Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow «Динамо» розпочало підготовку до нового сезону-2018/2019
«Динамо» розпочало підготовку до нового сезону-2018/2019 Версия для печати Отправить на e-mail
15.08.2018
-4-1024x576.jpgНовий сезон-2018/2019 для ватерполістів львівського «Динамо» буде особливим – адже в наступному році виповнюється 70 років з моменту створення нашої команди. Звісно, і гравці, і тренери, і керівництво клубу хочуть зустріти ювілей переможними здобутками, тому й завдання у «біло-синіх» традиційно для останніх сезонів максимальні – третій рік поспіль залишити у Львові Суперкубок, ушосте загалом та вдруге поспіль виграти «золото» національного чемпіонату та повернути до столиці Галичини Кубок України. І коли усе це вдасться втілити в життя, то «Динамо» стане першим клубом в історії, який оформить «золотий хет-трик» на внутрішній арені – виграє усі три головних турніри національного рівня упродовж одного сезону. А ще новий сезон стане особливим для львівського ватерполо з огляду на те, що після двадцятирічної перерви команда міста Лева повертається на континентальну арену – вже у вересні на «Динамо» чекає старт у Лізі Чемпіонів, де перед командою стоїть два завдання: перше – показати гідну гру в очних протистояннях з кращими командами Європи; друге – пройти як мінімум перший кваліфікаційний раунд головного та найпрестижнішого змагання континентального рівня для клубних команд Старого Світу.

З літньої міжсезонної відпустки динамівці повернулися 6-го серпня. Наразі заняття спрямовані перш за все на функціональну підготовку гравців. Тренувальний тиждень розпочинаються у понеділок, о 10:00 роботою в тренажерному залі СОК «Євроспорт». У тренажерному залі працюють «біло-сині» і в середу, п’ятницю та суботу на базі нині, на жаль, не діючого відкритого басейну «Динамо», що на вулиці Василя Стуса. Заняття в тренажерці о 10:00 проводить одна група гравців, а інша в цей самий час на цій же базі тренується в залі боротьби разом з вихованками заслуженого тренера України Андрія Пістуна – одного з найкращих фахівців жіночої боротьби не лише в Україні, а й у світі. Зазначимо, що серед спаринг-партнерок наших хлопців, що не борчиня, то переможець або призер чемпіонату Європи і світу. Після півторагодинного заняття групи міняються місцями – ватерполісти з тренажерного залу переходять на боротьбу і навпаки.
Зазначимо, що заняття з елементами боротьби – це новинка в програмі тренувань «Динамо» у підготовчому періоді, яка повинна сприяти покращенню не лише функціональної готовності наших гравців, а й їхньому вмінню вести жорстку боротьбу із суперником на водному майданчику, якої у сучасному ватерполо більше, ніж достатньо. Окрім того, з понеділка по п’ятницю включно динамівці проводять вечірні тренування на базі літніх олімпійських видів спорту Міністерства оборони України, що на вулиці Клепарівській, яку в народі називають СКА. З 18:00 упродовж години – кросова підготовка, а з 19:00 до 21:00 – плавання та робота з м’ячами
-3-1024x576.jpg

Звісно, поступово команда розпочне і техніко-тактичну підготовку, адже не за горами старт нового сезону-2018/2019. Перші офіційні ігри динамівці проведуть на третьому за ліком міжнародному турнірі Lviv Open Cup – 2018, матчі якого упродовж трьох днів, з 7-го по 9-е вересня, традиційно прийматиме той таки басейн СКА. Остаточний склад учасників наразі уточнюється, але відомо, що на відміну від двох попередніх років, почесний трофей цього разу виборюватимуть не чотири, а шість команд. Останній свій матч на львівському турнірі «Динамо» зіграє в неділю, 9-го вересня, а вже за три дні – у середу, 12-го числа, наша команда відправиться до румунського Брашова, де наступного дня розпочне свої виступи на першому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів-18/19.

На останок кілька слів про кадрові питання, адже є зміни як у складі «Динамо», так і в тренерському штабі команди. Зокрема, помічником Олексія Шведова тепер працюватиме екс-воротар нашої команди Денис Волончук, який відповідатиме не лише за кіперів, а й за фізичну підготовку команди та деякі інші аспекти тренувального процесу. Що ж до новачків у складі, то наразі з «Динамо» тренується захисник національної команди України та збірної Харківської області Олександр Абрамов, який повинен допомогти «біло-синім» у матчах Ліги Чемпіонів. Зауважимо, що в національній Суперлізі, згідно домовленостей між керівництвом клубів, він і надалі гратиме за провідну команду Слобожанщини.
-4-1024x576.jpg
Натомість один з найперспективніших гравців юніорської збірної України та ВК «Маріуполь» Ігор Кечеджи, який на днях успішно склав вступні іспити і став студентом першого курсу Львівського училища фізичної культури, гратиме за «Динамо» як на міжнародній арені, так і на внутрішній. Звісно, за умови, якщо здобуде місце в основному складі. Також тренується з динамівцями й група перспективної молоді, серед яких і шестеро гравців команди U-16 ЛУФК (гравці 2002 року народження), які нещодавно досить непогано зіграли в складі юнацької збірної України на міжнародному турнірі в Хорватії. Тож тренувальна робота триває і будемо сподіватися, що вона дозволить ватерполістам «Динамо» у новому сезоні радувати своїх вболівальників як змістовною грою, так і переможними результатами.
 
Последнее обновление ( 15.08.2018 )