Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow Ігор ЗІНКЕВИЧ: "Динамо" боротиметься за трійку
Ігор ЗІНКЕВИЧ: "Динамо" боротиметься за трійку Версия для печати Отправить на e-mail
12.11.2010
zinkevych.jpgНещодавно команда ветеранів львівського водного поло перемогла на міжнародному турнірі у Словаччині. Про перипетії цього турніру, про відкриття нового ватерпольного сезону в Україні, про перспективи, завдання та кадрову ротацію львіського “Динамо” у розмові з головним тренером “динамівців” Ігорем Зінкевичем.
--Пане Ігоре, розкажіть будь ласка про турнір серед ветеранів, який відбувся в словацькому містечку Пісчани?
--У цьому турнірі ми беремо участь вже не перший рік. Загалом це вже четвертий рік поспіль ми виступаємо на турнірі в Пісчанах. На цьому турнірі зібралися хороші колективи – з словацьких міст Пісчани Братислави з хорватського містечка Оміш та з угорського Будапешта і наша львівська команда ветеранів. Як для ветеранів турнір пройшов на дуже високому рівні. Приємно, що нам вдалося продемонструвавши хороший рівень перемогти. Паралельно також відбувався жіночий турнір, щоправда, серед дорослих команд. 

--Коли стартує ватерпольний сезон в Україні?
--Ватерпольний сезон розпочинається 7 листопада. У Дніпродзержинську відбудеться Кубок України. А от перший тур чемпіонату України буде відбуватися з 15-20 грудня теж у Дніпродзержинську.

--Як готується львівське “Динамо” до старту у новому чемпіонаті України?
--На початку вересня ми зіграли на міжнародному турнірі в Польщі. Зараз готуємося у Львові в маленькому басейні. Є деякі проблеми. Передусім по складу нашої команди. Також є проблеми з фінансуванням. В принципі, як завжди у нас перед кожним новим сезоном виникають якісь проблеми. Будемо сподіватися, що все буде нормально. Стосовно втрат, то нашу команду покинув один із лідерів Олександр Дедюра, який виступав на єврокубках за маріупольський “Іллічівець”. Думаю, що він там залишиться. Хоча, остаточно ми ще питання з ним про перехід в “Іллічівець” не вирішили.

--З чим пов’язаний його перехід?
--Передусім з тим, що там професійна зарплата, клуб грає в єврокубках. А ми любительський клуб і ті гроші, що хотів Саша Дедюра ми не в змозі йому заплатити. Тому ми не маємо право затримувати гравця, якщо він хоче перейти в якусь іншу команду.

--Минулоріч була проблема з позицією воротаря. А як цього сезону?
--Проблема воротаря так і залишиться. Я мав надію на білоруса Михайла Єзерського, але ця надія тріснула, як мильна бульбашка. Він підписав контракт з словацькою командою “Хортекс” із міста Кошіце. Відтак наступного сезону ми його в “Динамо” вже не побачимо.

--Яким чином будете закривати цю проблемну позицію?
--Будемо закривати нашими гравцями. Таке життя, все потребує часу не дивлячись на те, що у нас є багато молодих перспективних воротарів. Позиція воротаря потребує досвіду, а розквіт воротаря настає у 25-30 років. Поки що у нас воротарі від 16-22 років.

--Чи вже ставили якісь завдання на новий сезон?
--Якщо залишаться навіть ті гравці, які минулоріч грали за “Динамо” то безумовно будемо ставити завдання. Зараз ведуться переговори з головним тренером збірної України Вадимом Скуратовим, який не дивлячись на свій вік зараз у гарній фізичній формі. Будемо просити, аби він за нас виступав, хоча б по десять хвилин. Відтак, якщо з ним домовимося, ставитемо завдання потрапити в призову трійку.

--Цього сезону за призову трійку боротимуться ті ж команди, що минулого року. Чи з’явиться ще якась команда-несподіванка?
--Я не вважаю, а знаю, що у цьому чемпіонаті буде виступати той склад команд, що й минулого сезону. Також підтвердили свою участь молдавани, білоруси та грузини. Хоча з грузинами були деякі проблеми з поведінко. Якщо вони заплатять штраф і Федерація водного поло України їх допустить до нашого чемпіонату, вони також братимуть участь. Сподіваюся це в інтересах грузинів виступати у нашому чемпіонаті. А також окрім цих трьох збірних будуть виступати всі українські команди, які минулого року виступали. Братиме участь ВК “Київ”, який колись розформовували, але вони цього року заявляться і більше братимуть у свою команду місцевих ватерполістів, тобто киян.
Автор: Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБЯК
За матеріалами: газета "Спортивка"
Последнее обновление ( 15.02.2011 )