Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
Тренери ЛУФК–ДЮСШ №3 на перший тур Вищої ліги взяли 15 гравців Версия для печати Отправить на e-mail
20.03.2017
dsc_6054-1170x500.jpg

Завтра, 20-го березня, у Харкові та Маріуполі розпочнеться перший тур XXVI Чемпіонату України у Вищій лізі сезону-2016/2017 з водного поло серед чоловіків та юніорів 1999/2000 років народження.

Участь у другому ешелоні вітчизняного ватерполо візьмуть вісім колективів, серед яких і львівська команда ЛУФК–ДЮСШ №3, що готує молодих гравців для головної команди Західної України, львівського «Динамо». Сформовано команду з вихованців Львівського училища фізичного виховання (директор – Степан Родак) та Дитячо-юнацької спортивної школи №3 м. Львова (директор – Уляна Дацьків). Очолюють ЛУФК–ДЮСШ №3 добре знані за межами Львівщини досвідчені фахівці, які вже багато років готують молодих ватерполістів Юрій Сидорович та Євген Наумчик.

Як ми уже повідомляли, суперниками юних галичан у цьогорічній першості будуть збірна Київщини, яка не зуміла пробитися в Суперлігу за підсумками двох перших турів національного чемпіонату, а також шість юніорських команд: перша та друга збірні Харківської області, ще два представника столиці Слобожанщини – ХДВУФК № 1 та збірна СДЮШОР Яни Клочкової – ХДВУФК № 1, а також СДЮШОР–ДНУ (Дніпро) і ДЮСШ «Меотіда» (Маріуполь).

Згідно з Регламентом, на попередньому етапі команди зіграють два тури, упродовж яких проведуть по сім матчів за коловою системою – кожен з кожним по одній зустрічі. Шість кращих команд виходять у фінал, в якому відбудеться ще один турнір в одне коло. Зазначимо, що до вирішальної стадії першості команди-фіналісти виходять з очками, які вони набрали на попередньому етапі в іграх з іншими п’ятьма колективами, які також продовжать боротьбу за нагороди. Тобто переможець і призери будуть визначені за підсумками десяти ігор – фактично шістка фіналістів зіграє турнір у два кола.

Перший тур попереднього етапу відбудеться 20-го – 22-го березня у Маріуполі та Харкові. Команда ЛУФК–ДЮСШ №3 гратиме в Маріуполі (група «Б»), де окрім місцевої ДЮСШ «Меотіда» проведе матчі із збірною Київщини та СДЮШОР­–ДНУ з Дніпра. У столиці Слобожанщини (група «А») між собою гратимуть усі чотири харківські команди.

Другий тур, у якому зустрічатимуться між собою «стінка на стінку» команди груп «А» і «Б», відбудеться з 28-го квітня по 2-е травня у Дніпрі або в місті Кам’янське.

Матчі третього, фінального туру, які також прийматиме Дніпро або Кам’янське, заплановано на 22-е–26-е серпня.

Як розповів прес-службі ВК «Динамо» Юрій Сидорович, на стартовий тур команда ЛУФК–ДЮСШ №3 зі Львова відправилася потягом в ніч з суботи на неділю. До Маріуполя підопічні Юрія Сидоровича і Євгена Наумчика прибудуть у понеділок рано вранці. А вже ввечері цього ж дня, о 20:15 вони зіграють перший матч проти збірної команди Київщини. У другий ігровий день суперником львів’ян будуть їхні однолітки з маріупольської ДЮСШ «Меотіда». Гра з господарями туру розпочнеться о 10:00. А завершить перший тур наша команда в середу, 22-го березня, протистоянням проти СДЮШОР–ДНУ з Дніпра. Матч розпочнеться о 09:30. Цього ж дня львів’яни потягом відправляться додому.

Додамо, що на ігри в Маріуполі тренери ЛУФК–ДЮСШ №3 взяли 15 гравців:

воротарі – Нестор Бабський (2000 рік народження) і Захарій Федорко (2002);

захисники – Юрій Сова (2000) і Владислав Феоктістов (2001);

рухливі нападники – Ярослав Куліков (2000), Назар Біда (1999), Павло Ваулін (1999), Денис Демоненко (1999), Сергій Лопачак (1999), Михайло Лісовий (2000), Максим Осика (2001), Денис Бас (2001);

стовпи – Орест Джура (2000), Костянтин Алєксєєв (2001), Ігор Подлевський (2001).

Зазначимо, що Нестор Бабський, Юрій Сова, Ярослав Куліков, Орест Джура та Костянтин Алєксєєв уже знаходяться в Маріуполі, де в складі львівського «Динамо» беруть участь у четвертому турі поточного Чемпіонату України серед клубів Суперліги. Тож сьогодні вони зіграють останній поєдинок туру Суперліги проти ВК «Маріуполь», а завтра приєднаються до своїх партнерів з команди ЛУФК–ДЮСШ №3.

Аби ні в кого не виникало ніяких питань стосовно їхніх виступів за дві команди (мовляв, як таке може відбуватися в принципі), нагадаємо, що Регламент Чемпіонату України дозволяє ватерполістам віком до 18-ти років паралельно упродовж сезону грати за свої юніорські команди та за один з клубів Суперліги. Це зроблено з метою, аби молоді гравці отримували більше ігрової практики і водночас набиралися досвіду в іграх національних змагань на найвищому рівні.

Водне поло. Чоловіки. Чемпіонат України сезону-2016/2017

Вища ліга. Перший тур. Група «Б»

20 – 22 березня. Маріуполь. Басейн «Нептун»

Розклад матчів туру

Перший день. 20 березня (понеділок)

19:00. СДЮШОР–ДНУ (Дніпро) – ДЮСШ «Меотіда» (Маріуполь)

20:15. Збірна Київщини – ЛУФК–ДЮСШ №3 (Львів)

Другий день. 21 березня (вівторок)

10:00. ЛУФК–ДЮСШ №3 (Львів) – ДЮСШ «Меотіда» (Маріуполь)

11:15. СДЮШОР–ДНУ (Дніпро) – Збірна Київщини

Третій день. 22 березня (середа)

09:30. ЛУФК–ДЮСШ №3 (Львів) – СДЮШОР–ДНУ (Дніпро)

10:45. ДЮСШ «Меотіда» (Маріуполь) – Збірна Київщини

Головний суддя змагань – Георгій Баранніков (Маріуполь, 1949 р.н.) – національна категорія

Прес-служба ВК «Динамо» Львів http://dynamolviv.com/

Последнее обновление ( 20.03.2017 )