Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Україна, це Європа.
Майбутнє України,
бути в Європі !!!
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Водне поло: Головні тренери «Динамо» та «Слобожанця» розкритикували арбітрів Версия для печати Отправить на e-mail
09.02.2016

 soccer-referee.jpegГоловні тренери найсильніших ватерпольних клубів України львівського «Динамо» та харківського «Слобожанця» Ігор Зінкевич та Сергій Колточихін відповідно розкритикували роботу арбітрів після завершення центрального матчу 3 туру в Одесі. Нагадаємо, вперше у цьому чемпіонаті гравці «Слобожанця» обіграли «Динамо» з рахунком 9:6.


 

Ігор Зінкевич, головний тренер «Динамо»

-Не хочу сказати, що хтось комусь допомагав у цьому матчі, але хочу сказати, що суддівство було на низькому рівні. Рівень арбітрів не відповідав рівню матчу. Для прикладу, вилучення Олександра Дядюра та Віталія Свіщова були справедливими, а от вилучення ще одного нашого ключового гравця Сергія Грішина було абсолютно помилковим. З деякими гравцями ми ще поговоримо чому вони так вчинили. Особливо наш ключовий гравець Олександр Дядюра, який кинувся у бійку. Арбітри матч не контролювали. Якби зробили б по багато вилучень з однієї та з другої сторони, усе було б нормально. Не може бути такого, щоб було одне чи два вилучення за два зіграні періоди. Найбільше запитань у мене за що вилучили з гри Сергія Грішина, є запитання чому було так мало вилучень зі сторони обох команд. Як прокоментую своє вилучення? Такого ще не бачив, щоб на другій хвилині головний тренер отримав червону картку. Я ж нікого не бив і не ображав, а тільки запитав в арбітра чому не дали вільний удар… Повірте, треную команду уже майже 30 років, тому правила гри знаю добре.

Особисто я за те, щоб матчі такого рівня судили міжнародні арбітри, однак тут не все так просто. Є чимало нюансів, особливо фінансових. Загалом, хотів би привітати суперника з перемогою. Ми програли за грою, хоча мали шанси наприкінці матчу зробити рахунок 8:7 на користь суперника і внести в матч серйозну інтригу. Юрій Бегень свій момент реалізувати не зумів, після чого стало зрозуміло, що нам забракне часу, щоб відігратися. Перш за все, у поразці повинні винити себе. По ходу матчу пропустили два голи з дальньої дистанції, які суттєво допомогли супернику. Загалом, наш зірваний тренувальний процес до туру в Одесі дав про себе знати.

Сергій Колточихін, головний тренер «Слобожанця»

-На жаль, арбітри не нові, і наші матчі судять уже не вперше. Арбітру з Києва Віктору Клєстову бракує досвіду, особливо для матчів такого рівня. Щодо іншого арбітра Олександра Ставертія з Одеси кращого сказати не можу. Арбітр з Одеси дозволяв гравцям грати жорстоко, а це неправильно. Уже неодноразово казав, що рано чи пізно якщо не даватимуть вилучень, то гравці починають самі виясняти стосунки. Так воно і вийшло. Вважаю, що арбітри випустили гру зі свого контролю. Незважаючи на це, ми увесь час вели у рахунку, тому на результат це, мабуть, не вплинуло. Чимало голів ми забили, граючи у рівних складах. Вважаю, що судді помилялися в обидві сторони. Наші матчі не можуть судити арбітри зі Львова чи Харкова, доводиться надіятися на інших арбітрів. Якщо запрошувати арбітрів з-за кордону, то хто їм буде усе оплачувати? Можливо, до цього прийдемо, але внески будуть більшими, відповідно ми отримаємо більше фінансове навантаження. Я за такий варіант, однак якщо їхню роботу оплатить федерацію. Якщо їх запросить та оплатить або львівська, або харківська команда, то такий варіант мене не влаштовує.


Джерело: http://galinfo.com.ua/
Последнее обновление ( 19.02.2016 )