Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Тренер ватерпольного «Динамо»: Склад змінився, але ставимо максимальні завдання Версия для печати Отправить на e-mail
10.11.2015

dynamo_kubok.jpgГоловний тренер ватерпольного «Динамо», діючих чемпіонів України та володарів національного Кубка, Ігор Зінкевич розповів про підготовку команду до нового чемпіонату України, зміни у складі команди, а також про завдання на сезон. Уже завтра, 10 листопада, «динамівці» зіграють перший матч нового чемпіонату України. На першому турі у Дніпродзержинську львів’яни стартуватимуть матчем з ватерпольним клубом «Маріуполь» і загалом на турі зіграють п’ять матчів протягом чотирьох днів.

Ігоре Іллічу, чи задоволені підготовкою команди до нового чемпіонату України?

50 на 50. Радує те, що команда тренувалася, але не радує, що не в повному складі. Зібрати усіх наших гравців нам вдавалося лише у суботу, а також на вечірніх тренуваннях у понеділок та четвер. Загалом, команда тренувалися вісім разів на тиждень. У понеділок та четвер були дворазові тренування, вихідним днем була неділя. На жаль, знову тренувалися у маленькому басейні. Такі наші реалії, іншого басейну у нас немає. У басейні СКА наразі немає можливості тренуватися. Там є проблеми з підігрівом води. Окрім того, тренуватися там – задоволення не з дешевих для нашого клубу.

Чому усі гравці команди не тренувалися разом?

Різні причини. Хтось вчиться, хтось має інші справи. Деякі гравці виступали на різних турнір у своєму віці.

Як змінився склад команди? Хто покинув «Динамо» і хто прийшов до клубу?

Команда покинули такі гравці, як Дмитро Алєксєєв, Дмитро Федоришин, Гліб Шульженко, Володимир Ситник та Олександр Цвіркун. Алєксєєв тепер виступає у чемпіонаті Польщі за клуб зі Щеціна, тому його повернення в «Динамо» уже малоймовірне. Те саме можна сказати і про Олександра Цвіркуна. Він тепер тренує дітей. З Олександром Ситником завершився термін оренди, він повернувся в Одесу і в цьому сезоні гратиме проти нас. Дмитро Федоршин та Гліб Шульженко наразі не тренуються з командою. Якщо будуть регулярно тренуватися, то повернуться в команду. У нас двері ні для кого не закриті.

Можна сказати, що повноцінними гравцями «Динамо» тепер стали наші молоді Богдан Дзядик та Станіслав Дубелір. Тренуються з командою також гравці 1999 року Назар Біда та Нестор Андріяс. Втім, вони на тур до Дніпродзержинська не поїхали. Поїхав з нами ще один наш молодий гравець Микита Бердніков.

Зважаючи на певні кадрові зміни, не вважаю, що ми стали слабшими. Мені уже не привикати до того, що треба знаходити вихід з подібних ситуацій. У нас в команді є чимало професіоналів, тому розраховуємо на те, що все буде добре. У такому складі на з’їзному турі у Дніпродзержинську зіграємо вперше. Незважаючи на зміни у складі, наш президент Олександр Свіщов уже звично ставить на сезон максимальні завдання.

Чи зіграє на першому турі у Дніпродзержинську Олексій Шведов?

Шведов з командою буде, але чи зможе зіграти – відкрите запитання. Усе залежатиме від того як він себе почуватиме. Олексій зараз перебуває після травми, тому йому потрібен певний час на реабілітацію та для того, щоб набрати ігрову форму.

Чи цікавилися у якому складі до нового чемпіонату України підійшов головний конкурент у боротьбі за золоті медалі харківський «Слобожанець»?

Знаємо, що один з лідерів команди Микита Апостол перейшов грати у чемпіонат Росії. Хто з інших гравців лишився в команді, і в якому складі «Слобожанець» гратиме загалом, сказати наразі не можу. Побачимо це уже на першому турі у Дніпродзержинську.

Чи складе хтось, окрім «Слобожанця», боротьбу за перше місце у чемпіонаті?

Побачимо. Як на мене, «Слобожанець» та «Динамо» розіграють чемпіонство між собою, а от за третє місце боротьба може розгорнутися не на жарт.

Розмовляв Богдан Пастернак, Гал-інфо

Последнее обновление ( 22.11.2015 )