Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ігор ЗІНКЕВИЧ: "Усі матчі проводимо на виїзді"
Ігор ЗІНКЕВИЧ: "Усі матчі проводимо на виїзді" Версия для печати Отправить на e-mail
26.09.2011
zinkevych
  Завершився чемпіонат України з водного поло. Львівське "Динамо" у боротьбі за бронзові нагороди обіграло команду Севастополя. Про підсумки сезону говоримо з головним тренером львів'ян 53-річним Ігорем Зінкевичем.

Востаннє ваша команда виборювала золоті нагороди 1995-го. Чого бракує для "золота"?

   — У чемпіонаті 2010/11 ми зробили крок уперед — торік були четверті. Могли б зіграти ще краще, якби мали великий басейн та належну базу. З 1999 року, відколи перестав працювати Палац водних видів спорту, ми всі матчі проводимо на виїзді. Тренуємося у басейні 25 на 9 метрів. Стандартний майданчик повинен мати 33 на 22. Бракує спонсора. Наші зарплати мізерні — до 2 тисяч гривень на місяць отримують кілька провідних гравців. Студенти-аматори — по 250–350 гривень.

Як удається награвати тактичні схеми?

— Показую на фішках, — усміхається. — Але на воді виконувати набагато складніше. Перед матчами проводимо кілька тренувань на стандартних полях, де безпосередньо відбувається тур. Але для досягнення високих результатів цього замало.

Легко далися поєдинки проти Севастополя?

— У першому матчі ми повели 7:0. І впевнено довели його до логічного завершення — 9:6. На другий матч хлопці вийшли розслабленими і ледь не програли. Лише досвід наших ветеранів Віктора Момота, Олега Довбуша і Вадима Скуратова допоміг нам перемогти — 12:10. Вадимові Скуратову 44 роки, але його перебування в команді дає велику користь. Молоді мають у кого переймати досвід.

Чи зростає рівень українського чемпіонату?

— Завдяки тому, що чемпіонат відкритий, він є досить сильним. Позаминулого сезону в нас виступали збірні Молдови, Білорусі та Грузії. Матчі були дуже напружені. Минулого сезону через фінансові труднощі відмовилися білоруси. Грузини сказали, що чемпіонат заслабкий для них. То ж за "золото" боролися сім колективів. Командам бракує рівності. Лише чотири українські клуби виступають приблизно на одному рівні: БМК з Харкова, маріупольський "Іллічівець", львівське "Динамо" та збірна Севастополя. Підтягуються молдовани. Ще би три-чотири сильні команди — чемпіонат був би набагато цікавіший.

Гравці шукають заробітків за кордоном?

— Відтік українських кадрів відбувається з початку 1990-х. У Росії виступають колишні "динамівці" Дмитро Стратан і Дмитро Ірішичев, в Хорватії — Олександр Тишківський, у Франції — Дмитро Лавришенець і Ростислав Наумчик. Жодна з українських команд не дає стільки ватерполістів у різні клуби, як наша.

Яке місце Україна посідає в Європі?

— Що не рік втрачаємо позиції. Зараз ми десь 16–17-ті. 1995-го були сьомі. Басейнів немає не лише у Львові, по всій країні така проблема. За період незалежності в нашій державі не збудували жодного басейну для водного поло.

Автор: Василь СТАРЕЦЬКИЙ
За матеріалами: Газета по-українськи
Последнее обновление ( 17.11.2011 )