких, пандемія, жорсткий карантин у багатьох областях України, відсутність можливості проведення тренувань задля підготовки до Чемпіонату України, заборона роботи басейнів, відсутність фінансування, відсутність прямого, безпечного транспортного сполучення (наприклад, між містом Ужгород Закарпатської області та містом Кам`янське Дніпропетровської області), було б справедливим відкласти проведення другого туру Чемпіонату України серед юніорів 2004 р.н. на пізніші терміни.
Вважаємо за потрібне, залучення представників Міністерства молоді та спорту України, Комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту та представників обласних Федерацій з водного поло для консультацій з даного питання. Всі ми бажаємо, щоб на Чемпіонаті України з водного поло мали можливість взяти участь усі заявлені команди, велася чесна боротьба і справедливо вигравали найсильніші. Зважаючи на ситуацію із пандемією, лише після консультацій вважаємо за можливе приймати будь-які рішення щодо питання проведення ІІ туру Чемпіонату України з водного поло, у повній мірі розуміючи наслідки таких дій. Звичайно, якщо на меті не стоїть залишити для гри декілька команд, оскільки інші, з об`єктивних на то причин не зможуть прийняти участь у Чемпіонаті!
Існує мінімально необхідна межа, за якою ватерпольний спорт, який так важко відновлюється, зникне: втрачаються фахівці, тренери і спортсмени, руйнуються базові речі, без яких поновити спортивний процес буде дуже важко, довго й занадто витратно, руйнуються багаторічні напрацювання тренерів, кар’єри багатьох спортсменів будуть зламані.
Сподіваємося на швидке та адекватне реагування!
Пам`ятаймо, що після того, як пандемія відступить, продовжиться життя!

Water polo team "Dynamo" Uzhgorod / Ватерпольна команда «Динамо» Ужгород

 

Последнее обновление ( 13.07.2020 )