Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
 
КРИМ
це УКРАЇНА
 
 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Головний тренер “Динамо” озвучив річний бюджет
Головний тренер “Динамо” озвучив річний бюджет Версия для печати Отправить на e-mail
18.01.2017
11.01.2017_zinkevich_foto.jpg

Наставник тріумфаторів Кубку України з водного поло розповів про стан речей в наших командах, передає Корупція Спорт

– Уже стало традицією, що всі трофеї розігрують між собою лише два клуби. Це як у футболі протистояння між "Динамо" і "Шахтарем"?

– Так, картина приблизно однакова. Щоправда, у футболі ще непогано виступає "Зоря". А у водному поло лише дві команди домінують над іншими — львівське "Динамо" та харківський "Слобожанець". Це два центри, які ще хоч трішки розвивають водне поло. Нас фінансує обласний спорткомітет та місто, які виділили по 200 тисяч гривень.

– То річний бюджет володаря Суперкубку України становить 400 тисяч гривень?

– Так, 200 тисяч пішло на інвентар. Інша половина — це витрати на переїзди. І цих грошей все одно не вистачає на сезон. На гостьові матчі їздимо спеціальним мікроавтобусом, бо це утричі дешевше, аніж потягом. Ось виїзд до Кам"янського потягнув 25 тисяч гривень з урахуванням пального, проживання та харчування. Наші хлопці молоді і кремезні — вагою понад ста кілограмів і ростом по 180 чи 190 сантиметрів. Добре поїсти хочуть. Іще треба заплатити стартовий внесок у розмірі 6,5 тисяч гривень, а також застрахувати гравців. Благо, що маємо спонсора пана Свищова і безкоштовний доступ до маленького басейну. У "Слобожанця" бюджет значно вищий — від 700 до 800 тисяч.

– Які зарплати в чемпіонаті України?

– Наш клуб не платить нічого ватерполістам. Заробляють лише ті спортсмени, які є штатними гравцями національної збірної України. Їм перепадає по якихось 1800 гривень на місяць, адже збірна має лише сім ставок, які ділять на всіх гравців і тренерів.

– Які справи в інших українських командах?

– Загалом, у чемпіонаті України виступає п"ять команд: Харків має два представники і по одному клубові виставили Львів, Маріуполь і Київська область. У минулій першості виступало шість колективів. На жаль, клуб з Одеси припинив існування. Загалом, справи кепські. Нема зарплат і нема умов для тренування. Констатую приголомшливий факт: за часи незалежності в Україні не звели жодного басейну для гри у водне поло. Тому-то талановиті спортсмени тікають за кордон. Здебільшого у Польщу, де вступають у тамтешні вузи і заодно роблять кар"єру у водному поло. 

Джерело: http://sport.korupciya.com/