Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Україна, це Європа.
Майбутнє України,
бути в Європі !!!
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ігор Зінкевич: Провести тур у Львові? Цілком реально
Ігор Зінкевич: Провести тур у Львові? Цілком реально Версия для печати Отправить на e-mail
16.11.2011
Ігор Зінкевич: Провести тур у Львові? Цілком реально Мабуть, далеко не всім львів’янам відомо, що у місті існує ватерпольний клуб “Динамо”, який має довгу й славну історію. Львівська команда протягом останніх років у чемпіонаті України піднімається на п’єдестал пошани і є спортивною гордістю Львова..
 
 Теперішній головний тренер клубу Ігор Зінкевич працює у команді близько 20-ти років і не збирається збавляти обертів. Без Ігоря Ілліча уявити львівське водно поло складно.

Нещодавно львівський клуб на Кубку України виборов бронзові медалі і готується до старту відкритого чемпіонату України. Тренер команди Ігор Зінкевич розповів Вголосу про останні події у львівському клубі.

Ігоре Іллічу, коли починається новий чемпіонат і яким він буде?

Сьогодні виїжджаю до Києва. У столиці разом з іншими керівниками клубів обговорюватимемо систему проведення майбутнього чемпіонату України з водного поло. Ситуація з командами та системою проведення повинна прояснитися в найближчі два дні. Планується, що у відкритому чемпіонаті України візьмуть участь десять команд, дві з яких представлятимуть Грузію та Молоду. Інші вісім команд будуть з України.

Зізнаюся, не дуже хочу, аби грузини виступали у нас в чемпіонаті, адже вони собі дозволяють ігнорувати певні тури. Буду ставити питання, аби це не повторювалося. А система проведення чемпіонату наразі невідома. Відповідь на це питання взнаємо завтра-післязавтра. А перший тур чемпіонаті пройде в Маріуполі або Дніпродзержинську.

Чого варто очікувати від команди у цьому сезоні?

Підготовка до сезону пройшла непогано. Я нею задоволений. Завдання на сезон ставимо вибороти бронзові медалі. Як воно вийде, покаже час. Склад команди нам вдалося зберегти.

До того ж, за нашу команду виступатиме досвідчений Вадим Скуратов. Треба, щоб він «потягнув» за собою молодь. Нікому не секрет, що на Львівщини є чимало перспективних молодих ватерполістів. Їх також я поступово залучаю в основну команду.

Як вдається зберегти лідерів команди, зважаючи на не найкращу фінансову ситуацію в клубі?

Що можемо, те гравцям і платимо. У кожного у Львові є свої пріоритети. Загалом, наших гравців я б назвав патріотами команди «Динамо». Утім, скажу, що в клубі ми нікого не тримаємо. Якщо хтось хоче змінити клуб, де є кращі умови, ми тільки сприяємо в цьому.

Раніше ватерпольне «Динамо» тренувалося на «короткій» воді у басейні «Динамо», що на вулиці Вітовського. Ситуація зараз не змінилася?

Ні. Усе як було. Там хоч і басейн короткий, однак нам дають його безкоштовно. Тренуємося кожного дня. Утім, є дні тижня, коли проводимо два тренування на день. Можливо, з часом перейдемо в реконструйований басейн навчально-спортивної бази Міністерства оборони України.

Це питання наразі є відкритим. Зрештою, як і проведення у Львові туру з водного поло. Ми плануємо провести матчі плей-оф у червні 2012-ого року. Це реально. Утім, тоді буде футбольне ЄВРО-2012. і невідомо як все вийде. Попри це, точно скажу, що це питання будемо піднімати. Нагадаю, що востаннє у Львові грали водне поло на найвищому рівні ще в 1999-ому році.

фото: waterpolo.org.ua

http://www.vgolos.com.ua/

Богдан Пастернак

Последнее обновление ( 01.12.2011 )