Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Крим Донбас, це
  УКРАЇНА

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Олександр Обедінський: "Дорога в один бiк зайняла п'ять дiб і ми просто нiякi вийшли з автобуса"
Олександр Обедінський: "Дорога в один бiк зайняла п'ять дiб і ми просто нiякi вийшли з автобуса" Версия для печати Отправить на e-mail
16.11.2011
Олександр Обедінський: "Дорога в один бiк зайняла п'ять дiб і ми просто нiякi вийшли з автобуса" Чемпiони України з водного поло бiльше часу проводять у автобусi, анiж у басейнi Багаторазовий чемпiон України, базовий клуб нацiональної збiрної з водного поло марiупольський "Iллiчiвець", вирiшив цього року заявитися в чемпiонат Росiї. Росiйська Федерацiя погодилася на участь українського чемпiона в своїй лiзi. Досі українці зіграли уже три матчі, здобули одну перемогу й двічі програли. Чому наша команда подалася до сусiдiв i чи не боїться величезних вiдстаней, якi доведеться долати до мiсць змагань? Про це "Експрес" розпитав головного тренера клубу Олександра Обедiнського.
 

-- Чому ви вирiшили заявитися в чемпiонат Росiї?

-- Кiлька рокiв тому ми вже брали участь у їхнiй лiзi, змагались там два чи три сезони, i це дало позитивний результат для наших гравцiв. Та наперед заспокою: чемпiонат України був i залишається для нас прiоритетним. Ми зважилися на цей крок, щоби спортсмени мали бiльше iгрової практики, змагалися iз сильними суперниками.

-- А цi виступи не збiгаються зi змаганнями в українськiй першостi?

-- Ми все узгодили з українською федерацiєю. Попросили, аби при складаннi календаря врахували нашi виїзди до Росiї. Федерацiя пiшла нам назустрiч, бо ми є базовою командою збiрної України.

Для нашого клубу це серйознi витрати. Участь у двох чемпiонатах, переїзди, готелi, заявочний внесок... Та ми йдемо на це, щоб українськi спортсмени пiдвищували свiй рiвень. Вже через тиждень вирушаємо на перший тур чемпiонату Росiї, що вiдбудеться у мiстi Кiрiшi.

-- Якi вiдстанi доводиться долати територiєю Росiї?

-- Найдальшi виїзди -- Кiрiшi та Казань. Це приблизно по двi тисячi кiлометрiв в один бiк. До Москви та iнших мiст, де також змагатимемось, ближче.

-- Добираєтесь лiтаком?

-- Та ви що! Все життя їздимо автобусом. Клуб має свiй комфортабельний "Мерседес", i вiн стає нашою домiвкою на час таких тривалих подорожей.

-- Багато часу проводите в дорозi?

-- Як показує практика попереднiх виїздiв, двi тисячi кiлометрiв долаємо за 36 годин. Звичайно, важко, але нашi хлопцi вже звикли до життя на колесах. Двi тисячi -- це ще не багато.

-- А скiльки ж тодi багато?

-- (Усмiхається). Якось нас запросили на турнiр у Португалiю, i ми вирушили туди автобусом. Дорога в один бiк зайняла п'ять(!) дiб. Тодi просто нiякi вийшли з автобуса. Було дуже важко.

У цьому планi трошки заздримо львiвським командам, яким до кордону набагато ближче. А нам лише до вашого мiста треба проїхати 1200
кiлометрiв "рiвненькими" дорогами. До речi, до Львова також часто їздимо на змагання.

-- Скiльки часу доводиться вiдновлюватися хлопцям пiсля таких поїздок?

-- Людина звикає до всього. Це новачок пiсля такої подорожi ще два днi ходитиме як очманiлий. А моїх хлопцiв дорога не надто виснажує. Наш автобус великий -- кожен гравець має як мiнiмум два мiсця. Тож є де випростати ноги, поспати, поїсти. А ще дивимось телевiзор, читаємо. Так i живемо -- на колесах.

Максим Качурівський

Фото з сайту gnews.ua 

Последнее обновление ( 29.12.2011 )