Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
В Ужгороді відбулася відкрита першість Закарпаття з водного поло Версия для печати Отправить на e-mail
24.12.2018
-98079685746_9.jpg

Басейн замість поля, а м’яч – над водою. В Ужгороді на базі спортивно-оздоровчого комплексу УжНУ («Буревісник») відбулася відкрита першість Закарпаття з водного поло.

Команди із трьох областей України – Закарпатської, Львівської та Одеської (молодші юнаки 2005-2008 р.н.) змагалися у двох вікових групах за коловою системою. У кожному поєдинку – 4 періоди по 7 хвилин. 

 

 

 

Сергій КИСЕЛЮК, головний суддя змагань:

– Змагаються у двох вікових групах: 2005-2006 р.н. і 2007-2008 р.н. Кожне місто виставляє команду. Грають вони по колу два дні, за підсумками набраних балів буде виявлено переможця.  

 

Одеська команда уже не один рік приїжджає до Закарпаття, аби зіграти стикові матчі із ужгородськими ватерполістами. Місцеву школу називають однією із найсильніших в Україні. На відкритій першості Закарпаття спробують свої сили вперше.

Єгор ПЕЧУРИЦЯ, тренер ВК «Одеса»:

– Все команды примерно равны. Львовская и Ужгородская команды – это ближайшие соперники в Чемпионате Украины. В Ужгород мы приезжаем часто, я уже третий раз за год. Бывали здесь с матчевыми встречами. Тут детская школа водного поло очень хорошая, хорошо принимают. Дети получают хороший опыт. Конечно, бассейн не такой большой, как в Одессе, но все равно детям нравится добрая атмосфера.

 

А от львівські ватерполісти – найближчі переслідувачі закарпатців у Чемпіонаті України серед молодших юнаків. Суперників знають добре, втім ужгородським командам завжди вдається здивувати.

Євген СКИБА, тренер ДЮСШ ім. Ю. Кутенка, м. Львів:

– Така тенденція іде, що у чемпіонаті Львівщини бере участь і ужгородська команда. У нас сильний чемпіонат, із багатьма суперниками складними. Як правило, до фіналів Чемпіонату України потрапляють і наша, і  команда із Ужгорода. Мають бути ігри сильних рівних суперників. Ми познайомимося одне із одним. Знаю: завжди, коли граєш із Ужгородом, боротьба буде цікавою.

 

І команда ужгородської ОК ДЮСШ «Динамо», і ватерпольного клубу «Ужгород» беруть участь у відкритій першості Львівщини. Це постійна  ігрова практика протягом сезону. Тепер же вони – господарі води: у рідних стінах змагатися хоч і легше, втім відповідальність перед домашніми вболівальниками – більша.

Володимир Гавриленко, старший тренер ВК «Ужгород»:

– Беремо участь також у чемпіонаті Львівщини. Це корисний досвід, регулярна ігрова практика. І добре, що тепер такий досвід є на Закарпатті, сподіваюся, він буде регулярним і традиційним. Ми зможемо тут примати команди із інших областей. Гра все покаже. Це не слабкі суперники, приблизно однакового рівня, думаю, гра буде м’яч у м’яч, а переможе найсильніший.

 

На турнірі також підбивали підсумки ватерпольного року. 2018-ий для закарпатської школи став дуже успішним.

Сергій КИСЕЛЮК, головний суддя змагань:

– За часи незалежності – це найуспішніший рік для водного поло Закарпаття. Ми виграли першість України, друга команда стала срібним призером. Успішно беремо участь у Чемпіонаті Угорщини (який є грандом світового водного поло). Більше 10 наших вихованців постійно викликаються до лав національної збірної, і поїдуть на Чемпіонат Європи. Ужгородське, точніше – українське загалом – водне поло чекають хороші новини, ми розвиваємося.

За підсумками двох днів змагань визначать переможців та призерів у кожній віковій групі, втім без подарунків не залишиться ніхто. Попереду у ватерполістів – недовга зимова перерва, а згодом – підготовка до всеукраїнських та міжнародних стартів уже у 2019-му.

 

Джерело: УжІнформ 

Последнее обновление ( 24.12.2018 )