Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ігор Зінкевич: У цьому році є чим пишатися
Ігор Зінкевич: У цьому році є чим пишатися Версия для печати Отправить на e-mail
17.12.2012
Ігор Зінкевич: У цьому році є чим пишатися

Рік, що минає, для львівського водного поло став успішним. 

Втішних результатів добилися не тільки майстри головної команди міста, а й діти, юнаки та ветерани. Окрім цього, саме у 2012-ому році було створено команду «УФК-Динамо-2», молоді гравці якої лише набивають гулі на найвищому рівні в Україні, а відтак лише набираються безцінного досвіду.Головний тренер ватерпольного «Динамо» Ігор Зінкевич з радістю підбив підсумки року, у яких не приховав, що водне поло у Львові переживає певний підйом.

  Ігоре Іллічу, поділіться враженнями від останнього туру чемпіонату в Дніпродзержинську, де «Динамо» переконливо обіграло усіх своїх суперників.  Ігоре Іллічу, поділіться враженнями від останнього туру чемпіонату в Дніпродзержинську, де «Динамо» переконливо обіграло усіх своїх суперників.
У нас усе йде по плану. Єдине, що не тішить, - ми не змогли виїхати повним складом на тур. Через певні причини не поїхали Віталій Свіщов та Дмитро Лавришинець. Трішки хвилювався за гру з харківським «Слобожанцем». Утім, як показала гра, це було даремно. Ми їх перемогли чисто. Перші два періоди ми виграли з рахунком 6:1, після чого дали більше часу пограти молодим гравцям. Ними я задоволений. Вони отримали хороший досвід. Зізнаюся, у Дніпродзержинську було все добре, за винятком температури кімнати в готелі, - 12 градусів за Цельсієм. Я переживав щоб гравці не захворіли, а захворів сам (сміється). Не хвилюйтеся, я на був на всіх іграх і зі мною уже все гаразд.

Продовжуючи тему гри з «Слобожанцем», скажу, що ця команда провела збір перед туром в Саудівській Аравії. Там хороші умови. Коли спілкувався з тренером команди Сергієм Столяровим, він казав, що команда трішки підтягнулася на зборах. Попри це, проблем їм вистачає. Зараз у них слабке місце воротаря і ветеранам немає достойної заміни. Увесь матч відіграти їм складно.Інші команди на турі були слабші. Мова йде про київський «Колос» та ДНУ з Дніпропетровська. Проблем з цими командами ми не мали. 

Що скаже про виступ у турі другої львівської команди «УФК-Динамо-2»?
В команді повинно бути кілька старших досвідчених гравців. Попрацюємо над тим, аби хтось з наших колишніх гравців допоміг цій команді. Без них їм складно. Утім, дитячих помилок у вищій лізі не пробачають. Вони одразу перетворюються у голи в свої ворота. Ніби гра є, ніби команда летить, однак доганяти суперника у рахунку, звичайно, непросто.

На турі у Дніпродзержисньку через помилку арбітра анулювали результат матчу.
(Сміється). Так, мова йде про матч ДНУ – «Колос». Звісно, помилка була, однак це ж не привід анулювати результат матчу. Ви десь таке бачили? Згоден з тим, що можна дискваліфікувати суддів, прийняти до них міри. Зізнаюся, за мою кар’єру вперше таке побачив.

Назріває черговий скандал?
Можливо. Команда ДНУ дуже раділа, коли здобула першу перемогу в чемпіонаті, а тут її забирають. Уявіть собі, коли б за кожну помилку судді матч перегравався… Я не раз стикався з тим, що нашу команду просто «душили», однак жодних перегравань не було. Зізнаюся, я шокований. До мене дзвонять тренери з різних команд і питаються мою думку. Відповідаю усім одинаково: в моїй практиці таке трапилося вперше.

Ігоре Іллічу, підбийте підсумки року. Мабуть, є чим пишатися.
Так. Рік, що минає, - успіх львівського водного поло. Наша команда до 18-ти і до 14-ти років виграла чемпіонат України. 16-ти річні юнаки стали третіми в Україні, хоча могли бути вище. Команда майстрів «Динамо» виборола бронзові медалі у минулому чемпіонаті, виграла національний Кубок і зараз йде на другому місці в турнірній таблиці. Ветерани посіли шосте місце на чемпіонаті світу в італійському Річчоне і виграли престижний міжнародний турнір в Братіславі. Є надія, що команда майстрів «Динамо» дасть бій «Іллічівцю» і побореться за золоті медалі в чемпіонаті. На Кубку України, мабуть, бачили, що мрії збуваються. Звісно, хотілося ще б мати басейн. Є відкритий басейн СКА, однак хотілося б там тренуватися, а не лише грати матчі. Надіємося, що з часом так буде.

Хочу подякувати Олександрові Свіщову та Григорію Козловському. Без їхньої допомоги таких результатів не було б. Не можу не згадати і Андріяна Гутника, який також нам допомагав. До речі, команда «Аквапараку» стала чемпіоном України у віці до 14-ти років. Словом, у цьому році допомага цих людей дала результат. Нам є чим пишатися.

Львів пережив такий собі ватерпольний бум…
Згоден. Охочих займатися в місті цим видом спорту багато, однак є одна велика проблема – фінансування. Цей вид спорту дорогий. У нас мало басейнів, а в інших країнах є басейни, які повністю віддані для водного поло. Хотілося б, щоб навіть у менших містах на Львівщини були хоч якісь басейни і якась спеціалізація з водного поло. От скоро у Львові буде сторіччя водного поло і хочу, щоб здійснилася мрія мого життя6 зайти в басейн, побачити багато м’ячів, нові ворота і помилуватися улюбленою грою…

Богдан Пастернак.

            

                                                    

            Джерело www.vgolos.com.ua

Последнее обновление ( 15.01.2013 )