Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Єдина  Країна
Единая Страна
Це Україна
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Олександр Свіщов: Наша ціль – зробити команду лише з львівських вихованців
Олександр Свіщов: Наша ціль – зробити команду лише з львівських вихованців Версия для печати Отправить на e-mail
28.06.2013
dsc_9677.jpgСезон, що завершився, для ватерполістів львівського «Динамо» в історії клубу буде вписаний яскравими літерами. Доробок команди Ігоря Зінкевича вагомий – перемога у національному кубку, чемпіонаті, а також можлива майбутня дорога до єврокубків. Що цікаво, тріумф львів’ян у цьому сезоні відбувся за рік до 100-річня водного поло на Львівщини, а також за стільки ж до 65-річчя команди «Динамо». Успіхи наших ватерполістів не пройшли мимо очей вболівальників, представників мас-медіа, а також львівських чиновників. З останніх у себе в кабінетах команду привітали ледь не усі, однак далеко не кожен знав наскільки вагомий вклад у чемпіонство «Динамо» зробив новоспечений президент Олександр Свіщов. Олександр Юрійович на вітаннях чиновників не афішувався. Президент «Динамо» уже в той час думав і працював над тим, аби успіхи наших ватерполістів ніхто і ніколи не назвав випадковими…

Олександре Юрійовичу, вітаємо з успішним сезоном. Які враження від побаченого та пережитого?

Дякую. Радий, що ми виконали поставлене завдання, а саме стали чемпіонами України. Тепер хочемо виграти Кубок України, який пройде у Севастополі. Про підсумок сезону поговоримо уже після турніру у Криму. Те, що команда стала чемпіоном України, – заслуга тренерів та гравців команди.

У складі Вашої команди було лише двоє легіонерів, які Вам суттєво допомогли.
З 18-ти гравців, які виграли чемпіонство, 16 з них львів’яни. Двоє легіонерів білорус Михайло Єзерський та словак Мартін Мравік були основними гравцями команди і принесли нам багато користі.

Дивлячись з перспективою на наступний сезон, які зміни будуть в клубі?
Хочемо знову заявити на чемпіонат нашу другу команду. Якщо минулого чемпіонату там грали ватерполісти 1994-95-ого років народження, то цього року хочемо заявити на рік-два молодших гравців.

Капітан першої команди Вадим Скуратов у чемпіонаті України грати уже не буде. Він перейшов на тренерську роботу. Завершився контракт з білоруським воротарем Михайлом Єзерським. Новий контракт підписувати з ним не будемо. Робимо ставку на львівських воротарів. Загалом, наша ціль – зробити команду через два роки, у якій будуть вихованці лише львівського водного поло.

Продовжуючи тему другої команди, чи задоволені результатом «УФК-Динамо-2» у сезоні?
Шосте місце – хороший результат. Якщо говорити про цю команду, то за неї наступного року, можливо, гратимуть двоє-троє ветеранів і гравці 1996-97-ого року народження. Окрім них, виступатимуть кілька молодших гравців, які не потраплять до складу першої команди.

Повернемось до першої команди. Чи були побоювання за чемпіонство, коли розрив в турнірній таблиці після туру у Дніпродзержинську був у п’ять очок від «Іллічівця»?
В цей момент команда знайшла свою гру. Гравці зрозуміли, що їм уже втрачати нічого. Після туру у Дніпродзержинську ми побачили ту гру, яку і прагнули бачити раніше. Наприкінці сезону команда вийшла на пік своєї форми. Це підтверджує майстерність наших тренерів. Та й також, мабуть, роль зіграло те, що ми більше хотіли стати чемпіонами, аніж «Іллічівець».

Які плани команди на майбутнє?
Теперішнє наше завдання – виграти Кубок України. Також будемо заявлятися на єврокубки, пробувати там наших молодих гравців. Окрім цього, наше головне завдання – зберегти статус чемпіона.

Щодо єврокубків, то, думаю, два перші етапи ми пройдемо. Хочемо дати удар у цьому турнірі на молодих гравців. Прагнемо, аби вони подивилися що це таке і як грають водне поло у Європі. Чемпіонату України для них замало.

Яким би Ви хотіли бачити наступний чемпіонат України?
Хотілося б, аби там було якомога більше і якомога сильніших команд. Був би цікавий чемпіонат, якби, скажімо, не дві, а чотири команди боролися б за чемпіонство. Зараз ходять розмови про те, аби повернути до нашого чемпіонату збірні Молдови та Білорусі. Від цього наш чемпіонат був би цікавіший. У серпні під час Кубку України будемо про це розмовляти.

Олександре Юрійовичу, команда-чемпіон України немає належного басейну для тренувань. Як плануєте працювати у цьому напрямку?
Зараз керівництво «Динамо» веде перемовини про реконструкцію басейну на вулиці Стуса. Якщо усі домовленості було встановлено, там ми плануємо відкрити академію водного поло. Якщо нам це вдасться зробити, ми завжди будемо першими. Втілити в життя цю ідею ми б могли при підтримці губернатора, обласної ради та мерії. Це реально.

У наступному році Львів святкуватиме 100-річчя водного поло і 65-річчя команди «Динамо».
Хочемо зробити нашим вболівальникам подарунок. Наступний кубок України запланований на ту ж дату, коли і відбуватимуться святкування 100-річного ювілею. До цих подій ми готуємося уже сьогодні.

Богдан Пастернак, Вголос

Последнее обновление ( 28.07.2013 )