Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
 
КРИМ
це УКРАЇНА
 
 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow В Ужгороді вперше за 16 років відновили водне поло
В Ужгороді вперше за 16 років відновили водне поло Версия для печати Отправить на e-mail
26.09.2012
В Ужгороді відкрилась Школа водного поло. Запис охочих займатися розпочали 10 вересня у спорткомплексі УжНУ «Буревісник». Всього за півгодини записалося 30 школярів.

Про це сьогодні, 12 вересня, повідомляє власкор ІА ЗІК.

Якщо раніше тренери планували, що набиратимуть дітей упродовж місяця, то зараз вистачить і тижня-двох. У Школі працюватиме 10 груп, максимум можуть набрати 150 дітей, насамперед, це учні 3-4 класів (2003-2004 р.н.).

Голова обласної федерації водних видів спорту Роберт Левицький каже, що Закарпаття має потужні традиції у водному поло. «Близько 16 років цього виду спорту в нас не було. І тому його відродження для спортивної сфери міста та області дуже важливе. Нам вдалося залучити досвідчених тренерів. Це Ісрафіл Васількін, Геннадій Мордвинцев і Сергій Кісілюк. Ми отримали фінансування на цей рік -100 тис. грн, що дозволяє перекрити заробітну плату та витрати за воду».

За словами Роберта Левицького, школа працюватиме щодня, крім суботи та неділі. Набиратимуть 10 груп по 12 діток у кожній. Вимоги до дітей – бажання та медична довідка. Приймають усіх і не тільки з Ужгорода. Уміти плавати – необов’язково. Тренери навчать, кажуть у Федерації. 

Років через 5-6 і закарпатці зможуть активно виступати на чемпіонатах, отримуючи перемоги. «Наші ветерани показують чудові результати, – каже Роберт Левицький. – завоювали 5-те місце на Чемпіонаті світу, срібло – на Чемпіонаті Європи. Традиції у нас сильні».

Ісрафіл Васількін – відомий тренер. Фахівця повернули до Ужгорода аж з Росії, де він працював останні два роки. «Чому повернувся? Я більше 15 років боровся, щоб водне поло відновили. Якщо все буде серйозно, то ми вийдемо на потужний рівень. До мене вже шквал дзвінків, дехто навіть не вірить, що відновлюємо водне поло», – каже Ісрафіл Васількін.

Колись по водному поло в Ужгороді працювало 5 тренерів, які могли охопити всіх охочих. Проблеми почалися тоді, коли перестав працювати у зимовий період басейн «Спартак». Проте тренер І.Васількін впевнений, якщо умови будуть виконуватися хоча б на 65%, через три роки юні ужгородські ватерполісти будуть грати у дитячому чемпіонаті України. А через 5 років діти почнуть потрапляти у дитячі збірні.

 Джерело www.zik.ua

Последнее обновление ( 13.12.2012 )