Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Росія
     Окупант !!!

 

 

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
ОЛЕКСАНДР ЄВТУШОК: ТУР У КАМ’ЯНСЬКОМУ НЕСПОДІВАНОК НЕ ПОДАРУВАВ Версия для печати Отправить на e-mail
07.11.2019
ass8815-825x400.jpgУ Кам’янському завершився перший тур чемпіонату України, за підсумками якого ватерполісти львівського «Динамо», чинні чемпіони України, здобули перемоги в усіх шести матчах та очолили турнірну таблицю. У центральному матчі туру і водночас в одному з центральних матчів чемпіонату «динамівці» з рахунком 9:4 перемогли першу команду збірної Харківської області. Враженнями від першого туру змагань поділився головний суддя першості, помічник головного тренера національної збірної України з водного поло Олександр Євтушок.

 

Олександре Юрійовичу, які враження залишив перший тур чемпіонату України?

Загальний рівень чемпіонату України слабкий. Вважаю, що у нас не багато що змінилося. Хотілося б, щоб чемпіонат України проводився серед сильніших команд. Зараз до чемпіонату долучилися дві молоді команди – збірної Харківської області – 2 та КЗ ЛОР ЛУФК. Останні хоч і не є новачками чемпіонату, проте склад команди новий і значно омолоджений. Вважаю, що ці команди отримають необхідний досвід, якщо зроблять правильні висновки.

Чи не зарано цим командам, на Вашу думку, грати у чемпіонаті України?

Усе залежить від сприйняття того, що відбулося. Якщо ці команди зроблять правильні висновки, то грати там їм не зарано. Це все психологія. Такі ігри можуть як і надламати команди, так і виштовхнути їх вперед.

Яка Ваша особиста думка?

(Думає…). Це неоднозначне запитання. З однієї сторони це може бути досвід, а з іншої сторони поразки з великими рахунками можуть надламати хлопців. Багато чого залежить від тренерів обох команд.

Як себе проявили інші команди на першому турі у Кам’янському?

Жодних несподіванок не було. Команди продемонстрували те, чого, зрештою, від них можна було і очікувати.

Чи показав перший тур чемпіонату, що збірна України може розраховувати на нові імена у найближчому майбутньому?

Це питання потрібно задати головному тренеру збірної України.

Ви особисто когось побачили? Можливо, є гравці на перспективу.

На перспективу є декілька хлопців, але, на мою думку, їм ще зарано до національної збірної України.

Перший тур чемпіонату продемонстрував багато розгромів у матчах лідерів з іншими командами. Складається навіть думка, що слабші команди навіть не стараються нав’язати якусь боротьбу сильнішим командам, так би мовити, відбувають номер. У Вам немає такої думки?

Ні.

Тобто кожен грає в мірою своїх можливостей?

Для прикладу, збірна Київщини у матчах проти слабших команд виставляла не основний склад і не грала на повну потужність. Мабуть, вони хотіли дати можливість відпочити основним гравцям і награти молодих ватерполістів. Думаю, це було зроблено саме з цих причин.

Що скажете про центральний матч туру, у якому львівське «Динамо» з рахунком 9:4 перемогли збірну Харківської області – 1?

Був напружений матч. Харків’яни намагалися, старалися щось зробити, але «динамівці» були сильнішими. Незважаючи на це, думаю, що у цьому році команда з Харкова зможе скласти конкуренцію львівському «Динамо».

Після завершення першого туру у Кам’янському національна збірна України проводить навчально-тренувальний збір в рамках підготовки до матчу Світової ліги проти збірної Чорногорії. У якому складі готується наша команда до цього матчу?

Це запитання до головного тренера збірної України Валерія Завізіона.

Зрозуміло. Ви, як помічник головного тренера збірної України, чи можете сказати як саме буде відбуватися підготовка до матчу з Чорногорією? Над чим саме будете працювати на зборах?

Усі запитання щодо збірної України задавайте Валерію Завізіону.

Последнее обновление ( 07.11.2019 )