Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Україна, це Європа.
Майбутнє України,
бути в Європі !!!
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Олександр Обединський: Попрощатися з тренерським кріслом - суто моя ініціатива
Олександр Обединський: Попрощатися з тренерським кріслом - суто моя ініціатива Версия для печати Отправить на e-mail
23.10.2013

obedynsky.jpgОписуючи та згадуючи історію багаторазового чемпіона України з водного поло маріупольського «Іллічівця», неможливо оминути ім'я Олександра Обединського. З своїм багаторічним тренером гравці маріупольської команди неодноразово були найкращими в Україні та прославляли місто на всеукраїнський та міжнародній арені. Утім, у новий ватерпольний сезон титулована команда йде з новим головним тренером. Олександр Обединський працюватиме в «Іллічівці» спортивним директором, а готуватиме команду до офіційних зустрічей багаторічний помічник Олександра Петровича Олексій Тереник. З чим пов'язані такі зміни у тренерському штабі «Іллічів», Олександр Обединський розповів в ексклюзивному інтерв'ю.

-Олександре Петровичу, з чим пов'язані зміни на тренерському містку команди?

-Коли був головним тренером команди, паралельно працював виконавчим директором маріупольської федерації водного поло. Це одна з головних причин чому я вирішив прийняти таке рішення. Тепер доведеться сконцентруватися на роботі спортивного директора «Іллічівця» та роботі у Федерації водного поло Маріуполя. Не можу сказати, що поєднувати дві попередні роботи мені було дуже важко, однак для себе так вирішив, що такий крок буде правильним. Є чимало питань, якими потрібно займатися серйозніше і глибше. Через це було прийнято таке рішення. Це була суто моя ініціатива, яка була погоджена керівництвом команди. Зараз я є спортивним директором «Іллічівця» та виконавчим директором маріупольської федерації водного поло.

-З Ваших слів зрозуміло, що тренувальним процесом тепер повністю займається Олексій Тереник.

-Так. Він тепер є головним тренером команди, якому я повністю довіряю. Звісно, є деякі питання, у яких ми радимося як поступити краще. Інколи при необхідності я даю йому деякі поради.

-Чи зміниться малюнок гри команди і тренувальний процес при Олексію Теренику?

-Як на мене, це запитання уже до нього. Незважаючи на те, що він зі мною багато працював, кожен наставник тренувальний процес бачить по-своєму. Зважаючи на це, відповідь на це питання дасть лише час. Він себе зарекомендував з хорошої сторони і показав себе добрим спеціалістом. У мене немає підстав йому не довіряти.

-Чим саме тепер будете займатися у клубі?

-Перш за все, це забезпечення матеріально-технічної бази. Загалом, є чимало запитань, серед яких і такі як популяризація водного поло в Маріуполі.

-Як змінився склад Вашої команди після Кубка України у Севастополі?

-Завершив свої виступи за команду Андрій Збруєв. Натомість з харківської академії імені Олексія Баркалова до нас прийшов Олександр Абрамов. Не можу не згадати і за Олександра Дядюру, який повернувся до львівського «Динамо». Це наша найголовніша втрата. Сашко старався і приносив нам користь. Щодо роботи, у мене немає до нього претензій. Від всієї душі я йому вдячний за роботу і бажаю підкорення нових спортивних вершин.

-Яким бачите цей чемпіонат України? Чи можете до першого туру назвати трійку призерів?

-Шкода, що команд у нашому чемпіонаті меншає. Не хотілося, щоб Дніпропетровськ зникав з ватерпольної мапи України. На жаль, команда ДНУ через фінансові проблеми так і не зіграє у чемпіонаті. Якщо говорити про фаворитів чемпіонату, то, звісно, це «Динамо» Львів. Ця команда зараз на підйомі і на ходу. Львів'яни демонструють доволі цікаву гру і є одними з фаворитів першості.

Якщо у минулому році ми програли і чемпіонат, і Кубок, звісно, у цьому році будемо прагнути перемогти і там, і там. Збірна «Севастополя» якщо буде грати так як на Кубку України у себе вдома, то і ця команда претендуватиме на найвищі місця. Можливо, себе покаже харківський «Слобожанець». Цікаво буде подивитися на команду з Одеси.

Шкода, звичайно, що у нашому чемпіонаті не гратимуть команди з Грузії, Молдови та Білорусі. Ці колективи своєю присутністю вносили додатковий інтерес до чемпіонату. Було цікаво порівняти різні ватерпольні школи.

 Загалом, хотілося б новому чемпіонату побажати якомога більше цікавих матчів, і щоб ці поєдинки були безкомпромісними, чесними та цікавими.

 Богдан Пастернак для waterpolo.org.ua  

Последнее обновление ( 25.10.2013 )