Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
 
КРИМ
це УКРАЇНА
 
 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Конкурс на посаду старшого тренера юніорської збірної (1996р.н.) команди України.
Конкурс на посаду старшого тренера юніорської збірної (1996р.н.) команди України. Версия для печати Отправить на e-mail
19.07.2012
    Як повідомляв наш сайт, на 16 липня ц.р. у м. Севастополі під час проведення змагань 2 кола чемпіонату України серед юніорів 1996 рр. нар. і мол. було заплановано проведення конкурсу  на посаду старшого тренера юніорської  (1996 р. нар.) збірної команди України, яка у 2013  році братиме участь у чемпіонаті Європи. Про результати конкурсу та його проведення спеціально для www.waterpolo.org.ua  розповів один із учасників, тренер молодіжної збірної команди України Наумчик Є.Г.

   Бажання взяти участь у конкурсі та очолити  юніорську збірну  виявили  два тренери, це  тренер вищої категорії Львівського державного училища фізичної культури, майстер спорту Сидорович Ю.О., та тренер Одеської ДЮСШ Водне поло, викладач одеського національного політехнічного університету, майстер спорту Махарадзе Г.Т., які подали на розгляд конкурсної комісії програми підготовки до чемпіонату Європи.

sidorovich.jpgmaharadze.jpg    Сидорович Ю.О. виступив з доповіддю, а Махарадзе Г.Т. за сімейними обставинами не зміг бути присутнім і виступити з доповіддю доручив своєму колезі  Тренчуку  П.В. Програми кандидатів практично не відрізнялись одна від одної і, склалось таке враження,що у них одне першоджерело. Слід зазначити, що конкурс викликав великий інтерес фахівців з водного поло, зібрав представницьку аудиторію, було безліч запитань до кандидатів, пропозицій і виступів. Найвагомішу  думку висловив старший тренер Харківського державного  училища фізичної культури № 1 Надєждин  О.М., який констатував той факт,що програми кандидатів не наповнені фінансовою складовою і є великі сумніви у виконанні програм кандидатів саме з фінансових причин, і це є правда. Старший тренер Львівського училища фізичної культури Наумчик Є.Г. зазначив, що спортсмени 1996 року народження навчаються у випускних класах і прийдеться вирішувати безліч проблем, пов”язаних з  проведенням незалежного оцінювання  знань, а також  можуть виникнути труднощі з оформленням шенгенських віз. Ці дві проблеми в поєднанні з фінансовою можуть суттєво вплинути на формування складу команди як під час підготовки, так  і участі в чемпіонаті Європи. Критику на адресу федерації водного поло України висловив представник  Харкова Столяров C.Б., зазначивши, що федерація водного поло Харківщини не була проінформована про проведення конкурсу (за для справедливості інформація про проведення конкурсу була розміщена на сайті www.waterpolo.org.ua  22 червня 2012р).

                    Після доповідей, виступів та запитань, рішення про призначення старшого тренера приймала поважна комісія в складі трьох осіб віце президентів федерації водного поло України: Баркалової Л.В., Євтушка О.Ю., Лісуна В.С. Комісія призначила старшим тренером юніорської збірної команди України 1996 рр. нар. Махарадзе Г.Т., а тренером цієї команди Сидоровича Ю.О.

                    Склалось таке враження, що рішення поважної комісії було сформоване ще до початку конкурсу, а доповіді, виступи, висловлювання думок, відповіді на запитання, рекомендації,які були висловлені та оголошені на нараді, не впливали на це рішення. Разом з тим проведення наради тренерів,обмін думками, який відбувся, пропозиції, поради принесли всім велику користь.  І, що найголовніше, нарада пройшла в доброзичливій та конструктивній атмосфері. 

                    Хочеться побажати Махарадзе Г.Т. та Сидоровичу Ю.О. успіхів в підготовці та на змаганнях чемпіонату Європи.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

P.S. від  www.waterpolo.org.ua. В перше за 20 років незалежності України посаду головного тренера молодіжної збірної команди України посів іноземець, Махарадзе Г.Т. (Грузія).          

    

Последнее обновление ( 19.09.2012 )