Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Україна, це Європа.
Майбутнє України,
бути в Європі !!!
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ігор Зінкевич: Конкуренції у складі не було давно
Ігор Зінкевич: Конкуренції у складі не було давно Версия для печати Отправить на e-mail
06.05.2013
Ігор Зінкевич: Конкуренції у складі не було давно

Ватерполісти львівського «Динамо» успішно виступили на передостанньому турі у Маріуполі і зберегли шанси поборотися за чемпіонство.

Львів’яни зуміли переконливо обіграти головного суперника за перше місце маріупольський «Іллічівець» (6:3) і зробити велику перемогу для українського водного поло. Тур, що відбудеться у Львові з 25 по 27 травня, зберігає максимальну інтригу у чемпіонаті. Він назве чемпіона України. Головний тренер львівського «Динамо» Ігор Зінкевич у розмові з кореспондентом Вголосу не приховував радісних емоцій від вдалого виїзду до берегів Азовського моря. 

Ігоре Іллічу, команда не зробила Вам подарунок на день народження, однак реабілітувалася перед Пасхою.
(Сміється). Це приємно. Подарунок приймаю. 

До Маріуполя ви взяли трьох молодих гравців Андрія Коноварта, Олександра Цвіркуна та Дмитра Федоришина, натомість залишили у Львові двох досвідченіших Дмитра Завадовського та Юрій Бегеня.
Не буду говорити хто сильніший, а хто слабший. Є відношення до тренувань. Вважаю, що заміни ми зробили правильні, адже це поштовх молодим гравцям. Їхнім виступом я задоволений. Для тих, хто не потрапив в склад, - стимул працювати більше. Двері в першу команду відкриті для усіх. Розумію, що у нас любительський клуб, однак якщо ти сюди прийшов, потрібно працювати. Задоволений, що у нас в команді вийшов сплав досвіду та молодості. Гравці допомагали один одному, з чого і вийшов результат. Я просив, щоб хлопці не розслаблялися і вони мене послухали.

Зараз в «Динамо» почнеться серйозна конкуренція за місце в основному складі.
Дуже радий, адже давно такого не було. У нас підростає хороша молодь. Найголовніше те, що я бачу іскорку у їхніх очах. Звісно, що помилки у них є, однак головне робити правильні висновки. Добре, що цього року у чемпіонаті грала друга команда. На мою думку, вони заслужили на п’яте місце. Важливо те, що хлопці пограли.

Перейдемо до найважливішого матчу туру з маріупольським «Іллічівцем». Що сталося головною запорукою успіху?
Усі ігри, які ми грали з «Іллічівцем», у нас записані. Ми зробили висновки. Минулий матч, у якому ми поступилися у Дніпродзержинську, грали на рівних, однак зробили деякі безглузді помилки. Тоді теж я казав, що ми у третьому періоді переграли суперника, проте пропустили необов’язкові голи у власні ворота. При розборі гри ми детально зупинилися на усіх помилках. Я сказав хлопцям: якщо зіграємо 0-0 до третього періоду, то ми втомимо команду суперника. Зрештою, так і сталося, хоча до третього періоду підійшли з рахунком 1:1. Наступний період ми виграли з рахунком 4:0. Для мене це була приємна несподіванка. Хлопці виконали те завдання, яке ми перед ними було поставлено. Загалом, в «Іллічівця» ми виграли в хорошому стилі. Хотілося б таку гру продемонструвати у Львові. По ходу гри рахунок був 6:1 на нашу користь. Такого, зізнаюся, я не сподівався і сам. Уже вкінці ми доводили гру до логічного завершення і грали на утримання результату.

У цьому матчі Дмитро Лавришинець та Вадим Скуратов багато працювали у захисті, чим, мабуть, і здивували суперника.
Ще раніше коли Дмитро виступав за «Динамо» я бачив, що він сильніший гравець у захисті від наших молодших гравців. Думали, що корисніше для команди буде, коли він зіграє у захисті з потужними нападниками «Іллічівця». Зрештою, так і вийшло. Лавришинець у захисті змінювався з Вадимом Скуратовим. Їхня гра мене задовольнила.

Не можу не згадати і воротаря команди Михайла Єзерського, який провів, мабуть, один з кращих матчів за «Динамо».
Він показав таку гру, на яку ми і надіялися. Я вдячний Михайлові за такий поєдинок. Думаю, що після гри в Дніпродзержинську він зробив правильні висновки і відстояв так, як він може це робити. Інколи воротар – це півкоманди. У цій грі воно так і вийшло.

Вашою перемогою у Маріуполі так звану вікторію святкувало усе українське водне поло, адже тур у Львові, що пройде з 25 по 27 травня, зберіг чемпіонську інтригу.
Приємно, що умовний фінальний матч відбудеться у Львові. Докладемо усіх зусиль, аби цей тур провести на високому рівні. До організації повинна долучитися федерація водного поло Львівщини, а також наш президент Микола Смирнов. Кубок України ми провели на високому рівні і так треба провести тур чемпіонату. Матч з «Іллічівцем» відбудеться у неділю, 26 травня. Думаю, на цю гру прийде чимало глядачів.

Чи здивує Вас те, якщо у басейні СКА не буде де яблуку впасти?
Дуже хотілося б. Загалом, нам потрібно вигравати три матчі. П’ята гра з «Іллічівцем» буде вирішальною. Зараз рахунок у наших матчах нічийний – 2:2. Ми втратили незаплановано очки у Харкові, де зіграли внічию зі «Слобожанцем» - 7:7. Відтак, нічия у грі проти головного суперника нас не влаштує. Потрібно тільки перемагати.

 

Богдан Пастернак
Последнее обновление ( 17.05.2013 )