Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
Перемога
народжується у боротьбі !
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Три скандали за три дні
Три скандали за три дні Версия для печати Отправить на e-mail
29.05.2012
Три скандали за три дні

Напередодні старту в Україні та Польщі великого футбольного свята під назвою Євро-2012 у різних видах спорту розгоряються серйозні скандали.

Якщо у четвер, 24 травня, з великим знаком мінус відзначився український футбол та арбітр з Одеси Віктор Швецов, то 26 травня відбулися скандали у футзалі та водному поло. 

 Те, що сталося у матчі між «Севастополем» та запорізьким «Металургом», не вписується в жодні рамки. Головний арбітр матчу Віктор Швецов зробив фатальну помилку, зафіксувавши другий гол Сергія Кузнєцова рукою. Гол не за правилами екс-карпатівця суттєво наблизив його команду до виходу у Прем’єр-лігу, натомість суттєво ускладнив шанси потрапити туди запорізькому «Металургу». Останнім нічого не залишається, як сподіватися, що здоровий глузд та справедливість переможе і команди матч таки переграють, а суддя Віктор Швецов отримає суворе покарання. Оскільки футбол в нашій країні спорт номер один, даний скандал за останній тиждень має найбільшу вагу.

Другий та третій скандали відбулися у суботу, 26 травня. Український міні-футбол в черговий раз зганьбив президент асоціації та головний тренер усіх збірних Геннадій Лисенчук. Цього разу багаторічний незмінний керівник нашого міні-футболу побував на чемпіонській грі команд першої ліги у Чернівцях, де місцевий «Меркурій» приймав «Титан-Зорю» з Покровського. Що цікаво, основний час матчу завершився, як і у грі тиждень тому, перемогою гостей з рахунком 3:1, натомість після додаткового часу був рахунок 4:2 на користь «Титана-Зорі». Коли гості уже святкували чемпіонство у першій лізі завдяки більшій кількості голів на виїзді, Геннадій Лисенчук вказав командам пробивати серію післяматчевих пенальті. Головний тренер «Титана-Зорі» Віктор Юзик в знак протесту зняв команду з майданчика і до Покровського гості поїхали без золотих медалей.

Що цікаво, що в цей день у Львові вирішувалася доля чемпіона в Екстра-лізі – найсильнішому українському футзальному чемпіонаті. Замість того, аби відвідати Львів та привітати львівську «Енергію» з другим чемпіонством в історії, Геннадій Атолійович віддав перевагу матчу команд першої ліги.

У водному поло скандал розгорівся уже в черговий раз у цьому сезоні. Перший фінальний матч між харківським «БМК» та маріупольським «Іллічівцем» завдяки федерації водного поло України судили арбітри з тих же міст, що і команди, які змагалися за золото чемпіонату. Таке рішення щодо суддів збоку федерації водного поло України викликало лише іронічну посмішку, однак гра у Харкові завершилася без суддівських скандалів.

Повторний матч у Маріуполі судив Сергій Гончаров з Дніпропетровська та В’ячеслав Костанда з того-таки Маріуполя. Останній, до речі, на початку чемпіонату за своє суддівство отримав велику критику від головного тренера ватерпольного «Динамо» Ігоря Зінкевича.

У четвертому періоді матчу у Маріуполі судді не давали проводити атаки команді з Харкові, фіксуваючи фоли в атаці. Ситуація накипіла до максимуму. Тренер гостей Юрій Безвесільний за 1.17 до завершення четвертого періоду при рахунку 8:6 на користь «Іллічівця» забрав команду в роздягальню. Одразу після незавершеної гри команда БМК написала протест на арбітраж матчу. Утім, без розбору ситуації та аналізу гри перемога була присуджена господарям поєдинку. При чому, одразу гравцям «Іллічівця» вручили золоті медалі чемпіонів країни…

На фото: Гол рукою Сергія Кузнецова згадуватимуть ще довго.

Богдан Пастернак

 

 

 

 

Последнее обновление ( 21.07.2012 )