Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Для кого когось хороший, а для когось найгірший
Для кого когось хороший, а для когось найгірший Версия для печати Отправить на e-mail
29.05.2012

 

Для  когось хороший, а для когось найгірший Головні тренери ватерпольних команд України поділилися своїми думками щодо скандального чемпіонату. Що цікаво, думки деяких тренерів суттєво розійшлися.

Журналіст Вголосу телефонував до тренерів команд та задавав їм наступні запитання:
1. Як оціните рівень чемпіонату України?
2. Чи виправдав себе внесок в 7,5 тис гривень?
3. Як ставитеся до того, що матчі між принциповими суперниками обслуговують арбітри з тих же міст, що і команди?

Геннадій Фоміченко, головний тренер «ДНУ» (Дніпропетровськ)
1. Цього року чемпіонат найгірший. Відбулася зміни керівництва і вони пішли шляхом збиранням грошей із команд.
2. Ми з трудом назбирали цю суму. Якщо в наступному році буде така ж сума вступного внеску, у чемпіонаті України ми грати не будемо.
3. Це нонсенс. Такого ніколи не було і не повинно бути. Навіть якщо ці арбітри і найкращі, вони не можуть судити свої команди. Від цього назріває одразу інцидент.

Микола Калінін, головний тренер ВК «Київ»
1. Хороший чемпіонат. Я не жартую. Наші ігри відсудили дуже добре. В матчах між іншими командами були помилки, однак не такі, як це було в позаминулому році. Тоді був взагалі жах. Цього року відсудили рівно. Останню гру чемпіонату я не бачив, однак за розмовами там також нічого не було. З нашої сторони є певні запитання щодо організації, однак тут є свої підводні течії. Надіюся, що в наступному році все буде гаразд: буде і табло, і ворота. Ми ні в кого нічого просити не будемо. У Києві вставляють палки в колеса. В останніх матчах грали без сіток на воротах та без табла. Це робота старшого тренера київської школи «Динамо» пан Войтовича.
2. Якщо судді ним задоволені, то я також задоволений. Не думаю, що команди настільки бідні. Гадаю, що всі команди України фінансують, окрім нашої. Ми знайшли гроші. Гадаю, це уже не така велика сума.
3. Кваліфікація суддів у нас є дуже низькою. Немає арбітрів, і в цьому біда. Щодо того, що деякі арбітри судять матчі своїх команд, це не нормально. Утім, немає в нас кваліфікованих суддів, які можуть нормально судити. Їх можна порахувати на пальцях однієї руки. А ставити на такі матчі не кваліфікованого арбітра, взагалі буде жах. А зараз на полі можна говорити все, що хочеш, кулаками помахати, та й взагалі повна свобода. Я цьому дивуюся. А наказати їх ми нічим не можемо.

Вадим Кебало, головний тренер збірної «Севастополя»
1. Рівень чемпіонату непоганий. Проблема в тому, що у нас було запущене суддівство. На цьому фоні виникало дуже багато проблем. У водному поло 50 відсотків залежить від судді. Якщо багато помилок арбітра, звідси йдуть уже інші проблеми. Навіть коли грали команди «Севастополя» і «Львова» у плей-оф на другій хвилині матчу вигнали основного гравця «Севастополя». У нас не було уже рівноцінного гравця на заміні. Розумієте, в такій грі вилучати гравця за невимушений фол не зовсім правильно. В чемпіонаті і на Кубку України таких проблем було вдосталь. Над рівнем потрібно працювати. От зараз приїхали з чемпіонату Європи, який був у Болгарії, і там рівень суддівства суттєво відрізнявся. Це небо і земля. У Болгарії судили дуже добре.
2. Ні, не оправдав. Я був проти нього. Якби дві тисячі гривень підняли в два рази, було б нормально. Ми здали сім з половиною тисяч гривень, а якість суддівства не підвищилася. Є кілька суддів, які у нас стоять вище, а інші – нижчі за класом, вони не міжнародники. Одні практикуються увесь час, а інші судять матчі команд другої четвірки. В наступному чемпіонаті цей момент ми будемо опротестовувати.
3. Це катастрофа. Я проти цього був зразу. У нас суддівство тримає одна людина, від якої залежить усе. Наш віце-президент вважає себе головним спеціалістом і назначає арбітрів.

Ігор Зінкевич, головний тренер львівського «Динамо»
1.Хотілося би кращого. Команди додають, але рівень слабенький.
2. Ні, не оправдав. Буду боротися з тим, адже це не розвиток водного поло, а його деградація. Думав, що будуть нові судді, нові імена. Наш чемпіонат обслуговують 4-5 арбітрів. Це неправильно. Ми повинні запрошувати молодих арбітрів. У цьому чемпіонаті жодного нового арбітра не було. Це прикро.
3. Смішно. Колись з «Динамо» їздили у Словаччину, і в фіналі міжнародного турніру грали з місцевою командою. Мені довелося обслуговувати цей матч з місцевим арбітром. По собі знаю, що це був маразм. У мене була симпатія до «Динамо», як би я не судив. Цей матч я судити не міг, навіть хотів відмовитися. Ідентичний показник в чемпіонаті України. Як би там не було, симпатії в арбітрів завжди будуть на стороні своєї команди. Щоб там не говорили, суддівські помилки будуть однозачно.

(Частина 1. Далі буде) /

 Богдан Пастернак

.

    www.vgolos.com.ua 

 

 

Последнее обновление ( 21.07.2012 )