Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Соревнования arrow Команда ЛУФК U-16 – переможець турніру Piestansky pohar – 2017
Команда ЛУФК U-16 – переможець турніру Piestansky pohar – 2017 Версия для печати Отправить на e-mail
13.07.2017
img_20170709_104009-2.jpgНа водному майданчику Муніципального басейну у словацькому місті П’єштяни фінішував міжнародний турнір з водного поло, у якому приймали участь чотири юнацькі команди U-16, сформовані з гравців не старше 2001 року народження. За почесний трофей упродовж двох днів, 8-го і 9-го липня, вели боротьбу дві словацькі команди – KVP Kúpele Piešťany і PVK Vrútky, а також збірна Західної Австралії і команда Львівського училища фізичної культури (ЛУФК). Учасники зіграли турнір в одне коло – кожен з кожним по одному матчу, тож загалом усі команди провели по три поєдинки.

У перший ігровий день було зіграно матчі першого і другого турів – зранку та ввечері відповідно. У матчі відкриття зустрілися господарі турніру, ватерполісти KVP Kúpele Piešťany та ЛУФК. Гра вийшла достатньо видовищною за рівнем майстерності команд та неймовірно гостросюжетною за розвитком подій. Кожен з перших трьох періодів незмінно закінчувався внічию з одним і тим самим рахунком – 3:3, тож перед заключною чвертю на табло горіли цифри – 9:9. Цікаво, що майже до екватора гри на гол львів’ян, які й закинули перший м’яч у зустрічі, господарі водного майданчику кожен раз відповідали влучним кидком у відповідь.

Так тривало до рахунку 5:5. І лише на 13-й хвилині вперше у матчі перед повели ватерполісти команди KVP Kúpele Piešťany. Однак ще до великої перерви наші хлопці зрівняли рахунок – 6:6.

А от у третій чверті гри сценарій був зовсім іншим. Тепер уже більшу частину ігрового часу вигравали словаки. Двічі вони навіть вели з перевагою у два м’ячі – спочатку 8:6, а згодом 9:7. Однак галичанам вдалося зрівняти рахунок (9:9) до завершення третього періоду.

20170708_081000-collage-1-768x768.jpg

У заключній восьмихвилинці протистояння досягло свого апогею. Обидві команди трохи підсіли фізично, а тут ще й неймовірно вдало діяли обидва голкіпери. Тож упродовж більше, ніж шести хвилин ніхто не міг забити бодай один гол. І лише за 1 хвилину та 58 секунд до фінальної сирени переможний м’яч закинув лідер нашої команди Костянтин Алєксєєв. Але героєм матчу на рівні з капітаном слід назвати і нашого воротаря Захарія Федорка – завдяки його сейвам львів’янам вдалося втримати переможний рахунок – 10:9 (3:3, 3:3, 3:3, 1:0).

Голи у нашій команди забили: Алєксєєв – п’ять, Воробець і Панченяк – по два, Балух – один. У складі KVP Kúpele Piešťany аж шість м’ячів, дві третини голів усієї команди, до свого реєстру записав Берлянскі, син головного тренера команди; по одному «автографу» у наших воротах залишили Бебьяк, Веней і Горват.

 

В рази легше далася ватерполістам ЛУФК вечірня гра першого ігрового дня. У другому турі наші хлопці декласували команду PVK Vrútky. Розповідати про цей матч особливо нічого – повна перевага львів’ян. Хіба що можна, а точніше буде сказати, треба відзначити нашого капітана Костянтина Алєксєєва, який дев’ять (!) разів змушував кіперів команди суперника діставати круглого із сітки власних воріт. Причому робив це по три рази в кожному з трьох перших періодів. Саме завдяки бомбардирським здібностям Кості перед заключною чвертю рахунок був просто таки непристойний – 14:0.

І тільки в заключній восьмихвилинці львів’яни скинули оберти і дозволили словакам не тільки закинути два м’ячі, а й виграти період. Однак принципово на підсумковий рахунок це не вплинуло. Коли пролунала фінальна сирена, на табло горіли цифри 15:2 (6:0, 4:0, 4:0, 1:2).

Окрім суперголеадора Костянтина Алєксєєва у складі ЛУФК м’ячі закинули Осика (чотири) та по одному Гнид і Бас. Голи престижу за PVK Vrútky забили капітан команди Коляр і Табачар.

 

Виграла у обох словацьких команд в перший ігровий день турніру і збірна Західної Австралії, тож у команди із Зеленого континенту, як і у ЛУФК після двох турів був максимальний результат – шість очок. Однак різниця закинутих і пропущених м’ячів у львів’ян була кращою – «+14» (25–11) проти «+10» (26–16). Тому у вирішальному матчі в боротьбі за головний приз турніру Piešťanský pohár – 2017 нашу команду влаштовувала й нічия.

Та ватерполісти ЛУФК вирішили ще до матчу, що найкраща оборона – це напад. І в кожному з перших двох періодів на кожну результативну атаку австралійців відповідали двома влучними кидками. Тож на екваторі гри рахунок був 6:3 на користь галичан. А після нічийної третьої чверті (3:3) наші хлопці повернулися до формули першої половини зустрічі і в підсумку здобули перемогу з перевагою у чотири м’ячі – 11:7 (4:2, 2:1, 3:3, 2:1).

І знову дуже хорошу результативність продемонстрував Костянтин Алєксєєв – цього разу цілі досягли сім його кидків. По голу забили Осика, Балух, Воробець і Степанюк. У збірній Західної Австралії «дубль» оформив Ірленд, а Кларідж, Балл, Кренсвікк, Огбрідж та Харріс закинули по одному м’ячу.

 

Назвемо склад команди Львівського училища фізичної культури, який повернувся додому з головним призом турніру:

воротарі – Захарій Федорко і Ярослав Порицький

польові гравці – Максим Осика, Павло Гринявський, Роман Воробець, Ігор Балух, Владислав Панченяк, Володимир Булачек, Артем Петрусенко, Остап Гнид, Костянтин Алєксєєв, Віталій Степанюк, Денис Бас та Олег Посівнич

тренери – Євген Наумчик, Ігор Зінкевич, Віктор Момот

Окрім командних нагород, організатори турніру вручили й три індивідуальні призи, два з яких отримали гравці ЛУФК. Зокрема, Захарія Федорка визнали кращим воротарем, а Костянтин Алєксєєв став найрезультативнішим гравцем – у його активі 21 закинутий м’яч в трьох іграх! А приз кращого гравця отримав австралієць Джонатан Ірленд.

Водне поло. Міжнародний турнір Piešťanský pohár – 2017

П’єштяни (Словаччина). 8 – 9 липня

Календар та результати матчів

8-е липня (субота)

Перший тур

09:20. KVP Kúpele Piešťany – ЛУФК Львів – 9:10

10:30. Західна Австралія – PVK Vrútky – 16:8

Другий тур

19:50. KVP Kúpele Piešťany – Західна Австралія – 8:10

21:00. PVK Vrútky – ЛУФК Львів – 2:15

9-е липня (неділя)

Третій тур

09:20. KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky – 11:4

10:30. ЛУФК Львів – Західна Австралія – 11:7

Підсумкова турнірна таблиця

  1. ЛУФК Львів – 3 3 0 0 36–18 9
  2. Західна Австралія – 3 2 0 1 33–27 6
  3. KVP Kúpele Piešťany – 3 1 0 2 28–24 3
  4. PVK Vrútky – 3 0 0 3 14–42 0

Прес-служба ВК «Динамо» Львів

Последнее обновление ( 13.07.2017 )