Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Тренер ватерпольного «Динамо»: Від легіонерів знову відмовимось
Тренер ватерпольного «Динамо»: Від легіонерів знову відмовимось Версия для печати Отправить на e-mail
05.08.2015
 dynamo_kubok.jpg         Сезон, що завершився, для ватерполістів львівського «Динамо» був більш, ніж успішним. Команда Ігоря Зінкевича впевнено перемогла у чемпіонаті України та не залишила шансів жодному з суперників у «Фіналі чотирьох» Кубка України. Успішними були львівські ватерполісти і у престижному міжнародному турнірі «Кубку Карпат», де стали срібними призерами. Про минулий та майбутній сезон з кореспондентом Гал-інфо враженнями та думками поділився головний тренер наших чемпіонів Ігор Зінкевич.
 

Однозначно можна сказати, що сезон вдався, - починає розмову Ігор Зінкевич. – Звісно, були певні переживання за підсумковий результат, оскільки часто змінювався склад команди, гравці не тренувалися разом та мали певні травми.

Цього сезону у чемпіонаті ми зіграли без легіонерів і досягли перемоги. Шанс себе проявити отримало багато львівських гравців, і це говорить, що ми на правильному шляху. Мінус у тому, що немає таких команд як харківський «Слобожанець». Якби клубів такого рівня було б хоча б чотири, було б дуже добре. А так у чемпіонаті чимало матчів виграли з великою різницею у рахунку. Немає користі у тому, що ти розгромлюєш суперника з перевагою у 15-20 голів. На жаль, не всі гравці у чемпіонаті одного рівня як, зрештою, і всі команди.

Яка перемога далася важче: у чемпіонаті чи у Кубку?

Кубок України – це цікавіші змагання, аніж чемпіонат, оскільки сюди потрапляють не усі бажаючі і матчів значно менше. Тут все може вирішити одна гра. Вважаю, був дуже цікавий фінал між «Динамо» та «Слобожанцем». Класним також вийшов і матч за третє місце, де зустрітися дніпропетровський ДНУ та харківський ХПІ. Звісно, цікавість ще й у тому, що кожна команда може на цей турнір підсилитися двома легіонерами. На Кубку України ми ще раз переконалися, що у таких гравців, як Мартін Фамера чи Мартін Мравік можна дечого повчитися. Якби вони з нами грали у чемпіонаті України, молоді гравці більше би прогресували. Втім, є і інша сторона медалі: чим буде більше легіонерів, тим менше ігрового часу буде у львівських гравців.

Хочу подякувати президенту нашої команди Олександру Свіщову, без допомоги якого нам було б важко виграти і чемпіонат і Кубок України. Якби було побільше таких людей, водно поло в Україні та Львові розвивалося б на ще кращому рівні. Саме завдяки йому фінальний матч чемпіонату та Кубка України показали у прямому ефірі на телебаченні та було організовано чимало інших акції, якій популяризують цей вид спорту у нашому регіоні.  

 Чи виступатимуть легіонери за «Динамо» у майбутньому чемпіонаті?

Думаю, що ні, оскільки у нас немає належного басейну, фінансування, а також минулий чемпіонат ми виграли без них. Легіонери в команді – задоволення не з дешевих. Вони дорожчі за українських гравців. Ці кошти краще витратити в інших цілях: на організацію певних турнірів чи поїздок на них.  На Кубок легіонерів залучити легше, аніж на чемпіонат, оскільки зігравши у нашому чемпіонаті, вони не матимуть права грати в інших першостях. А на Кубку усі легіонери грають як вільні агенти.

 Яким бачите наступний чемпіонат України?

Після «Кубку Карпат» 14 вересня у Львові буде засідання федерації, де і розглянемо це питання. Моє бачення чемпіонату таке: шість команд спочатку гратимуть у два кола, після чого чотири кращі команди зіграють ще у три кола. Плей-офф, як на мене, найкращий і найцікавіший варіант, аби визначити чемпіона України. Було б непогано якби перша та друга команда, як і третя та четверта грали плей-офф до трьох перемог. При такому форматі чемпіонська інтрига збережеться до останнього матчу.

Оптимальний варіант початку нового чемпіонату – вересень-жовтень. При вищезгаданому форматі у кожної з команд буде право на помилку, а сама кількість матчів дозволить фінансово кожній з команд дограти до кінця. Якщо якась з команд схоче заявити легіонерів, потрібно, аби у чемпіонаті до ігор у плей-офф вони зіграли не менше як 50 відсотків матчів, аби не було так, що якась команда суттєво підсилилася перед плей-офф.

Хто зіграє на «Кубку Карпат» у Львові?

Турнір відбудеться у період з 11 по 13 вересня у Львові. Уже точно зіграють поляки та молдовани. Під питанням наразі участь словаків, але сподіваємося, що найближчим часом вони дадуть нам позитивну відповідь.

Чи зміниться склад «Динамо» у новому сезоні?

Наразі зміни не передбачаються. Усі гравці виходять з відпустки 17 серпня і приступають до тренувань. До них  залучимо кілька наших молодих гравців. Шанс зіграти в основі «Динамо» отримає кожен.

 Богдан Пастернак, Гал-інфо.

Последнее обновление ( 10.09.2015 )