Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Україна, це Європа.
Майбутнє України,
бути в Європі !!!
Advertisement
Advertisement
Advertisement
До чемпіонату України львівські ватерполісти готуватимуться на турнірі у Польщі Версия для печати Отправить на e-mail
21.04.2016

bn

Кожен день львівських ватерполістів починається з «моціону» в Парку культури. А вже після чотирьохкілометрового кросу — водні «процедури». http://zaxid.net/

«Роздихуєшся, потім пливеться легше. І тим більше, якщо будуть фінальні тури у Львові, то дуже добре грати. Коли ти граєш на відкритій воді, ти підготовлюєшся до того бігом і легше дихається, легше грається», ― зізнається Олександр Дядюра. Аби гралося ще легше ― більше треба відпрацьовувати водні «кроси».

«Ми за період пропливаємо десь 300 м, може навіть більше. Це атака, контратака. Тому дуже важливо мати витривалість. Це особливо важливо, тому що, коли суперник підсів, а в нас фізика на кращому рівні, ми переходимо на контратаку», ― пояснює капітан команди Віктор Момот.

Найкращі тренування ― офіційні матчі. Тому «динамівці» і користаються можливістю європейських змагань. У Польщі на львів’ян чекають матчі з литовцями, білорусами, поляками та молдаванами.

«Дуже хороша практика. Ми до нього готуємося майже два тижні, коли приїхали з Харкова. Надіємося, що цей турнір стане хорошою підготовкою до останнього туру і до плей-оффів», ― розповідає воротар «Динамо» Олег Раврик.

Тільки от останній домашній тур львів’яни таки зіграють не вдома. Виїзд до Дніпродзержинська «динамівцям» обходиться вдвічі дешевше за оренду басейну у рідному місті.

«Чесно кажучи, Дніпродзержинськ обійдеться нам десь в 30 тисяч. Плюс оренда, робоча сила: зняти поле, поставити доріжки. Плюс місцеві судді. Але це все одно нам вийде дешевше», ― пояснює головний тренер ватерполістів Ігор Зінкевич.

Втім плей-офф ватерполісти обіцяють зіграти у Львові.

«Взагалі би хотілося, щоб всі тури проводились у Львові. Звичайно, перш за все, через підтримку. Можна сказати, що в нас фани найкращі, і дуже приємно, коли при рідних трибунах проводяться наші ігри», ― стверджує Олег Раврик.

Аби вчетверте виграти золото чемпіонату, львів’янам не можна програвати в останньому турі. Харківський «Слобожанець» відстає від «Динамо» всього-на-всього на три позначки. Чи втримають львів’яни чемпіонство перед раундом плей-офф, стане відомо 18 травня.

Последнее обновление ( 23.04.2016 )