Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Соревнования arrow Чемпионаты Европы arrow Україна та Білорусь посіли перші місця в своїх підгрупах у ІІ раунді кваліфікації чемпіонату Європи
Україна та Білорусь посіли перші місця в своїх підгрупах у ІІ раунді кваліфікації чемпіонату Європи Версия для печати Отправить на e-mail
09.10.2017

22405534_2133526696722116_1775437979565645309_n.jpgЗбірні України та Білорусі виграли всі три матчі у своїх підгрупах відповідно, щоб у фінальній частині плей-оф зіткнутись з аутсайдерами минулорічного чемпіонату Європи - Мальтою або Туреччиною.

Група Б, Гожув Вєлькопольські (Польща)

У Білорусів особливих проблем з перемогою не було, у Гожуві, у групі В, вони впевнено обіграли Ізраіль (9-4), Швейцарію (14-5) та господарів турніра команду Польщі (9-5).


 

Сама напружена гра у групі В була, мабуть, між збірними Ізраіля та Польщі. Перша половина матчу завершилась з рахунком 6-3 на користь господарів турніру. Але вже в третьому періоді команда Ізраїля «всуху» обіграла Польщу 4-0 та завершила матч з мінімальною різницею 8-7, тим самим забезпечивши собі друге місце турнірного заліку.

 

Група А, Ріо Майор (Португалія)

У групі А Україна пройшла більш жорсткі моменти у матчі з збірною Португалії, але завдяки 5-ти влучним голам Максима Раткова (як і проти Литви), українці перемогли 11-10.

Хоча на цьому етапі жодній з команд не доведеться прощатися з шансами потрапити до фінальної частини чемпіонату, проте чим вищу позицію вони посіли цими вихідними, тим більше вірогідність заробити путівку на чемпіонат Європи, який відбудеться 14-28 липня в Барселоні. Відповідно до діючих правил, дві найкращі команди з цього туру зіграють з командами з найнижчим рейтингом чемпіонату Європи 2016 року.

Серія ігор плей-офф пройде між 16 командами: команди з ІІ кваліфікаційного раунду зустрінуться з збірними, які посіли з 7 по 12 місця на чемпіонаті Європи в Белграді, це - France, Germany, Serbia, Portugal, Croatia, Turkey. Дві збірні з QR II, які посіли перші місця у своїх підгрупах,  місця з QR II змагатимуться з командами, які посіли 13-14 місце в Белграда, і так далі. На підставі цих критеріїв пари будуть такими:

Україна / Білорусь - Мальти / Туреччина

Португалія / Ізраїль - Словаччина / Грузія

Литва / Польща - Німеччини / Нідерландів

Чехія / Швейцарія - Румунія / Франція

 

Жеребкування, яке остаточно визначить хто ж з ким змагатиметься у серії ігор плей-оф серед чоловічих команд, а також хто перший прийматиме домашні матчі серед чоловічих та серед жіночих команд, відбудеться 4 листопада в Будапешті (HUN) на фіналі Суперкубку LEN. Матчі відбудуться 17 лютого та 3 березня 2018 року.

 

Кваліфікаційний раунд II, результати

 

Group A // Portugal (Rio Major)

1 - Ukraine

2 - Portugal

3 - Lithuania

4 -  Czech Republic

 

Group B  Poland (Gorzow Wielkopolski)

1 - Belarus

2 - Israil

3 - Poland

4 - Switzerland

 

_.png 

Національна збірна України - тренери Валерій Завізіон та Олександр Євтушок

11.jpg

 

 

Последнее обновление ( 09.10.2017 )