Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Крим Донбас, це
  УКРАЇНА

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная
Перестало битися серце Метра водного поло Геннадія Пінського Версия для печати Отправить на e-mail
19.01.2017
pinskiy_g.n.jpg19-го січня 2017 року, на 85-му році пішов з життя Геннадій Наумович Пінський – багаторічний головний тренер львівського «Динамо», один з провідних фахівців водного поло на теренах України й колишнього СРСР, ім’я якого добре знали в усіх куточках світу.

Геннадій Пінський народився 17-го вересня 1932 року у Ленінградській області. У дитячі роки разом з батьками переїхав до Львова, де й почав займатися водним поло, якому у підсумку присвятив усе своє життя. Грав за різні клубні команди Львова, але кращі роки своєї ігрової кар’єри провів у складі «Динамо».

Завершивши активні виступи на водному майданчику, Геннадій Пінський залишився у водному поло в якості тренера. І знову своїх найбільших вершин він досяг, очолюючи львівське «Динамо», яке під його орудою двічі виборювало бронзові медалі чемпіонату колишнього Радянського Союзу та двічі грало у фіналі Кубка СРСР. Окрім того, під керівництвом Геннадія Наумовича збірна України в 1975 році стала срібним призером VI літньої Спартакіаді народів СРСР.

За свою багаторічну тренерську діяльність Геннадій Наумович Пінський виховав цілу плеяду зірок водного поло світового рівня – олімпійського чемпіона Мюнхену-1972 і чемпіона Європи Вадима Жмудського, бронзового призера Олімпійських ігор у Сеулі-1988, дворазового чемпіона світу і Європи Миколу Смирнова, бронзового призера Олімпійських ігор у Сеулі-1988 і чемпіона Європи Віктора Берендюгу, чемпіона світу і Європи Павла Прокопчука, переможця Кубка світу Сергія Нікіфорова, чемпіонів світу серед юніорів Юрія Сидоровича, Сергія Харіна, Вадима Скуратова, Вадима Рождественського і Павла Прокопенка та чимало інших відомих гравців.

Гравці та тренери «Динамо» усіх поколінь разом з керівництвом і працівниками клубу, а також уся ватерпольна громадськість Львівщини й усієї України сумують з приводу смерті Метра водного поло та висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Геннадія Наумовича.

Вічная Пам’ять!

P.SПрощання з покійним відбудеться о 13:00 в суботу, 21 січня 2017 року, з каплиці по вулиці Пекарській у Львові.

Прес-служба ВК «Динамо» Львів 

Последнее обновление ( 20.01.2017 )