Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ватерпольне "Динамо" - за крок від Кубка України
Ватерпольне "Динамо" - за крок від Кубка України Версия для печати Отправить на e-mail
21.09.2012
Ватерпольне "Динамо" - за крок від Кубка України

Обігравши усіх суперників у своїй групі, львівське ватерпольне «Динамо» вторувало собі шлях до фіналу Кубка України з водного поло. Сьогодні команда Ігоря Зінкевича здобула вкрай важливу і водночас переконливу перемогою над збірною Харківської області – 15:8.  Саме збірна Харківської області, команда в якій ще залишилися деякі ватерполісти з колишньої команди-гранда нашого водного поло БМК, і повинна була скласти конкуренцію господарям турніру за єдину путівку з групи до фіналу турніру. Утім, минулорічний БМК та теперішня збірна області - далеко не команди одного рівня. Зважаючи на це, підсилене львівське «Динамо» вважалося фаворитом протистояння. Чимало фахівців прогнозувало саме перемогу львів’ян у матчі та їхню зустріч у фіналі з маріупольським «Іллічівцем»

Зберегти інтригу у матчі суперникові львів’ян вдалося лише у першому періоді. Рахунок 4:2 на користь «Динамо» ще вселяв супернику надії на підсумковий успішний результат. Утім, у другому періоді, коли досвідченіші львів’яни почали закидати голи у ворота суперника і відмінно захищати власні, стало усе зрозуміло. При рахунку 8:2 на користь галичан уже мало вірилося у те, що підсилена команда Ігоря Зінкевича зможе втратити контроль над грою. Найбільше тішило те, що «динамівці» перегравали свого суперника за грою. Харків’яни як не старалися, стрибнути вище голови не змогли. Та й шансів у них особливих не було. Скуратов, Шведов, Лавришинець, Кулаков та компанія впевнено робили результат. Особливо це вдавалося білорусу Кулакову, який найчастіше вражав ворота суперника.

Наприкінці зустрічі головний тренер «Динамо» Ігор Зінкевич дав більше часу пограти молодим ватерполістам. Причин на це було кілька: результат зроблено, ігрова практика для молоді та збереження сил лідерів перед найважливішим матчем турніру – фіналом з маріупольським «Іллічівцем».

"Завдання-мінімум ми виконали, - каже після гри головний тренер «Динамо» Ігор Зінкевич. – Вважаю, перші два періоди була дуже цікава гра. Хотілося, щоб таких матчів у нас було більше. Не здивую вас, якщо скажу, що у нас є багато прохідних ігор. На них ватерполісти, на жаль, не підвищують свою майстерність. Хоч і рахунку був 7:2, 8:2, однак відчувалася напруга до кінця матчу".

Ігоре Іллічу, порівнювати теперішню збірну Харківської області та БМК, мабуть, немає сенсу…
Згоден. З БМК залишилося лише кілька виконавців. Попри це, в команді є хороша молодь. Вважаю, їм ще бракує майстерності.

Які думки перед фіналом Кубка України?
Якщо виконаємо установку на гру, буде усе нормально. Головне не дати супернику контратакувати. Якщо не дозволимо це зробити, буде рівна гра. А далі уже побачимо.

P.S. Фінал кубка України з водного поло відбудеться 22 вересня о 14:30 (басейн СКА, вул.. Клепарівська, 39а)

На фото: Ігор Зінкевич думає як перемогти «Іллічівець»

Богдан Пастернак

Последнее обновление ( 23.09.2012 )