Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Відкриття аквапарку у Львовi
Відкриття аквапарку у Львовi Версия для печати Отправить на e-mail
12.08.2008

АквапаркЛьвов08 серпня 2008р. відбулося урочисте відкриття найбільшого в Україні водного відпочинкового комплексу «Пляж». На урочистостях були присутні перші люди міста - мер Львова Андрій Садовий, заступник голови обласної ради Лев Захарчишин, начальник управління молоді, сім' ї та спорту Юрій Наконечний та інші посадовці.

Також серед гостей урочистостей були заслужені олімпійці Георгій Прокопенко, Микола Смирнов та Дмитро Грачов, які безпосередньо брали учать у церемонії підняття державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України, оскільки відкриття аквапарку приурочили до відкриття Літніх Олімпійських ігор у Пекіні.

Після урочистостей, пов'язаних із Олімпійськими іграми, посадовці міста разом із господарями комплексу рушили перерізати червону стрічку перед входом до аквапарку, що символізувало його відкриття. Обмінявшись шматочками червоної стрічки, поважні гості пішли оглянути водний комплекс.

Як ми писали раніше, розважальний комплекс сягає майже 14 тисяч квадратних метрів. Тут розміщено 10 гірок, для яких розробили спеціальну систему безпеки та єдиний у Львові 50-метровий басейн, а також спортзал із новітніми силовими тренажерами та зал для заняття фітнесом. Також на території комплексу діятиме інтернет-кафе та сучасно обладнаний конференц-зал.

Аквапарк складається із двох зон, перша зона - сам аквапарк з басейном. А друга - фітнес-зона та зона релаксу. Окрім того, у другій зоні будуть різні види саун та дитячий клуб із розважально-ігровими уроками на воді, дитячим фітнесом та лікувальною гімнастикою. А також відвідувачі зможуть насолодитися SPA-відпочинком з гідро- та аеромасажем.

Під час екскурсії аквапарком голова спостережної ради «Комплексу водних видів спорту» Андріан Гутник зазначив, що комплекс може вміщати тисячу осіб одночасно. А також запевнив поважних гостей, що на території аквапарку діятиме система безпеки. Її спеціально розробили методом комп'ютерного моделювання, усі атракціони нові та сертифіковані, а басейни обладнано найсучаснішими системами очищення води.

На завершення екскурсії голова міста нагадав журналістам, що міська рада спільно з керівництвом водного комплексу вже готує спеціальну соціальну програму. Ця програма передбачає відвідування аквапарку дітей із малозабезпечених сімей, сиріт, інвалідів, тощо. За словами Андрія Садового, ці діти відвідуватимуть аквапарк безкоштовно.

коментують

Андріан ГутникАндріан Гутник, голова спостережної ради «Комплексу водних видів спорту»: «Відкриття аквапарку із 50-метровим басейном - альтернатива десяти маленьким»

«Відкриття аквапарку спочатку ми сприймали як суто бізнесовий проект, а нині - як соціальний, оскільки спільно із міськрадою розробляємо проект для соціально незахищених дітей. Вони будуть відвідувати аквапарк безкоштовно за встановленим графіком, який ми ще узгодимо. Приблизно це будуть діти віком від 6 до 12 років.

А загалом, такого критого водного спортивного комплексу немає у великих містах України, ні в Донецьку, і навіть ні у столиці нашої країни. Ходять чутки, що у Львові з'явиться аналогічний комплекс, але я в цьому сумніваюся, оскільки це не такий простий бізнес, щоби можна було просто вкласти великі кошти і побудувати його. Проте, якщо навіть і з'явиться, ми конкуренції не боїмося. Ми зацікавленні в оздоровленні людей. Цей комплекс був потрібний місту.

Наприклад, якщо порівняти із Вроцлавом, то там сьогодні є приблизно 80 діючих басейнів, а це дуже маленьке місто. У Львові є тільки близько 10 маленьких басейнів, це ніщо як на таку кількість жителів. Тому відкриття нашого аквапарку із 50-метровим басейном - альтернатива цьому. Щоправда, на сьогодні водний комплекс працюватиме на 70-80% від запланованого за проектом, оскільки деякі підрозділи ще не введено в експлуатацію. Їх відкриють найближчим часом, через місяць - два.

Також хочу зазначити, що на території аквапарку діятиме потужна система безпеки. Її розроблено методом комп'ютерного моделювання. Гірки ми купували в поляків, які розробляли їх для понад 50 країн Європи, тому вони європейського стандарту».

Юрій Наконечний, начальник управління молоді, сім'ї та спорту ЛМР: «Відпочинок в аквапарку стане масовим явищем для нашого міста»

«Цікавим для Львова є те, що це справді нова річ. І багато львів'ян, особливо моїх знайомих, які були в аквапарку в Тернополі та в Кракові, підтверджують, що наш аквапарк є кращим і за розмірами, і за тими розвагами, які тут є.
Щодо цінової політики, то, як ви самі можете зауважити, компанія пішла на те, щоб ціни були максимально доступні, навіть для середнього прошарку людей. 15 гривень за годину - найменша ціна в таких закладах України. Судячи з того, скільки людей було на відкритті, то відпочинок у аквапарку стане масовим явищем для нашого міста.

Для самого Львова його відкриття є дуже позитивним, оскільки місто стає цікавим для туристів не лише в аспекті архітектурної спадщини, а стає центром маленьких розваг, і аквапарк допомагає цьому.

За словами власників водного комплексу, тут розвиватиметься дитяче плавання, набиратимуть дитячі команди, їх будуть вчити плавати, створюватимуть різні заняття тощо. На жаль, є такі види спорту, які не зможуть тут розвиватися, це стосується, наприклад, стрибків у воду, бо вишок тут не передбачено. Але це реалії життя, коли все не може бути багатофункціональним».

Андрій СадовийАндрій Садовий, міський голова Львова: «Це один із найкращих комплексів на сьогодні в Україні»

«Відкриття аквапарку в нашому місті - дуже позитивна річ, оскільки Львів розміщений на суходолі, і всі ми хотіли б мати якогось моря або великої річки. І, на мою думку, відкриття водного спортивного комплексу компенсує брак цієї води.

Я дуже вдячний тим людям, які реконструювали Палац водних видів спорту, і зробили це максимально оперативно, бо це для нас важливо.

Також важливо те, що комплекс містить один із найбільших басейнів у Львові, у місті поки що немає 50-метрового басейну. Звичайно, ми плануємо побудувати в місті комплекси із великими басейнами, але наразі це в проекті, бо потрібні значні кошти».

Львівський портал   http://portal.lviv.ua/news/2008/08/08/163014.html

Последнее обновление ( 30.01.2009 )