Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Росія
     Окупант !!!

 

 

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
Повторення пройденого: «Слобожанець» – «Динамо» – 8:4 Версия для печати Отправить на e-mail
19.06.2017
21-11-900x500.jpgУ Харкові, на водному майданчику басейну СК «Політех» сьогодні, 18-го червня, відбувся другий матч фінальної серії плей-оф за золоті медалі ХХVІ Чемпіонату України з водного поло серед чоловічих команд Суперліги сезону-2016/2017, в якому чинний володар титулу місцевий «Слобожанець» з рахунком 8:4 завдав поразки львівському «Динамо». Тож рахунок у серії до трьох перемог став 2-0 на користь слобожанців. Тепер команди перебираються до Львова, де в п’ятницю, 23-го червня, буде зіграно третій матч «золотої» серії. А вже від його результату залежатиме, чи матиме плей-оф подальше продовження.

 

   

 

kfghfdhdfkgh546.jpg

«Слобожанець» (Харківська область) – «Динамо» (Львів) – 8:4 (2:2, 3:0, 1:0, 2:2)

18 червня. Початок – 14:00. Харків. Басейн СК «Політех».

Судді: Георгій Махарадзе (Одеса), Олександр Качалов (Київ).

Делегат ФВПУ – Володимир Висотін (Київ).

«СЛОБОЖАНЕЦЬ»: 1. Віталій Петров, 13. Олексій Каліберда – 2. Денис Гурцкая, 3. Артур Однолєтков, 4. Микита Апостол, 5. Артем Саліхов, 6. Олександр Єрмаков, 7. Олександр Абрамов, 8. Михайло Черпак, 9, Вадим Євстратов, 10. Микита Бажинов, 11. Кирило Наволоков, 12. Олексій Остапенко, 14. Владислав Орлов, 15. Денис Гусаков.

Тренери – Сергій Колточихін, Сергій Столяров.

«ДИНАМО»: 1. Денис Волончук, 13. Костянтин Нікольський – 2. Орест Джура, 3. Юрій Мамєтьєв, 4. Максим Ратков, 5. Олександр Дядюра, 6. Роман Грищук, 7. Віталій Свіщов, 8. Костянтин Алєксєєв, 9. Владислав Бабаєнко, 10. Дмитро Алєксєєв, 11. Сергій Грішин, 12. Віктор Момот.

Тренери – Олексій Шведов, Ігор Зінкевич.

Голи: 0:1 – Грищук (02:10, у більшості), 1:1 – Апостол (03:30, у більшості), 1:2 – Бабаєнко (06:20), 2:2 – Однолєтков (07:54), 3:2 – Наволоков (11:57), 4:2 – Єрмаков (12:53), 5:2 – Однолєтков (15:57), 6:2 – Апостол (22:28), 7:2 – Абрамов (27:37), 7:3 – Д. Алєксєєв (28:10), 7:4 – Дядюра (31:03), 8:4 – Абрамов (31:59, у більшості).

Фоли: Наволоков (01:58, 03:48), Апостол (04:29, 10:06), Орлов (16:25), Євстратов (14:00, 23:39), Єрмаков (30:39) – Дядюра (03:11), Свіщов (14:16, 21:34, 30:39), Ратков (18:39, 21:04), Д. Алєксєєв (22:28, жовта картка), Грищук (27:12), К. Алєксєєв (29:19), Бабаєнко (31:59).

Вилучення з правом заміни: Свіщов (30:39, третій фол).

Реалізація зайвого: 2 голи / 8 спроб – 1 гол / 7 спроб.

-3-768x510.jpg

Програвши першу гру «золотого» фіналу, гравці «Динамо» у другому матчі прагнули перемоги будь-якою ціною. Адже усі чудово розуміли, що розпочинати домашню частину плей-оф за рахунку в серії 0-2, це далеко не те саме, що 1-1 – як кажуть в Одесі, це дві великі різниці. Та поставити перед собою завдання і реалізувати його виконання в житті – це також далеко не одне й те саме. Як вчить народна філософія, від наміру до його втілення інколи не вистачає й життя.

Звісно, в нашій ситуації немає жодної підстави уже сьогодні посипати голову попелом, але ситуація з поверненням Львову титулу лідера вітчизняного ватерполо ускладнилася максимально. Програш двох перших матчів серії за «золото» не залишає динамівцям права навіть на найменшу помилку у трьох домашніх іграх. Водночас «Слобожанець» в психологічному плані на ігри до міста Лева приїде із значно меншим психологічним тиском. Але все це, маємо на увазі продовження битви за титул, ми побачимо на водному майданчику львівського басейну СКА хоча й у найближчому, та все ж майбутньому – наприкінці наступного тижня, починаючи з п’ятниці і закінчуючи, хочеться в це вірити, у неділю. А зараз повернемося з вами до Харкова, в басейн СК «Політех».

Одразу скажемо, що друга гра і за змістом, і за розвитком подій, і навіть за рахунком (ми знову голів пропустили у два рази більше, ніж забили) дуже сильно нагадувала першу. Усе різнилося тільки в певних часових параметрах. На жаль, «Динамо» так і не зробило правильних висновків зі вчорашнього матчу. Точніше, щось змінилося, але цього вистачило тільки на першу чверть гри.

