Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Україна, це Європа.
Майбутнє України,
бути в Європі !!!
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Президенту Федерації Водного Поло України п. Кучеренко. 10.09.2019 р. Версия для печати Отправить на e-mail
10.09.2019

Президенту
Федерації Водного Поло України
п. Кучеренко


Звертаються до Вас батьки та тренери юнацької команди Закарпатської ОК ДЮСШ «Динамо» .
Звертаємося до вас публічно, оскільки вже певний час прямий контакт з Вами відсутній . 

Наші діти займаються водним поло вісім років. Починаючи з 2014 року. незмінно ставали призерами і Чемпіонами України, є кандидатами в майстри спорту України .

У 2019 році четверо наших хлопців - Річард Гедєш, Крістіан Пеняк, Кирило Пишка та Владислав Боршош, вступили до словацьких університетів у м.Кошіце.

Тренер Кошицької команди першої ліги «Горнетс» - Карол Бачо, знаючи можливості наших спорсменів, запросив їх на огляд. Після успішного огляду ,наших дітей запросили до Кошицької команди "Горнетс" . Для нас , це визнання хорошого рівня, яке надає нашим спортсменам відмінну можливість продовжувати спортивний ріст у хороших умовах. Тим більше, що університети надають додаткові пільги таким спортсменам, а для нас батьків, це є додатковим доглядом за дітьми, які продовжать займатися улюбленою справою. Розуміючи , що Ужгород наразі не має команди майстрів , а Кошіце знаходиться за 90 км від нашого міста, Федерація водного поло України також мала б від цього позитивний результат, адже деякі із спортсменів є кандидатами до збірної України і будуть в хорошій спортивній формі, підвищуючи рівень своєї підготовки, беручи участь у Чемпіонаті Словаччини , не залишаючи і не покидаючи на завжди водне поло.
Але для того, щоб наші хлопці могли продовжувати тренуватись та грати в Словацькій лізі , потрібно дозвіл Федерації водного поло України , який безпосередньо надаєте ви , пане Президенте.
Ми звернулися до вас через нашого тренера та голову Федерації водного поло у Закарпатській області. Вони у свою чергу до вас у Федерацію водного поло України, звідки отримали неочікувану відповідь : ви пропонуєте, щоб ми батьки оплатили внесок у розмірі 15000 грн. за кожного спортсмена Федерації водного поло України ( хоча було би логічніше, якби ці кошти вимагало товариство "Динамо", яке на протязі восьми років фінансувало та опікувалося нашими дітьми). Ця сума є непідйомною для нас та наших дітей, оскільки вони ще не отримують жодного доходу, стипендій і не мають жодних контрактів. Звідки вони повинні взяти такі кошти?

За 2018-19 рр наші хлопці у складі юнацької збірної України брали участь в численних зборах, турнірах у рамках підготовки кваліфікаційного відбору до Чемпіонату Європи, що неабияк позначилося на їхньому навчанні та наших фінансових можливостях. Ми, батьки, змушені були вкладати кошти у додаткові заняття, аби підтягнути їх успішність . Ми витрачали кошти на підготовку та вступ в університети. При цьому вони продовжували брати участь у Чемпіонаті України та міжнародних турнірах, захищаючи честь країни, тим самим роблячи свій посильний внесок у розвиток водного поло України.

Зважачи на все вище зазначене , просимо вас , переглянути своє рішення і не вимагати від наших дітей виплати непосильного та нелогічного фінансового мита , яке може викинути їх назавжди з водного поло. Маємо надію , що ваше рішення буде виваженим і юні Закарпатські спортсмени отримають можливість навчання , спортивної кар’єри та зможуть захищати честь своєї країни. В очікуванні на швидке ваше рішення , оскільки кінцевий термін реєстрації наших дітей у Чемпіонаті Словаччини спливає 11 вересня 2019 р.
  Батьки та тренери:
  Васількин І.Е., Пеняк Оксана Петрівна,
  Кіселюк С.В., Боршош Олеся Петрівна,
  Мордвінцев Г.О., Гедеш Ілона Олександрівна,
  Пишка Василь Юрійович.

Последнее обновление ( 11.09.2019 )