Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
 
КРИМ
це УКРАЇНА
 
 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Iнтерв'ю arrow У Львові хочуть закрити водне поло
У Львові хочуть закрити водне поло Версия для печати Отправить на e-mail
26.12.2009
2009-12-26_statia1.pngУ Львівському державному училищі фізичної культури з наступного року не проводитимуть набір на відділення водного поло. Його планують закрити у зв’язку з низькою результативністю. Про це  23 грудня, під час брифінгу повідомив голова Федерації водного поло у Львівській області Микола Смірнов.

 

2009-12-26_statia3.png"Нещодавно вийшов наказ за підписом міністра у справах сім’ї, молоді та спорту України Юрія Павленка про те, що в спортивних училищах Львова та Харкова з наступного року закриваються відділення водного поло. Ми відразу звернулись в Олімпійський комітет, листи-звернення до Міністерства також написали викладачі училища, представники Федерації та тренери, обіцяють долучитись представники обласної та міської ради. Очевидно, що в Києві не чекали такого резонансу. Ми вважаємо, що такий крок міністра призведе до того, що з часом у Львові водне поло зникне загалом, а за складної економічної ситуації важливо зберегти дитячий спорт, адже це - елемент фізичної освіти дітей", - зазначив Микола Смірнов

 

За словами учасників прес-конференції, водне поло у Львові в реанімаційному стані, коштів на нього практично не виділяють. Наприклад, у 2009 році на команду з водного поло "Динамо" ЛОДА виділила 90 тисяч гривень, а Львівська міська рада – 45 тисяч гривень. Це при тому, що один командний виїзд в межах України обходиться спортсменам у 20 тисяч гривень.

 2009-12-26_statia2.png

 

"Водне поло у Львові має славні традиції. Перший матч у нашому місті відбувся ще у 1914 році, а команда водного поло "Динамо" існує у Львові вже понад 60 років. Тут живе шестеро заслужених тренерів України та СРСР. Ми можемо вивести наші команди на вищий рівень, проблема лише у поганому стані спортивних споруд та відсутності підтримки приватної ініціативи з боку уряду", - зазначив заслужений тренер України з водного поло Ігор Зінкевич.

 

"Без хороших басейнів жодного кроку вперед у сфері водного поло ми не зробимо. Це світова та європейська практика, що кожна приватна спортивна споруда отримує дотації від міста або від держави. Адже витрати на газ, світло, оренду великого приміщення наші басейни не можуть покрити своїми силами лише завдяки абонементам", - зазначив головний тренер збірної команди України з водного поло Вадим Скуратов

http://zaxid.net/

Последнее обновление ( 16.02.2010 )