Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Їм не було рівних
Їм не було рівних Версия для печати Отправить на e-mail
29.11.2012
Їм не було рівних

Ватерполісти-ветерани львівського «Динамо» вдруге виграли міжнародний турнір у Братіславі.

Готуючись до ветеранського чемпіонату Європи, що у червні пройде в Будапешті, ватерполісти-ветерани львівського «Динамо» успішно зіграли на міжнародному престижному турнірі у Братіславі. 

Хоч і турнір мав статус ветеранського, однак вік гравців у складах обох команд міг суттєво відрізнятися. Головною умовою було те, щоб грали не теперішні професіонали, а колишні. За найвищі місця на п’єдесталі пошани боролися команди з п’яти країн: Словаччини, Хорватії, Чехії, Угорщини та України. Ветеранський турнір у Братіславі уже давно набув статусу традиційного, проводився уже втринадцяте. Львів’яни взяли у ньому участь сьомий раз і вдруге привезли головний трофей до рідного Львова. 

Організатори змагань уже традиційно створили чудові умови усім учасникам турніру. У такому басейні для ватерполістів грати було приємно, а для глядачів, мабуть, ще приємніше було насолоджуватися з трибун за справжніми баталіями. Одразу зловив себе на думці, що такий басейн у Львові точно б не завадив…

У першому матчі львів’яни обіграли добре знайому їм команду з словацького міста П’єщани – 6:3. Як виявилося згодом, це була найважча перемога «динамівців» у групі Б. У підсумку, словаки посіли підсумкове третє місце на турнірі, а львів’яни розгромили своїх наступних суперників у групі і впевнено вийшли до фіналу. У другому матчі в групі команда з Загреба капітулювала з рахунком 3:8, а друга команда з Чехії зазнала ще відчутнішої поразки від галичан - 2:10.

Фінал турніру у Братіславі, у якому зустрілися львів’яни з господарями змагань, став справжньою окрасою. Хоч і судді трішки симпатизували господарям, віковий склад команди був значно молодший, аніж у суперника, обіграти гостей зі Львова їм було не до снаги. Більше того, команда з Братіслави лише на останніх секундах основного часу гри зуміла відігратися (1:1) і перевести гру у додатковий час, де команди ще по разу обмінялися влучними ударами. Володаря головного трофею змагань визначала серія післяматчевих пенальті. З трьох ударів господарі забили лише один гол, а той час як львів’яни з двох ударів добилися максимального результату.

Найвагоміший вклад у перемогу львів’ян на турнірі зробив Вадим Скуратов, саме той гравець, який попри свій вік (45 років), продовжує грати на професійному рівні. Вадим є не тільки лідером ветеранської команди, а й одним з лідерів у команді майстрів «Динамо». Що цікаво, на турнірі у Братіславі Скуратов забив більше половини (!) голів усієї команди.

«До Братіслави приїхали не усі гравці ветеранської команди, - каже Ігор Зіневич, воротар команди ветеранів та головний тренер команди майстрів «Динамо». - Утім, десять людей - це хороша команда. Турнір був дуже цікавим. Для прикладу, грали дві хорватські команди. А звідти поганих гравців не буває. Команда з Братіслави молода як для ветеранської. Багато гравців мають лише 35 років. Можливо, у фіналі вони нас трішки переплавали, однак ми добре зіграли у захисті. Нашого бомбардира Вадима Скуратова добре прикрили, однак своїх два м’ячі він таки забив. У нього є сила волі, сила та воля. Проти нього грали дуже жорстоко, однак він нам дуже допоміг. Без нього було б дуже складно.

Серія пенальті? Воротар у вигіднішій ситуації. Якщо голкіпер відбив удар, він молодець, якщо пропустив гол, нічого страшного не сталося. У гравця більша відповідальність. Це в якісь мірі лотерея. Тішить, що ми у ній були щасливішими», - підсумував Ігор Ілліч.

Головний трофей у Братіславі здобували:
Ігор Зінкевич, Сергій Колмаков, Павло Прокопчук, Павло Прокопенко, Вадим Скуратов, Володимир Тивонюк, Юрій Саталкін, Ігор Чернишов, Володимир Якубовський та Володимир Калінін.

 

Джерело - www.vgolos.com.ua

Последнее обновление ( 13.12.2012 )