Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Водне поло в світі arrow Чемпионаты мира arrow Збірна України – переможець Ліги націй
Збірна України – переможець Ліги націй Версия для печати Отправить на e-mail
28.11.2021
liga.jpgЗбірна України з водного поло стала переможцем міжнародного турніру Ліга націй, який проходив у Чехії з 26 по 28 листопада. Це перший трофей національної команди України за 20 років.

«Хочеться подякувати всій команді за ці неймовірні емоції. Хлопці продемонстрували характер і командний дух. Хочу відзначити нашу команду, особливо у матчі зі Швейцарією, була непроста гра, де ми показали хороші бійцівські якості у басейні. Ми показали, що збірна України з водного поло рухається в правильному напрямку. Наша команда дуже амбітна. Поки що ми не в лідерах, але на хорошому рівні і маємо хороші перспективи в майбутньому. Ця перемога - це поштовх для молодих ватерполістів. Хочу відзначити патріотизм у збірній, всі гравці показали, що готові до останньої секунди битись за синьо-жовтий прапор на міжнародній арені. Впевнений, цей тріумф дасть поштовх і розвитку водного поло в Україні. Вітаю всю країну з перемогою, це нова успішна сторінка водного поло»,- Олександр Свіщов

Участь у змаганнях взяли 11 колективів: Чехія, Словаччина, Бельгія, Швейцарія, Англія, Австрія, Уельс, Литва, Велика Британія U-19, Україна, ПАР.

Збірна України зіграла п’ять поєдинків. Спершу перемогла команди Англії та Литви, і завдяки цьому посіла перше місце в групі С. Далі «синьо-жовті» продовжили боротьбу вже за 1-4 місця турніру з лідерами інших груп. Наступні матчі були також за українцями.

«Дуже приємно виграти турнір Ліга націй. Зважаючи на те, що ми через коронавірусну пандемію не збирались два роки, результат, вважаю, чудовий. Кардинально змінився склад збірної України і ми на такому рівні зіграли дуже достойно. В нас багато молоді в команді і вони себе дуже добре показали у поєдинках. Хочу подякувати хлопцям. Гра зі Швейцарією показала, що в нас є стержень в команді, ми - одне ціле і це показали матчі Ліги націй»,- капітан збірної України з водного поло Олександр Дядюра.

Кращим гравцем турніру став гравець збірної Київської області - Денис Гусаков. Вихованець одеської школи водного поло у кожному з поєдинків Ліги націй був одним з лідерів команди у басейні.

Збірна України – збірна Англії 19-7 (1-1, 4-1, 7-2, 7-3)

Збірна України – збірна Литви 9-4 (2-1, 2-1, 2-0, 3-2)

Збірна Чехії – збірна України 10-22 (2-4, 3-9, 2-4, 3-5)

Збірна України – збірна Швейцарії 15-11 (2-1, 5-4, 3-2, 5-4)

Збірна Австрії – збірна України 2-21 (1-3, 0-4, 0-7, 1-7)

ПІДСУМКОВА ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЛІГИ НАЦІЙ:

1. Україна

2. Швейцарія

3. Австрія

4. Чехія

5. Словаччина

6. Литва

7. ПАР

8. Велика Британія U-19

9. Бельгія

10. Англія

11. Уельс

Попереду на збірну України чекає підготовка до поєдинків чемпіонату Європи 2022, який відбудеться в Ізраїлі. Перемога на турнірі в Чехії додає оптимізму щодо виступів команди на чемпіонаті Європи.

 

Последнее обновление ( 28.11.2021 )