Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Єдина  Країна
Единая Страна
Це Україна
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Мартін Мравік: Чемпіонський крок буде найважчим
Мартін Мравік: Чемпіонський крок буде найважчим Версия для печати Отправить на e-mail
16.05.2013

martin_mravik.jpgЛьвівське ватерпольне «Динамо» по ходу чемпіонату підсилилося гравцем національної збірної Словаччини Мартіном Мравіком. Словак безболісно влився у львівську команду і став одним з лідерів колективу. Високий рівень гравця підтверджує і його статистика у матчах. Словак грає за наступним принципом: стабільність – ознака класу. Мартін полюбляє забивати усім, а найголовніше створює проблеми принциповому супернику львівського «Динамо» маріупольському «Іллічівцю». В останньому турі у Маріуполі львів’яни з рахунком 6:3 перемогли свого головного суперника "Іллічівець" і зберегли шанси поборотися за чемпіонство. Саме зі спогадів про тур у Маріуполі і розпочалася наша розмова з Мартіном Мравіком.

Мартіне, що скажеш про радісний тур у Маріуполі і зокрема про перемогу над головним суперником маріупольським «Іллічівцем»?
З «Іллічівцем» зіграли спокійно, вдалося продемонструвати свою гру. Воротар Михайло Єзерський добре відстояв у цьому матчі і його впевнена гра передала на усю команду. Якби ми програли, програли б увесь чемпіонат. А так боротьба продовжується. Тепер потрібно зробити останній чемпіонський крок. Він буде найважчим. Добре, що ми граємо вдома і психологічна перевага буде на нашому боці. Та й підтримка вболівальників зіграє не останню роль.

У Львові чемпіонський матч зіграєте у відкритому басейні. Де тобі легше грати: у закритому чи відкритому басейні?
Мені особисто простіше у відкритому. Вважаю, що водне поло – літній вид спорту, тому треба вміти грати і на вулиці. Думаю, і команді буде легше грати у відкритому басейні.

Відійдемо від чемпіонату України. Не секрет, що у Львові ти опинився завдяки іншому гравцю «Динамо» Дмитрові Лавришинцю, з яким ти добре знайомий по виступах у чемпіонаті Франції.
Так. З Дмитром ми грали в одному клубі у Франції. Коли він сказав, що є можливість приїхати допомогти «Динамо», я погодився. Довго не думав, погодився одразу. Розумів, що поїду до України і наберуся нового досвіду.

Що знав про українське водне поло до того, як сюди приїхав?
Два роки тому ми грали зі збірною Україною у Харкові. Ми тоді перемогли з різницею у п’ять голів. З цього я побачив, що рівень водного поло в Україні є нормальний. Зараз у чемпіонаті є дві-три команди є непоганого рівня.

Кого знав з львівської команди, окрім Дмитра Лавришинця?
Вадима Скуратова та воротаря Михайла Єзерського. З Михайлом я грав за словацьку команду з міста Кошице.

Як тебе сприйняли в команді?
Супер, жодних проблем. В команді хороша атмосфера, я подружився з гравцями, яких не знав. Загалом, у Франції знають, що я також граю за львівське «Динамо». Усі розуміють, що у мене тут непогані умови. Мене все влаштовує.

Були у тебе переживання за те, що не зіграєш так, як від тебе очікує керівництво команди?
Ну як сказати? Дмитро Лавришинець сказав мені наступне: якщо зіграю на своєму рівні, усе буде добре. Приблизно так і сталося.

Як впливає на твою гру те, що ти не тренуєшся з командою, а приїжджаєш тільки на матчі?
Звісно, це проблема. Утім, Дмитро Лавришинець, Вадим Скуратов та Олексій Шведов – досвідчені гравці. Вони знають як грати та що підказати молоді. У грі не завжди відчувається, що ми не тренуємося разом.

Що скажеш про місто Лева?
Мені тут подобається. У Львові хороша атмосфера європейського міста.

P.S. Вирішальний тур чемпіонату України з водного поло, який і визначить чемпіона України, пройде у Львові з 25 по 27 травня. Матчі відбуватимуться у відкритому басейні «СКА», що на вулиці Клепарівській 39\a.

Богдан Пастернак, Вголос

 

Последнее обновление ( 06.06.2013 )