Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ігор Зінкевич: Крок до чемпіонства? Про це рано говорити
Ігор Зінкевич: Крок до чемпіонства? Про це рано говорити Версия для печати Отправить на e-mail
31.03.2015

zinkevych_igor.jpgЗі стовідсотковим показником набраних очок провели тур у Харкові ватерполісти львівського «Динамо». Діючі чемпіони нашої країни, а також володарі національного Кубка, перемогли усіх без винятку суперників і зміцнили своє лідерство в турнірній таблиці. Що цікаво, на турі у Харкові матч з маріупольським «Іллічівцем» «динамівці» розпочинали матч о 23:00, а центральну гру туру проти харківського «Слобожанця» судив лише один арбітр. Про це та інше в інтерв’ю розповів головний тренер «Динамо» Ігор Зінкевич.

-Ігоре Іллічу, вітаємо з успішним результатом в Харкові. Чи задоволені малюнком та якістю гри команди?

-Результат вдався максимальним. Щодо малюнку нашої гри, то, звісно, є претензії до гравців. Допускаємось дуже багато помилок. Наша нереалізація створених моментів нікуди від нас не ділася. Це хвилює найбільше. Наша реалізація – 30 відсотків від усіх зроблених кидків по воротах. Звісно, випливає те, що на наших тренуваннях інколи немає воротарів. Тоді гравці розслабляються, звикають до порожніх воріт, а коли потрібно зібратися і забити гол нормальному воротареві, є проблеми. На тренуваннях повинно бути двоє воротарів, а у нас, на жаль, так виходить не завжди. Будемо робити усе можливе, аби уникнути цієї проблеми.

-Чи вдалося реалізувати план на гру у матчі проти «Слобожанця» - головного конкурента у боротьбі за золоті медалі?

-Так. «Слобожанець» - сильна команда, до якої зараз додалося кілька ветеранів. Важко мені сказати чи вони підсилили нашого суперника, чи ні, але в організації гри суперник додав. Завжди говорив і буду говорити, що функціонально ми сильніші і можемо спокійно грати навіть більше, аніж чотири періоди. Відчувається, що нам бракує великого басейну. На четвертій грі у Харкові уже працювали краще, оскільки було відчутно, що в попередні дні провели три матчі у великому басейні. У грі проти «Слобожанця» дуже добре зіграли Олексій Шведов та воротар Денис Волончук. З нашої команди їх можна виділити.

-Матч проти «Іллічівця» команда розпочала о 23:00 і довгий час не могла відірватися від суперника у рахунку. Як вплинув на хлопців пізній час матчу?

-За тренерську кар’єру були випадки, коли грали у пізній час. У 1996-му у Києві починали матч проти збірної Севастополя о 23:00, а наступний матч грали за кілька годин зранку. Був скандал, оскільки завершили матч вночі, а треба було командам добиратися додому. На турах у Маріуполі, Львові чи Дніпродзержинську такого не було, аби матч починався в такий пізній час. Звісно, було б добре, якщо б харківські команди, які були господарями туру, не допустили б, аби матч грали вночі. Нам пояснили, що басейн для водного поло вільний лише у цей час. Загалом, на цю ситуацію закрив би очі, якщо б арбітри не «прогнали» увесь поєдинок за 38 хвилин і 58 (!) секунд. Це з усіма перервами і тайм-аутами, які були у матчі. Середній показник нормального матчу з усіма перервами – від години і п’яти хвилин до години і десяти хвилин. За правилами кожен період матчу повинен тривати вісім хвилин, а третій період гри ми провели за сім. Це називається приблизно так: «усі поспішали додому і чомусь думали, що «Динамо» дуже легко обіграє свого суперника».

Третій період цього матчу завершився, а рахунок був лише 3:2 на нашу користь. Четвертий період матчу ми провели більш-менш нормально, тому і перемогли з рахунком 7:3. Зазвичай, у суперників ми виграємо на «фізиці». Так сталося і цього разу. У моїй практиці не було такого, щоб гра завершувалася за 39 хвилин. Окремим людям я доклав інформацію про це. Якщо ми поважаємо себе і свій вид спорту, то таких матчів бути не повинно.

-Матч «Слобожанець» - «Динамо» обслуговував лише один арбітр.

-У правилах є пункт, коли матч може обслуговувати один арбітр, при умові, що будуть два бокових судді. У цій грі так і було. У нас між клубами є домовленість, що на кожен тур ми беремо з собою арбітра. Так сталося, що київська команда не змогла привезти суддю на тур, тому виходили з ситуації саме так. Особисто я був не проти, аби один з арбітрів був з Харкові, проте він відмовився від цього. Думаю, що така ситуація більше не повториться і це питання федерація візьме до уваги.

-Перевага «Динамо» над «Слобожанцем» в турнірній таблиці складає уже шість очок. Чи можна сказати, що після успішного туру в Харкові команда зробила крок до чемпіонства?

-Не можу так сказати. Приємно, що ми перемогли. Утім, немає наразі тієї збалансованої команди, яку б ми хотіли бачити. Якщо виправимо ті помилки, які допустили на турах у Харкові та Дніпродзержинську, то все буде добре. Вирішальний тур чемпіонату, на мою думку, буде наступний. Він також пройде у Харкові наприкінці квітня. Якщо знову виграємо в усіх суперників, то можна буде говорити, що ми зробили крок до чемпіонства. А наразі наші шанси та харківського «Слобожанця» я б зрівняв.

Богдан Пастернак

Последнее обновление ( 22.04.2015 )