Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Росія
     Окупант !!!

 

 

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Перестало битися серце Метра водного поло Геннадія Пінського
Перестало битися серце Метра водного поло Геннадія Пінського Версия для печати Отправить на e-mail
19.01.2017
pinskiy_g.n.jpg19-го січня 2017 року, на 85-му році пішов з життя Геннадій Наумович Пінський – багаторічний головний тренер львівського «Динамо», один з провідних фахівців водного поло на теренах України й колишнього СРСР, ім’я якого добре знали в усіх куточках світу.

Геннадій Пінський народився 17-го вересня 1932 року у Ленінградській області. У дитячі роки разом з батьками переїхав до Львова, де й почав займатися водним поло, якому у підсумку присвятив усе своє життя. Грав за різні клубні команди Львова, але кращі роки своєї ігрової кар’єри провів у складі «Динамо».

Завершивши активні виступи на водному майданчику, Геннадій Пінський залишився у водному поло в якості тренера. І знову своїх найбільших вершин він досяг, очолюючи львівське «Динамо», яке під його орудою двічі виборювало бронзові медалі чемпіонату колишнього Радянського Союзу та двічі грало у фіналі Кубка СРСР. Окрім того, під керівництвом Геннадія Наумовича збірна України в 1975 році стала срібним призером VI літньої Спартакіаді народів СРСР.

За свою багаторічну тренерську діяльність Геннадій Наумович Пінський виховав цілу плеяду зірок водного поло світового рівня – олімпійського чемпіона Мюнхену-1972 і чемпіона Європи Вадима Жмудського, бронзового призера Олімпійських ігор у Сеулі-1988, дворазового чемпіона світу і Європи Миколу Смирнова, бронзового призера Олімпійських ігор у Сеулі-1988 і чемпіона Європи Віктора Берендюгу, чемпіона світу і Європи Павла Прокопчука, переможця Кубка світу Сергія Нікіфорова, чемпіонів світу серед юніорів Юрія Сидоровича, Сергія Харіна, Вадима Скуратова, Вадима Рождественського і Павла Прокопенка та чимало інших відомих гравців.

Гравці та тренери «Динамо» усіх поколінь разом з керівництвом і працівниками клубу, а також уся ватерпольна громадськість Львівщини й усієї України сумують з приводу смерті Метра водного поло та висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Геннадія Наумовича.

Вічная Пам’ять!

P.SПрощання з покійним відбудеться о 13:00 в суботу, 21 січня 2017 року, з каплиці по вулиці Пекарській у Львові.

Прес-служба ВК «Динамо» Львів 

Последнее обновление ( 20.01.2017 )