Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Крим Донбас, це
  УКРАЇНА

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Кубок України з водного поло залишився у господарів турніру
Кубок України з водного поло залишився у господарів турніру Версия для печати Отправить на e-mail
13.07.2015

zinkevich_2015.jpg          koltachihin.jpg     Чотири команди, два дні ігор та справжній вибух емоцій. Фінал Кубку України з ватерполо у відкритому басейні СКА на Клепарівській був яскравим та напруженим. І не тільки тому, що в протистоянні зійшлися чотири найсильніші команди Харкова, Дніпропетровська та Львова. А й через те, що вирішальний двобій вели два давні суперники - харківський «Слобожанець» і «Динамо Львів». Після першого дня змагань, 11 липня ці команди зіграли в нічию, зберігаючи інтригу до останнього. І тільки у фінальній грі визначився незаперечний переможець – «Динамо Львів» переміг з рахунком 7:4.

 

третій день змагань почався з боротьби за третє і четверте місце. Вона виявилася настільки запеклою, що довелося призначати пенальті, аби встановити ім’я остаточного переможця. Ним стала команда ДНУ – ватерполісти з Дніпропетровська обійшли харківський ХПІ та посіли третє місце в турнірній таблиці. Після них у басейн пірнули фаворити змагань, яким вдалося показати і висококласну гру, і красиві голи, і затяте протистояння. Непросто було і гостям турніру, і львів’янам – адже вони напередодні пообіцяли не розчарувати фанатів.

  momot.jpg

«Так, я обіцяв що ми виграємо і на щастя ця обіцянка здійснилася – відмітив капітан львівської команди Віктор Момот. - Але це було нелегко – «Слобожанець» дуже сильна команда, тому грати з нею – це найкраще тренування. Якби всі команди були такими сильними, рівень водного поло в Україні був би ще вищим».

 

Щоб здолати такого супротивника, львів’янам довелося продемонструвати все, на що вони здатні. Зокрема це стосується зіграності команди, яка у водному поло має неабияке значення. «Ми грали дуже дружно, організовано, підтримуючи один одного. Головне, що всі ми діяли як один гравець. Тому нам вдалося скористатися помилками, які робив суперник і перемогти» - ось таким секретом успіху поділився легіонер «Динамо Львів» Мартін Фамера.

   famera.jpg

З ним погоджується і головний тренер динамівців Ігор Зінкевич: «Хлопці виклалися на всі сто, грали скоординовано, злагоджено. Було кілька помилок, але вони не стали фатальними. Я дуже задоволений результатом, радий, що нам вдалося взяти Кубок і не розчарувати вболівальників».

 

Натомість харківській команді організованості якраз не вистачило. Головний тренер «Слобожанця» Сергій Колтачихін вважає, що його команда недооцінила суперника. А ще – мала замало часу на тренування з новими гравцями зі Словаччини. «У нас було мало часу на підготовку, дні два. Тому не вистачило взаємодії – особливо з нашими легіонерами. Не все було гладко, і не вдалося втілити того, що було задумано. Але хлопцям я поки що говорити нічого не буду – вони і так виходили з басейну зі сльозами на очах».

 

Та смуток від невдачі пом’якшила і гостинність львів’ян, і спеціальні нагороди для кращих гравців обох команд, і свято, організоване з нагоди Фіналу.

 

«Мені дуже сподобалася і гра, і атмосфера змагань – ділиться враженнями гравець «Слобожанця» Лукаш Дюрік, який отримав титул Кращого гравця - Виграти було нелегко, бо львівська команда справді сильна, особливо воротар».

 

Роль голкіпера, і справді, важко переоцінити – Денис Волончук, 13-тикратний чемпіон України, Кращий воротар Фіналу Кубку надійно захищав ворота, пропустивши за всю гру лише 4 голи. Сильна оборона, злагоджена гра та впевнені дії всіх динамівців принесли їм заслужену перемогу і подарували фанатам справжнє свято.

  sadoviy.jpg

Завітав на нього і мер міста – Андрій Садовий. Гра припала йому до вподоби, окремо очільник Львова відзначив рівень організації змагань. «В наш час, коли існують проблеми з фінансуванням, провести спортивний турнір на такому рівні нелегко – а організаторам Кубку вдалося створити справжнє свято і для гравців, і для вболівальників. Гра була цікавою, сильною, харків’яни билися до кінця. І тим більше приємно, що львів’яни перемогли такого сильного суперника і здобули Кубок». Також Голова міста висловив сподівання на те, що скоро у володарів Кубку з’явиться ще один майданчик для тренувань – і закликав керівництво Львівської обласної організації ФСТ «Динамо» використати існуючі можливості для якнайшвидшого ремонту басейну на вулиці Стуса, 4.

 

Сподіваємося, перемога команди «Динамо-Львів» пришвидшить цей процес. І заодно, відродить популярність водного поло і на місцевому, і на всеукраїнському рівні. Адже цей видовищний, динамічний вид спорту справді вартий підтримки і визнання.

 

Марія Дяків (для  waterpolo.org.ua)

Последнее обновление ( 06.08.2015 )