Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Зінкевич: бракує великого басейну і дворазових тренувань
Зінкевич: бракує великого басейну і дворазових тренувань Версия для печати Отправить на e-mail
25.02.2009
Ватерпольне «Динамо» зі Львова протягом останніх років у чемпіонаті України стабільно виборює медалі і піднімається на п'єдестал пошани. Зважаючи на недостатнє фінансування та усі «мінуси» ватерпольного клубу, такі регулярні перемоги є великим успіхом. 
ЗинкевичОднак цього сезону львів’янам буде важко вибороти медалі. Про це кореспондент «Спортивки» порозмовляв з головним тренером Ігорем Зінкевичем, який працює у команді близько 20-ти років. Розмова відбулася під час дитячого турніру з водного поло «Кубок Аквапарку».

Команду Севастополя переплавали

Я задоволений побаченими іграми, – починає розмову Ігор Зінкевич. – Помітив, що є перспективні і хороші діти. Головне – в майбутньому їх не загубити. Вже бачу кількох гравців, які через два-три роки зможуть влитися в колектив львівського «Динамо».

Повернемось до ігор відкритого чемпіонату України. Які враження залишили останні два поєдинки «Динамо» проти одеської «ОНМИ» та збірної Севастополя? («Динамо» перемогло «ОНМУ» – 12:8, а збірну Севастополя – 9:8 – авт.)
Враження у мене подвійні. Якщо з одеською командою ми зіграли погано, то зі збірною Севастополя – навпаки. Гравці виправдали сподівання, виконали установку на гру, билися до кінця і вирвали перемогу. Цим ми полегшили собі вихід в шістку кращих після першого кола. Загалом, команду із Севастополя, яка, до речі, суттєво підсилилася, ми переплавали. Це зумовлено тим, що у нас немає великого басейну для тренувань, тому більше часу приділяємо плаванню. З цього можна зрозуміти, що фізичні дані у гравців на належному рівні. У грі проти одеської «ОНМИ» з боку моїх підопічних була помітна недооцінка суперника, а такого не може бути з жодною командою. Якщо колектив не налаштовується на перемогу, грати дуже важко. Також вплинуло те, що на «великій воді» ми не були ще з листопада минулого року, тому в першій грі нам було важко пристосуватися до великого басейну. Хоча ми провели напередодні гри одне тренування, цього було мало.

Без ветеранів команда не може


Як змінився склад команди порівняно з минулим сезоном? 
Завершили виступати Вадим Козлов та Ростислав Добуш. Натомість прийшли до нас двоє нових гравців з училища фізкультури, тому можна сказати, що великих змін у нас не відбулося. Молоді хлопці є перспективними, з ними можна працювати.

Тобто ви поступово омолоджуєте склад? 

Ми завжди робимо ставку на молодь, адже час від часу від нас хтось йде. Утім, без ветеранів команди бути не може. Завжди повинно бути двоє-троє ветеранів, які б своєю грою надихали молодь. У грі зі збірною Севастополя ці якості продемонстрували Віктор Момот та Олег Добуш, а також воротар Руслан Білобродка. До речі, вони відіграли без замін чотири періоди, що у водному поло дуже важко. Також підтягнулися Назар Козинський та Олександр Дядюра. Не можна не згадати наших нападників – Юрія Бегеня та Сергія Гришина.

Під час нашої розмови минулого року ви зауважили, що гравці львівського «Динамо» не мають підписаних контрактів з клубом. Зараз ситуація змінилася? 
Ні. Усе залишилося без змін. Ватерпольне «Динамо» – більше любительський клуб, аніж професійний. У нас зарплати мінімальні, тому втримати гравців непросто. Саме через фінансові проблеми з команди пішли Ростислав Добуш та Вадим Козлов. У зв'язку зі світовою економічною кризою фінансова ситуація у клубі стала ще гіршою. Якщо я б знайшов якісь кошти, то Ростислава можна повернути в команду, адже він молодий гравець 1986-ого року народження. У такому віці ще можна грати і грати.

Тобто бюджет клубу зараз не дозволяє робити якісь придбання? 
Ні. Навіть на виїзди на тури нам грошей заледве вистачає...

Тренуємося – як любителі

Якісь конкретні завдання ставите на сезон? 
Конкретних завдань на сезон у нас немає, однак ми собі їх поставили. Це потрапити до трійки кращих за підсумками усього чемпіонату. У цьому сезоні це зробити буде важче, адже сильно додали такі команди як ВК «Київ», БМК «Харків» та збірна Севастополя. Та й загалом зріс рівень усього чемпіонату. Але перше завдання у нас – потрапити до шістки кращих після першого кола. Перемога в останній грі проти Севастополя спростила нам це завдання. Після того будемо ставити інші плани. Після першого кола у чемпіонаті буде сформовано дві шістки: одна буде грати з 1-ого по 6-те місця, а друга з 7-го – по 11-те.

Хто, на вашу думку, буде боротися за чемпіонство? 
Маріупольський «Іллічівець», ВК «Київ», БМК «Харків» та львівське «Динамо».

У Львові «Динамо» має належні умови для тренувань? 
У нас немає великого басейну для тренувань, а це вже не нормальні умови. До того ж, ми ще й тренуємося сім разів в тиждень, що для професійного клубу замало, а для любительського – достатньо. Для повноцінного тренувального процесу повинен бути великий басейн та дворазові денні тренування . Їхня кількість в тиждень повинна дорівнювати тринадцяти.

Зважаючи на проблеми з львівськими басейнами, у нас нереально провести тур чемпіонату? 
Так, нереально. Ні влітку, ні взимку.

Богдан Пастернак
Газета "Высокий замок" от 20 февраля 2009г.
Последнее обновление ( 02.02.2015 )