Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Росія
     Окупант !!!

 

 

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Перша поразка при некваліфікованому суддівстві
Перша поразка при некваліфікованому суддівстві Версия для печати Отправить на e-mail
07.02.2016

wp.jpgПершої поразки у чемпіонаті України зазнали ватерполісти львівського «Динамо». Команда Ігоря Зінкевича з рахунком 6:9 поступилася головному конкуренту у боротьбі за чемпіонство харківському «Слобожанцю». Через величезну кількість суддівських помилок, бійку та велику кількість вилучень цей матч ще довго будуть згадувати та обговорювати. Випустивши гру зі свого контролю на початку матчу, арбітри Віктор Клєстов з Києва та Олександр Ставертій з Одеси так і не змогли бути непоміченими до завершення поєдинку.

Суддівський провал та не кваліфікованість «людей у чорному» і стало однією з причин поразки львівського клубу. Червоні картки отримали Олександр Дядюра, Віталій Свіщов, Сергій Грішин, за три персональні фоли матч не дограв Богдан Дзядик, а головний тренер «Динамо» та тренер «Слобожанця» Ігор Зінкевич та Сергій Столяров відповідно через вилучення додивлялися матч на трибунах.

Рівний перший період як і за грою, так і за рахунком на фоні усього матчу був маленьким затишшям перед великою бурею. Усі найцікавіші події почалися у другому періоді, коли після фолу на Юрію Бегеню у басейні розпочалася бійка між ватерполістами обох команд. Що цікаво, арбітри матчу за бійку вилучили далеко не всіх осіб, які брали у ній участь. Найгірше те, що у «динамівців» був вилучений один з лідерів команди Олександр Дядюра, в той час, коли у харків’ян завершив гру достроково Вадим Євстатов. З лавки запасних пряму червону картку від арбітрів отримав Віталій Свіщов за те, що побіг поцікавитися здоров’ям Юрія Бегеня. Парадокс у тому, що через три хвилини арбітри помилково за неспортивну поведінку вилучили Сергія Грішина.

Цей момент став яскравим прикладом того, що арбітри випустили гру зі свого контролю. З роботи арбітрів вболівальники на трибунах сміялися, однак такий накал боротьби двох кращих команд України явно всім подобався. Незаважаючи на некваліфікований арбітраж, заруба між чемпіоном та віце-чемпіоном України відчувалася. Поступатися хоч і не хотів ніхто, однак у водному полі, як і в будь-яких інших видах спорту, буває переможець та переможений. У двох попередніх турах чемпіонату України перемогли «динамівці», Одеса стала фартовою для «Слобожанця». Перемога команди Сергія Колточихіна та Сергія Столярова зберегла інтригу у чемпіонаті, проте уся боротьба за золоті медалі ще попереду.

Матч «Динамо» – «Слобожанець» ще раз усім довів, що поєдинки між такими командами повинні судити арбітри високого рівня. На жаль, з грою команд не завжди справляються арбітри. І дуже б хотілося, щоб у наступних турах арбітри тримали дії гравців під контролем протягом усього поєдинку.

«Динамо» (Львів) – «Слобожанець» (Харків) – 6:9 (1:1, 1:3, 2:4, 2:1)

http://dynamolviv.com/

Последнее обновление ( 19.02.2016 )