Справді, початок додав оптимізму вболівальникам львівської команди. Наші хлопці з величезною жагою боротьби розпочали матч і вже на початку 3-ої хвилини відкрили рахунок. Якщо у першій грі, маючи чотири рази зайвого гравця, ми так і не закинули жодного м’яча у більшості, то тепер вже перше вилучення в матчі для харків’ян завершилося голом у їхні ворота – відзначився Грищук, який опинився в потрібний час на потрібному місці.

Так, рахунок 1:0 на нашу користь протримався не довго. Слобожанцям вистачило 80 секунд, аби відновити статус-кво, причому вони це зробили також у чисельній більшості. Апостол закинув м’яч з позиції стовпа, отримавши передачу буквально за мить до того, як на майданчик повернувся вилучений з води Дядюра. Однак пропущений гол не збив атакувальний запал нашої команди. Тішило й те, що нарешті, на відміну від першої гри, ми знову почали кидати по воротах. Як наслідок, на 7-й, передостанній хвилині стартової чверті ми забили другий гол у своєму фірмовому стилі: швидка контратака правим крилом наступу завершилася переводом на ліво і Бабаєнко прошив ближній кут – кіпер господарів Петров не встиг переміститися і закрити його, настільки все швидко виконали наші хлопці.

Рахунок 2:1 на користь динамівців був би цілком задовільним для нас і справедливим з огляду на те, як розвивалися упродовж нього події на майданчику. Та біда в тому, що наші хлопці надто рано повірили, що перша чверть буде за ними. Як наслідок, вони дозволили слобожанцям провести контратаку і вихід «два проти одного» завершився другим голом для команди Сергія Колточихіна. Один з наймолодших гравців «Динамо» Костянтин Алєксєєв не зумів завадити двом суперникам довести справу до взяття воріт – Однолєтков без перешкод скерував круглого з середньої лінії в дальній від Волончука кут воріт – 2:2, а грати залишалося до першої перерви якихось шість секунд…

0ksskgositc-768x455.jpg

А далі був другий період другого матчу, який став продовженням… третьої чверті першого поєдинку. Знову все ніби почалося для «Динамо» зовсім не погано. Ми отримали на 11-й хвилині чисельну більшість, але розіграш зайвого завершили кидком у поперечку. А далі настали злощасні для нас рівно чотири «чорних» хвилини, упродовж яких харків’яни закинули тричі поспіль. Спочатку Наволоков з вільного кинув у дальній кут і Волончук не зумів відбити м’яч. За хвилину Єрмаков, відтерши корпусом Бабаєнка, отримав передачу на позиції стовпа і в дотик спиною до воріт переправив м’яча до сітки. А завершився другий період виходом Однолєткова один на один з голкіпером і за три секунди до великої перерви м’яч уп’яте перетнув лінію наших воріт. 2:5 на екваторі гри – гірше не придумаєш.

Але ні – виявилося, що може бути ще гірше. Не третій період динамівці вийшли пригніченими і як наслідок, так само як й напередодні, примудрилися втратити м’яч у чисельній більшості, навіть не спробувавши кинути по воротах суперника. Харків’яни в свою чергу особливої активності не проявляли – для них головне було не попустити і потроху «вбивати» ігровий час, що вони з успіхом й робили. Більше того, за півтори хвилини до третьої перерви вони закинули шостий м’яч: Апостол реалізував «чистий» вихід один на один з Волончуком. Тож як і напередодні, перед заключною чвертю ми «горіли» 2:6.

У четвертому періоді хід гри не змінився – команди догравали. Єдине, що змінилося – у воротах «Динамо» Волончука замінив Нікольський, який через травму ліктя, окрім першого туру, не грав увесь чемпіонат. У цій грі Костя пропустив двічі. Спочатку Абрамов з другої лінії зліва поцілив у ближній кут і зробив рахунок 2:7. А другий м’яч у ворота Нікольського вийшов курйозним. За секунду до кінця арбітр зупинив гру і вилучив з майданчика Бабаєнка. Схоже, наш голкіпер вирішив, що гру закінчено і поплив до бортика, залишивши рамку пустою. Це помітив Абрамов і через усе поле кинув з вільного – м’яч опустився на воду вже за лінією воріт.

А між цими двома голами слобожанців у четвертому періоді двічі відзначилися галичани. Алєксєєв-старший у дотик елегантно переправив м’яча до сітки з позиції стовпа після накидання. А Олександр Дядюра забив у контратаці: пройшов по лівому флангу і прошив ближній кут – Петров не зреагував. Та ці два голи – це дві ложки меду до величезної бочки дьогтю. За увесь регулярний чемпіонат «Динамо» програло два матчі – двічі з однаковим мінімальним рахунком 6:7. А тут таких два ляпаси: напередодні – 3:6, а тепер – 4:8. Що ж зараз уже нічого з цими матчами не зміниш. А от у серії ще все можна виправити. Тож нехай ці насправді дуже болючі поразки стануть для наших хлопців у домашніх іграх плей-оф додатковою мотивацією: негоже, щоб слобожанці так принижували галичан. Чекаємо на камбек!

Прес-служба ВК «Динамо» Львів

Последнее обновление ( 19.06.2017 )