Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Євген Наумчик: У збірної України є підростаюче покоління
Євген Наумчик: У збірної України є підростаюче покоління Версия для печати Отправить на e-mail
07.03.2014
naumchik4.jpgНаціональна збірна України з водного поло не змогла пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи. Наша команда розгромно поступилася збірній Іспанії у двох матчах – 5:17 та 6:25. Окрім досвідчених наших ватерполістів, честь нашої країни також захищали і гравці молодіжної збірної. Саме вони, за словами  тренера молодіжки Євгена Наумчика, отримали шанс набратися безцінного досвіду і довести свою профпридатність тренера головної команди. Враженнями від матчів плей-офф відомий львівський тренер поділився з кореспондентом Вголосу.

-Євгене Георгійовичу, які враження від матчу в Іспанії? Чи був шанси в України зіграти краще?

-Через нестабільну ситуацію в Україні підготовки до повторного матчу з іспанцями як такої не було. Запланований тур у Харкові відмінили, відповідно не усі гравці були підготовленими до матчів. Далася взнаки і важка дорога до Іспанії. Оскільки наш виліт з Борисполя був дуже рано, нам довелося ночувати в аеропорту. Летіли також з пересадками через Амстердам, а потім уже до Барселони. Прибувши на місце призначення ввечері за день до гри, провели легке тренування, а зранку довелося грати уже офіційний матч. Відповідно, стан у гравців був не найкращим. Безсонні ночі далися взнаки. Відміна туру у Харкові через ситуацію в країні сплутала нам всі карти. Ніхто з гравців не був у належному ігровому тонусі.

-Незважаючи на вищезгадані проблеми, чи були хороші проблиски у виконанні нашої збірної у виїзному матчі?

-На рівних з суперником нам вдалося боротися лише чотири хвилини. Мова йде про перший період. А потім клас суперника дався взнаки. Хотів би відзначити трьох молодих гравців – Кирила Наволокова, Дмитра Алєксєєва та Романа Грищука. Вони непогано себе проявили. Наволоков виконав великий об’єм роботи, Алєксєєв завдяки своїй активності заробив чотири вилучення на користь нашої команди, а Грищук грамотно зіграв на позиції центрального захисника. Одесит Володимир Ситник забив два м’ячі, а його одноклубник і ще один гравець молодіжної збірної воротар Костянтин Нікольський, як і всі гравці нашої команди, набрався безцінного досвіду. Прогрес цих гравців хотів би відзначити.

-Чи суттєво відрізнявся виїзний матч в Іспанії від гри у Дніпродзержинську?

-Вважаю, що ці ігри – це небе і земля. У Дніпродзержинську команда пройшла збори і була в тонусі. А в Іспанії через вищезгадані причини команда в тонусі не була.

-Чи показали матчі проти Іспанії, що наша команда має підростаюче покоління?

-Так. У нашої національної збірної є гідна заміна. Попри це, потрібно віддати належне і старшим гравцям, які також робили усе можливе, аби наша команда виступила гідно. Команда у матчах з іспанцями показала те, що могла. Матчі з сильною збірної Іспанії однозначно пішли на користь нашій команді. Бачити по телебаченню - одне, бачити вживу – друге, а взяти участь у такому матчі – третє.

-Незабаром на нашу молодіжку очікує серйозна підготовка до матчів відбору на Євро.

-Проблема зараз у тому, що на поїздку до Мальти наразі немає грошей. Утім, варіант, що ми не поїдемо туди виключений, оскільки нашій країні загрожують за це значні санкції. Готуючись до цих відповідальних матчів, зіграємо на міжнародному турнірі у Гожові Велькопольському, що пройде з 10 по 13 квітня. Знаю, що участь у турнірі повинні взяти щість команд, щоправда склад учасників наразі не затверджений. Про наших суперників організатори ще не повідомили.

Розмовляв Богдан Пастернак, Вголос

Последнее обновление ( 17.04.2014 )