Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
Перемога
народжується у боротьбі !
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Віталій Клєстов: Під час наших тренувань нема м'ячу де впасти
Віталій Клєстов: Під час наших тренувань нема м'ячу де впасти Версия для печати Отправить на e-mail
30.05.2015

vitaliy_klestov.jpg  Щодо причин скасування 5-го туру чемпіонату країни серед чоловіків кожен залишився при своїй думці, вважає Голова Федерації водного поло Київської області Віталій Клєстов. Також Віталій Валерійович трішки розповів нашому сайту про умови виживання водного поло в столиці України. Нагадаємо, що на засіданні виконкому Федерації водного поло України (ФВПУ), яке відбулося 28 равня 2015 року, серед іншого обговорювались причини скасування (зриву) 5-го туру чемпіонату, що мав проходити наприкінці травня в місті Києві.

  За словами державного тренера збірної України Віталія Лісуна, виконком прийшов до висновку, що однією з причин скасування ігор стала відсутність гарантійного листа від організаторів туру - Федерації Київщини, щодо можливості його проведення. Щоправда, в ФВПУ розцінили це не як недбале ставлення до своїх обов'язків з боку киян, вважаючи, що причиною став брак досвіду в організації змагань, зокрема в складанні та оформленні гарантійного листа.

  

  "Загального знаменника ми таки не знайшли, ФВПУ залишилась при своїй думці, наша сторона при своїй, - розповідає сайту "Водне поло в Україні" голова Федерації Київщини Віталій Клєстов. - Хочу звернути увагу, що така форма, як гарантійний лист не обумовлена регламентом для проведення чемпіонату. Ті зусилля, які ми зробили, хоча не нам їх оцінювати, все ж були значними - в першу чергу в питанні знаходження відповідного басейну. Ми дуже хотіли, щоб цей тур чемпіонату відбувся, тим більше в Києві. Нам прикро, що з різних причин, в столиці не проводяться змагання, хоча для розвитку водного поло в Україні це було б позитивним явищем".

 

 Віталій Клєстов пояснює, що Федерація - це громадська організація, яка не має жодної копійки державного фінансування. Тому всі, хто докладає хоч якісь зусилля для розвитку водного поло на Київщині, це люди, що особисто зацікавлені в його розвитку, і не через фінансову вигоду, а через те, що люблять цей вид спорту.

  

 Віталій Клєстов не погоджується з критичною оцінкою його досвідченості в питанні організації змагань: "У мене 25 років директорського стажу. Як ви думаєте я досвідчена людина в менеджерських питаннях, чи ні? Вважаю, що для розвитку водного поло в Україні важливо, аби ФВПУ і команди не жили відокремленим життям, хоча як я казав, одного зацікавлення недостатньо, необхідно створювати умови для розвитку спорту, а для цього потрібне фінансування. На жаль, майбутнє водного поло в Україні виглядає не зовсім привабливо. Ватерполістів в країні залишилося 50, або 60 осіб, я маю на увазі дорослих, не рахуючи дітей".

 

Голова Федерації Київщини розповідає, що жодного державного фінансування водного поло в Києві немає вже понад 10 років. Отже, те, що цей вид спорту досі не зник в столиці країни, є великою заслугою лише прихильників водного поло.

 

"Ось з травня минулого року у нас приміром був спонсор, але в листопаді він відмовився, напевно втратив інтерес. А те, що є, існує поки за мій рахунок, добре, що маю власний невеликий бізнес, - говорить Віталій Клєстов. - У громадській організації кожен дає свій внесок, хто більше, а хто менше. Також гроші збираємо з батьків, і з самих спорстменів, щоб оплатити принаймні оренду води. Безкоштовної води у нас немає. Більше того, ми беремо найдешевший час, з 9 вечора. Але цього теж не достатньо, я доплачую. У нас в маленькому 25 метровому басейні одночасно займається і доросла команда, і діти, буває до 50 осіб. М'ячу ніде впасти. Але я не хочу скаржитися. Це моє життя, і в юності, і тепер".

 

На змагання юні ватерполісти - кияни також їдуть за кошти батьків, оплату дорослих поїздок бере на себе знову ж таки Віталій Клєстов.

 

"Хочу відзначити, що попри всі незручності в команді Київської області, за рідкісним винятком, грають всі наші вихованці", - відзначає голова Федерації Київщини.

 

розмовляла Олена Толстая

 

Последнее обновление ( 04.06.2015 )