Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
 
КРИМ
це УКРАЇНА
 
 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ігор Зінкевич: У чемпіонаті вперше зіграємо двома командами
Ігор Зінкевич: У чемпіонаті вперше зіграємо двома командами Версия для печати Отправить на e-mail
31.10.2012
Ігор Зінкевич: У чемпіонаті вперше зіграємо двома командами

Завтра, 1 листопада, у Дніпродзержинську стартує новий ватерпольний чемпіонат України.

Нещодавні тріумфатори Кубка України львівські «динамівці» на перший тур вирушили у хорошому настрої. Ейфорія від солодкої перемоги у національному Кубку у гравців, як і в тренерського штабу, ще присутня.

Перш за все хочу подякувати людям, які нам допомогли в організації Кубка України, - бере слово головний тренер ватерпольного «Динамо» Ігор Зінкевич. – З приємністю згадую ці змагання. Радий, що ми турнір провели на достойному рівні і змогли перемогти у ньому. Нам допоміг міський голова Андрій Садовий, заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, генерал Олександр Рудяк, директор ЛУФК Степан Родак, а також заступник голови ФСТ «Динамо» Віктор Яцковець. Особиста подяку нашому генеральному спонсору ТОВ «Інноваційні системи менеджменту ICM», Гранд-Готелю, а також готельно-ресторанному комплексу «Святослав».

Ігоре Іллічу, як пройшла підготовка до чемпіонату і які цілі ставите на цей сезон?

Підготовка до нового чемпіонату пройшла на хорошому рівні. На жаль, нам не вистачає спарингів на великій воді. «Іллічівець» уже відіграв два тури в чемпіонаті Росії, а ми не проводили матчів. Утім, радує те, що наші хлопці уже обігрували «Іллічівець» у Львові, і вірять, що ця команда нам під силу. Завдання на цей сезон ставимо непросте. Хотілося б нам скласти конкуренцію тому-таки «Іллічівцю». Оскільки у минулому сезоні були третіми, то цього року ставимо завдання посісти 1-2 місце.

У якому складі гратиме перша команда? Чи вдалося зберегти склад з Кубка України?

Так. Не зіграє тільки білорус Іван Кулаков. Планували його залучити, однак він нам відмовив. Сказав, що у ці дати через певні причини до нас не приїде. Як буде далі, наразі невідомо. Загалом, якщо потрапимо в четвірку кращих команд, то будемо підсилюватися. Конкретних прізвищ називати наразі не буду. А з новачками, які грали за нас на Кубку України, ми продовжили співпрацю. Воротар Михайло Єзерський з нами буде до завершення чемпіонату. Окрім того, що він є основним гравцем команди, також є тренером воротарів. Він працює з молоддю. Олексій Шведов приїде до нас з Харкова. Він там тренувався останнім часом. Дмитро Лавришинець з Франції прилітає у Дніпропетровськ, звідки приєднається до нас на першому турі у Дніпродзержинську.

Відомо, що у цьому чемпіонаті дебютуватиме львівська команда УФК-«Динамо-2».

У тому році вперше виступатимемо двома командами. Дуже багато молодих гравців не потрапляють в склад основної команди. УФК-«Динамо-2» буде дочірньою командою «Динамо», тому багато гравців зможуть виступати як і в другій, так і в першій команді. Проблеми тільки в тому, що гравці з першої команди не зможуть грати за другу. Вважаю, що це неправильно. Тренерами другої команди будуть Євген Наумчик та Вадим Скуратов.

Другу команду підсилить наш колишній гравець Ігор Терличко. Він рік не грав за «Динамо» і хоче повернутися у водне поло. А дорога до першої команди відкрита усім. Проблема тільки у тому, що ми – любительський клуб і ми не можемо гравцям платити нормальні зарплати.

Загалом, друга ватерпольна команда у Львові – ідея наших генеральних спонсорів. Вони хочуть, щоб перша команда «Динамо» мала майбутнє.

Знаю, що Ви, як один з керівників клубу, розглядаєте варіант участі команди в одному перспективному міжнародному турнірі.

У федерації водного поло України ми платимо внески, а від того нічого не отримуємо. Молодих суддів у нас немає, а на всі матчі запрошують уже вікових арбітрів і з тих же міст, що і представляють команди? Пригадуєте, що було у фіналі минулого чемпіонату України, коли судили арбітри з Маріуполя і Харкова? Це нонсенс. Не рахую уже скільки штрафів я заплатив за бездарне суддівство у минулому сезоні. Окрім того, у нас мало матчів, тому ми розглядаємо варіант провести клубний чемпіонат між командами з Польщі, Білорусі, Молдови, Грузії та України. Наші гравці не мають де вчитися і де набиратися досвіду. Вважаю, це буде справжній розвиток водного поло. Це питання проясниться з часом. Вголос обов’язково про все дізнається першим (сміється).

P.S. За ходом першого туру чемпіонату України з водного поло слідкуйте на нашому сайті

Фото: waterpolo.org.ua

На фото: Кубкова радість ватерпольного "Динамо" закарбувалася у пам'яті надовго, в історії - назавжди...

Джерелоwww.vgolos.com.ua

Последнее обновление ( 10.11.2012 )